Ar pranašystės dėl kas antros sėkmingos "Windows" versijos vėl pasitvirtins?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Buiw.is 2012-08-14 09:59
Win8 yra OS suteikianti daugybę įspūdžių bandant ja naudotis pirmą kartą (įspūdžiai įsimintinesni nei patirti pirmo vista'os pabandymo metu). Win istaliacija pavyko tik iš 6-to karto (pakibdavo ant ekrano su žuvyte, tačiau per naktį palikus užsikrovė ) Vistiek labiausiai man patikusi naujovė, tai pirmas pabandymas išjungti kompiuterį įsirašius win8 consumer preview... Gėda net sakyt kiek laiko užtrukau, tai patylėsiu Task manager'is irgi "patobulintas"... kaip nukilint kokį nors procesą taip ir neradau (googlint patingėjau), tenka naudoti seną gerą "end task" mygtuką kuris tvarkingai per pusę valandos uždaro pakibusią programą, kuri su win 7 veikė tvarkingai taigi ir suderinamumas kolkas nekoks, bet kadangi win8 oficialiai nepasirodė tai pykt negalima... Driver'iai mano seno laptop'o irgi ne visi veikė.. Tie patys straipsnio autoriaus aprašyti "Hotkeys", pas mane dėl driver'ių nesuderinamumo neveikia (laptop'as pusantrų metų senumo), o tai labai erzina.. Toks OS interface'as gal ir gerai pranšetėms, tačiau kitiems kompiuteriams yra nepraktiškas, nes nėra intuįtivus valdymui pele ir klaviatūra. Manau turėtų būti galimybė vietoj metro grąžinti "start" mygtuką, nes netouchscreen'ui metro nereikalingas. Žinoma yra ir gerų naujovių (užsikrauna greičiau ir t.t..) tačiau šiai versijai esu dar nepasiruošęs, be to bandžiau consumer preview, o dabar galbūt kasnors ir pasikeitė į geresnę pusę. Trumpai tariant touchscreen'ai apsunkina tradicinių kompiuterių naudotojų gyvenimus
SaltySugar 2012-08-14 10:12
Mažas pastebėjimas iš mano pusės: lietuviai nelabai nori įsileisti ir integruotis į naujausių technologijų siūlomas galimybes. Taip pat žmonės nervavosi kai atsirado telefonai su lietimui jautriais ekranais, tačiau dabar jais naudojasi ir yra patenkinti (dauguma), tik deja, išnaudoja telefono galimybių tik kokius 15%. Dabar tas pats su planšetiniais kompiuteriais ir naujienomis iš MS. Po metų, šia tema bus kalbama visai kitaip, pamatysit
Inffernum 2012-08-14 10:18
neišbanęs win8 tikrai negaliu daug pasakyt apie pakeitimų naudą ar žalą, tačiau mano nuomone, visas pasipiktinimas vien iš baimės. Kad ir ką kas be sakytų, pokyčiai yra sunkūs ir pusę gyvenimo pramaigius start mygtuką ir pripratus prie 'seno gero' windows interface'o yra nelabai malonu kai tai pasikeiča. Visgi, toli pažengėme ir manau laikas išbandyti kažką kito. Smagu, kad Microsoft tai jaučia. Neabejoju kad tarp planšečių ar kitų lietimo ekranus turinčių įrenginių vartotojų win8 bus sąlyginai sėkminga, bet man įdomu kaip ją įvertins pelių ir klaviatūrų maigytojai. Ir turiu omeny ne pirmą įspudį o nuomonę jau kurį laiką pasinaudojus šia sistema.
faktas 2012-08-14 10:18
Man irgi visai patiko. Tik vieną blogį įžvelgiu, kurio niekaip nepaaiškinu - dubliuotos Metro ir darbalaukio programos.
w00xer 2012-08-14 10:24
As manau, jei nebeplatins MS win7, tai turetu gan smukti ju pardavimai... Nes kiek meginau win8 ant savo laptopo tai, dazniausiai lydejo venintele mintis: sitas tik touchscreenui. Ir zmones prate prie iprasto ikonu tinklelio sunkiai is pradziu prie metro pripras.
