Vaiduokliai atomo širdyje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

faktas 2012-08-05 12:21
Įdomi naujiena. Sekmadieniais tokios smagiai "susiskaito".
Arwis 2012-08-05 12:39
Labai idomiai susiskaite, bet noreciau pasidometi ar as gerai supratau kai ka. Pagal dabartini musu supratima, mes pazvelgdami i kvantiskai susietas daleles kolapsuojame viena is galimu variantu. Mes niekada negalime zinoti koks tai variantas bus, tik jo tikimybe, todel tai uzkerta kelius bet kokiam informacijos perdavimui per kvantini susietuma kuris galetu vykti greiciau uz sviesa. Taciau kaip supratau, jai mes galetume zinoti pries ismatuodami dalele kurioje busenoje ji butent bus, tai tam tikras busenas tarkim galetume priskirti 1 o kitas busenas 0 ir taip perduoti informacija, kuri butu zinoma perduodama greiciau uz sviesa del kvantinio susietumo. Tas pats kvantinis susietumas veikia greiciau nei sviesa - bet mes jo dar nesuprantam. Ar gali buti kad yra taip kad atrade jas ir ismoke jas valdyti mes vis del to galetume apeiti fizikos desnius kurie mus ispraudzia i tam tikrus remus siandien?
nondescript 2012-08-05 14:36
Aš ir pats nežinau ar gerai supratau, bet juk panašūs dalykau jau įmanomi? http://www.technologijos.lt/n/mokslas/f ... psnis-6244
Arwis 2012-08-05 17:09
Cia kaip suprantu visvien naudojamas kazkoks kanalas, kuris veikia sviesos greicio ribuose. Kaip as supratau si straipsni, tai kad jie pasiule mechanizmo teorija kuri leistu nuspeti kaip elgsis kvantine dalele. Is to rodos galima daryti isvada, jaigu mes galim nuspeti kaip elgsis kvantine dalele, mes galim priskirti tam tikras values tam tikrom situacijom ir pasinaudoje kvantiniu susietumu perduoti informacija kuri keliautu greiciau nei sviesos greitis.
_alvydas_ 2012-08-05 20:55
"Kvantų teorijos pionieriai, Nielsas Bohras ir Werneris Heisenbergas, kaip žinia, tvirtino, kad realaus pasaulio nėra ir kad kvantų savybes paverčia realiomis pats jų matavimas." Net nejuokinga. Bet tie is straipsnio malaciai, respect.
Myslius 2012-08-06 00:50
Ismatavus viena dalele, dingsta interferencijos pattern'as kitoje, taigi manau informacija perduoti galima. Stebetojas gali rinktis ismatuoti dalele ar ne. Tiesiog "suristi" du taskus reikes c greiciu, o komunikacija manau bus galima.
vvv2 2012-08-06 14:34
Nielso Bohro ir Wernerio Heisenbergo požiūris, kurie manė, kad banginėje funkcijoje tėra tai, ką galime sužinoti apie realybę, o ne pati realybė. Jei pasirodys, kad yra ne taip, pilotinės bangos interpretacija vėl gali tapti aktuali.