Kodėl internete mokami milijonai už nepelningas bendroves?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Giedriusd 2012-04-18 12:05
Ojojoj, jei jau lietuvoje sitiek straipsniu apie interneto stratup'us, tai tikrai kazka simbolizuoja. Ir tikriausiai neitin gero, na bet cia spekuliacijos, pagyvensim pamatysim. Tiesa, priezastys yra viskam ir straipsnyje gerai pateikiama, kad sekmes atveju nauda gali buti tikrai neikainojama. Vistik didzioji dalis is pateiktu didziausiu pirkimu kol kas nelabai atsiperka, bent matuojant piniginiu atzvilgiu, pvz. MySpace - sitas tikriausiai buvo vienas nuostuolingiausiu pirkimu interneto istorijoje, dabartine verte, manoma, nesiekia nei 100 milijonu. Youtube - nors youtube ir generuoja kazkokias pajamas, kol kas tai vistiek yra neatsiperkantis ir nuotoli nesanti google paslauga. Priezastys gali buti ivairios, bet is esmes reikia atsizvelgti i tai, kad youtube yra video paslaugas teikianti bendrove, o siai paslaugai suteikti reikalingos labai dideles pinigines investicijos, vien serveriu islaikymui. Taip kad uzdirbti is tokio web puslapio yra tikrai daug sudetingiau. Skype - cia jau velgi diskutuota nezmoniskai daug, bet buvo apie ka. Bet kokiu atveju, microsoft ne siaip sau nupirko skype, planuose yra tureti savo rankose telekomunikacijas. Dabar jau pasigirzta gandai apie planuojamus naujus produktus, pvz. Skype narsykleje veikianti HTML5 pagrindu. Is esmes paemus, tai turint pinigu, kuriu microsoft turbut netruksta, ideju ir toki produkta su milzinisku populiarumu, galima butu isvystyti tikrai patrauklius ir novatoriskus produktus. Siri - na sioje srityje tikrai nelabai turiu ka parasyti ir tikriausiai nelabai yra ka. Programele patiko apple vartotojams, sukele nemaza sumaisti ir dave tikrai nemazai reklamos. Ateityje galima tiketis kazko labiau isbaigto, taciau siuo metu kol kas tiketina jog tai dar neatsipirko. Tokie mano pamastymai siu pirkiniu atzvilgiu, sunku kazka daugiau ir parasyti, istorija gali pasisukti ir labai netiketu kampu, pagyvensim pamatysi,. Belieka viltis kad cia nera dar vienos interneto krizes pranasai.
Neodan 2012-04-18 13:23
MySpace projektas buvo suzludytas po nupirkimo, nes teziurejo kaip uzdirbti daugiau pinigu, o ne kaip vystyti ir pletoti projekta. Ko pasekoje konkurentai ji iveike. Youtube gal ir nenesa tiesioginio pelno, taciau jis daug + duoda google ir turi labai daug potencialo. Skype pagalius i ratus kisa uzdaras protokolas ir nesugebejimas sukurti normalaus cliento. O siaip perkant startupus (kaip ir investuojant i bet ka) nera 100% garantijos, kad investicijos atsipirks. Viskas labai priklauso nuo zmoniu iprociu, poreikiu, techniniu galimybiu ir zinoma nuo projekto vystymo.
Leons 2012-04-18 17:10
Manau, jog tokiais atvejais atsikartoja dotkomo burbulas apie 2000m., kai visi kiša pinigus vien dėl to, kad vienos ar kitos kompanijos produktas/paslauga turi didelę auditoriją, tačiau dar net nėra sukurę normalios verslo strategijos kaip uždirbti pelną. Facebook pirkinį galima nesunkiai pateisint - kaip ir dotkomo laikais, gavusios investicijų kompanijos puldavo viską išleisti, kol investuotojai nesusipras, kad jos jiems neatsipirks. Dabar, ko gero, vėl supirks labai brangiai Facebook akcijas, jie išvaistys pinigus ir baigsis projektas taip ir neatnešęs pelno. Iš dalies situaciją galim apateisinti tuo, jog IT rinkos pokyčiai yra praktiškai sparčiausi, tai toks skubėjimas ir veda prie prastų sprendimų visko gerai neįvertinus.
Arwis 2012-04-19 00:27
Kad youtube jau pradejo nesti google pelna
red 2012-04-19 14:33
oj, kaip nemegstu as to fb ikurejo.. jis man visad kelia pasišlykštėjimą ir iš išorės ir iš kalbų.. toks vaizdas, kad durneliais visus laiko.. sito dar neteko girdeti, bet saunu jeigu jau nesa, nes youtubas neatsiejama interneto dalis..