1hitkillhack 2012-08-14 10:54
Zmones sunkiai pripranta prie GERU naujoviu, bet kam pratintis prie kazkokio sudo... kuris nera niekaip naudingas paprastam pc ir yra nepatogus... Juo labiau pyktis ima, kad nepaliko galimybes pasilikti seno gero start... Esu windows vartotojas nuo pat pradziu... dziaugiuosi juos naudodamas, bet tokio sudo kaip win8, nei uz ka gyvenime nepirkciau...
Fostil 2012-08-14 11:07
Kiek M$ sumokejo tau uz sia apzvalga? Start atsisakymas gera ideja? Dabar norint surast programa/faila reikia 2x ilgesni kelia vest pele (nuo centrinio desktop tasko ziurint), tai yra bereikalingas didziulis laiko svaistymas. Aero atsisakymas sakai entuziastu reikalas? Nebejuokauk, tai genialiausias win themas, leidziantis suasmeninti windoze pagal save lengvai. O dabartine spalvu gama begalo slyksti. Zaidimu megejams padedavo transperent barai, galedavai ramiai alt tabint ir matyt siek tiek kas vyksta in game, kol tuo tarpu browsini ar siaip zinute kokia atrasai. Wallpaperiai praktiskai useless tapo, deka metro ui. Vienintelis kas mane trauke ismegint w8 rtm versija, tai spartos padidejimas, bet jis toks niekinis, kad ilgai neiskenciau ir vel gryzau prie 7 po poros dienu. Reziume. M$ galejo duot vartotojams pasirinkt ar but su metro ui, ar but su aero ir start mygtuku. Tada garantuotai butu hitas w8, bet dabar pasikart fail istorija kaip ir su vista.
logasinas 2012-08-14 11:12
Man patinka naujovės. Visai lipo ir win8. Aišku, gaila, kad kaip ir gnome3 atveju pasunkino greit surandamą išjungimą, daugiau spaudinėjimų norint pereit iš vienos programos lango į kitą, viską labiau padarė valdomą mygtukais ir pamažino nustatymų pasirinkimų ir daug kitų smulkmenų. Bei neveikia taip sklandžiai tie patys patobulinimai.
Arwis 2012-08-14 11:31
Win8 pasuko visiskai priesinga linkme nei kad pasaulis eina. Tarkim kad atlikti ta pati taska win8 palyginus su win7 dazniausiai visad reikia daugiau manual labor. Beveik visuose situoacijose reikialingas extra 1 paspaudimas su pele ar klaviatura nei prie win7 tas labiausiai man ir nepatinka. Zinoma to extra vieno ar dvieju paspaudimu priezastis dauguma atveju - metro UI.
Shinigami 2012-08-14 14:59
Neteko bandyti win8, bet žinau kaip dauguma reaguoją į naujoves. Dauguma pirmas kelias savaites jas keikia, o po tu savaičių pastovaus darbo nebenori grįžti prie senų versijų. Kai kas užtrunka dar ilgiau, o kai kurie prisitaiko iškarto. Kad ir Ubuntu nauja išvaizda visai patogi po ilgesnio laiko naudojimo.
MindaugasV85 2012-08-14 15:31
Turbūt W9 versijoje nebereikės nei socialinių tinklų, nei el. pašto - bendrausim su kompiuteriu, o ne "per jį".
Smėlis 2012-08-14 16:01
Aš niekad nesupratau, prie ko tas Start mygtukas? Visur jis kišamas. Nu gi yra jis. Hot corner pavidalu. Bet juk ne jame esmė.
ashirviskas 2012-08-14 20:13
Na man irgi developer preview dėl kelių dalykų labiau patiko nei consumer preview. Bet kaip ten jums prireikia tų penkių minučių ieškant programos tai tikrai nesuprantu... Čia jūs debilai ar aš atsilikęs (dar nebandžiau to naujausio win8), juk spaudžiat start mygtuką ir vedat savo sušiktos programos pavadinimą, arba su page down nuvarot į programų sąrašą. Kas jums nepatinka ? Klaviatūros neturit ?
Vytax 2012-08-14 21:03
Man išties patinka tai ką daro Microsoft Po Windows Vista pasirodymo Linux vartotojų gretos pasipildė labai ženkliai. O štai po MS Office 2007 su Ribbon UI išleidimo, OpenOffice/LibreOffice populiarumas nepaliaujamai auga, kas mėnesį fiksuojamas vis didesnis parsisiuntimų ir prie projekto vystymo norinčių prisidėti skaičius. Nujaučiu, kad identiška situacija bus ir su Win8.
Domas1 2012-08-14 22:37
O del paciu Win8 nieko negaliu pasakyti pamatysim kai pasirodys galutine versija, siaip WinXP geriausi kol kas bent jau man isleisti windowsai, nes Win7 ar Vista tikra nelaime, vienos problemos ir letas stringantis veikimas kuris manes nedziugina iki siol ir vis po nauju atnaujinimu su savo naujomis problemomis, tai tinklo plokste Undefinent tai dar Blue screenai is niekur nieko, nebent kai isleis SP3 kaip padare WinXP atveju matysim kas ir kaip.
faktas 2012-08-14 23:01
Juokingiausias paradoksas yra tame, kad kai MS tik truputį atnaujina savo produktus, tai visi nepatenkinti, kad MS išvis nieko nedaro, nedirba ten niekas... Kai padaro kažką kardinaliai kitokio, vėl visi nepatenkinti, kad neįmanoma nieko suprasti.
Shinigami 2012-08-15 11:14
Pas mus darbe kai perėjome iš MS Office 2003 į MS Office 2010 didelė dalis darbuotojų taip pat šnekėjo. Bet to šnekos baigėsi po 2 savaičių darbo. Ir dabar nei vieno net su pagaliu prie 2003 versijos negražinsi Tik tiek, kad kai kurie mygtukai yra absurdiškai per dideli, o šiaip viskas kita nuostabu. Dėl win7 veikimo tai čia greičiausiai kaltas tavo PC, o ne win7. Čia tas pat kas pas mane su linux. Jei įsidiegiu kokia kita distribucija, o ne Ubuntu. Tai kompas veikia labai prastai, o kai kurios dalys iš vis neveikia. Nes tos kitos distribucijos nepalaiko nuosavybinių tvarkyklių. O mano kai kurios kompiuterio dalys neturi atvirų alternatyvų. Bet čia jau kompiuterio problemos.
syberex 2012-08-16 01:57
Matyt problema yra tame , kad M$ geriau zino ko nori vartotojas, nei jis pats
rwc 2012-08-20 21:25
Dėl to ypatingo naujų MS dizainų patogumo ir įpratimo tai nežinau, nežinau... Keletą metų naudojau Win7, Win2k8 Server, MSO2010 ir vis tiek gavęs naują kompą seną downgradinau iki XPSP3 ir MSO2003. Jie tiesiog lengvesni, visos funkcijos pasiekiamos logiškai ir greitai, nebando atspėti mano veiksmų, mažiau visokių mirgančių efektų, viską galiu susikonfingūruoti nekariaudamas su wizardais, puikiausiai (kur kas geriau nei Win7) dirba ir Wireless, ir DVD burneris, bėga IIS7.5, VS ir MSSQL . Iš funkcionalumo kol kas pasigedau tik hierarchinės pakeitimų istorijos Worde. Šiaip MS teisingai daro, kad palieka bent "kažkiek" normalesnį UI serverinėse Windowsų versijose. Tose "user-friendly" versijose per kelis metus nesugebėjau išmokti net su Start Menu elgtis. Paprasčiau gaunas eiti per My Computer->C:\Program Files\Microsoft... nei ten kažką surast. Bet kam tada išvis versijos "Professional", "Ultimate", jei visa savo esme jos yra "Home"?