Kur ritasi pasaulis? Žemės kelionė kosmose

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Finalfour 2012-12-09 17:32
Labai idomus straipsnis. Man tik idomu, o kokios galimos pasekmes saules sistemai ir zemei bus kai prades lietis Andromeda su musu galaktika?
Pumper 2012-12-09 18:35
Jokios įtakos, nes: 1. Tuo metu Saulė jau bus mirusi ir kartu sunaikins Žemę. 2. Atstumai tarp žvaigždžių tokie dideli (lyginant su žvaigždžių ir pačių sistemų dydžiais), kad galaktikų susidūrimai neturi įtakos žvaigždžių sistemom.
Asche 2012-12-09 21:31
Panasiame straipsnyje buvo rasoma apie Andromedos ir musu galktikos susiliejima. Tai per visa susiliejimo procesa nebus nei vieno objekto susidurimo.
Dixis 2012-12-09 23:47
Na va ir prasideda realiatyvumo idomybes. Viskas tvarkoje kol mes mastom kokiu greiciu vaziuoja traukinys. Mes is karto priimame, kad atskaitos taskas yra stotis ir ji nejuda, todel traukinys juda link jos konkrecius greiciu. Cia viskas tvarkoje, bet jeigu imame kosminius mastus viskas griuva. Mes sukames aplink savo asi, aplink saule bet apie ka sukasi musu galaktika? Ar turim atskaitos taska? Jeigu artejame link andromedos, tai yra 3 variantai: mes artejame link jos, andromeda arteja link musu, mes ir andromeda arteja link vienas kito, kas greiciausiai ir yra tiesa, bet tokiu atveju mes turim turet atskaitos taska. Visgi jis kazkur yra, o realiatyvumo teorija teigia, kad ne.. Tai kaip yra?
Dixis 2012-12-10 00:08
Jeigu toks dalykas kaip ""big bangas"" is vis ivyko, tai mes turim turet konkretu atstuma nuo jo, kol kas nesu apie tai girdejas...
punktyras 2012-12-10 02:57
Yra tik vienas variantas. O kam kažkokio atskaitos taško reikia? Dvi galaktikos artėja viena prie kitos ir viskas tvarkoje. Paukštakiečiai sako, kad Andromeda atlekia, andromedėnai dievagojasi, kad tai mes atšvilpiame link jų. Viskas tvarkoj.
punktyras 2012-12-10 03:14
Būk ramus, ir neišgirsi. Didysis sprogimas (DS) nesprogo kažkokioje erdvės vietoje. Iki DS erdvės nebuvo ir negalima pasakyti, kad kažkur yra sprogimo epicentras. Suprantu, suvokti sunku, bet DS įvyko visur tuo pačiu metu – iki jo nebuvo ir laiko.
Dixis 2012-12-10 08:56
Big bangas ivyko konkreciame taske, nors erdves ir nebuvo pagal teorija, bet epicentras vistiek yra, gi no jo visos galaktikos tolsta. Man tai is vis juokinga sita teorija , ji pritraukta, nes viskas grindziama raudonuoju poslinkiu. big bangas net teoriskai nera imanomas, patys mokslininkai nesuskaiciuoja kas uz planko konstantos ribos. o sita teorija vistiek stumiama i prieki
Aidas 2012-12-10 09:05
Jei kalbi kaip fizikas, o ne mokslo mėgėjas, tai prašau pateikti šio taško koordinates.
Dixis 2012-12-10 09:54
Tai kas tau neaisku? To tasko koordinates - {0,0,0}. Klausimas kitas, kokios musu galaktikos koordinates? Gi mes nuo to tasko nutolom per visus 13.6 milijardu metu. Bet cia dar idomiau, Pagal teorija tai yra taip, kaip ir punktyras sneka - pries sprogima nebuvo nei erdves nei laiko ir gaunasi taip, kad ta erdve ir laikas pleciasi kartu su visata. O tai reiskia, kad kilometro atstumas kuris buvo vakar dabar yra visai nebe kilometras, bet kokie du kilometrai, nors erdve, kaip kunas nepasikeite Galima butu iliustruot guminiu kamuoliuku, tu ji gali isplesti, bet medziagos kaip ir nepadaugeja. Tai va tas kamuoliukas turi centra, kuri galima vadinti big bango sprogimo pradzia. Jeigu besipleciancia erdve dar galima kazkaip isivaizduot, tai su laiku sunkiau. Kaip jus isivaizduojat, kad visas laikas buvo viename taske?
Aidas 2012-12-10 09:59
Man neaišku su kuo tu susieji tą 0,0,0. Bei kokią koordinačių sistemą taikai - absoliučią ar reliatyvią.
vvv2 2012-12-10 10:05
1. Viskas yra buvo ir bus visada, vyksta tik kitimai. 2. Mūsų vadinamas "BB" yra tik bangos sužadinimas, o mes tęsame tik tos bangos (Visatos) fliuktuacijų padarinys, iš čia išplaukia susietumas, reliatyvumas ir t.t. 3. Akivaizdu, kad "BB" bangos energija išsisklaidys ir mums įprasta Visata baigs "BB" sukeltą egzistenciją, tikėtina, kad egzistuoja daugybė "BB" ir galima kažkokia sąveika.
Dixis 2012-12-10 10:25
Kadangi viskas prasidėjo nuo BB (anot "gudriu" fiziku) tai sita koordinaciu sistema turetu but absoliuti, juk viskas prasidejo nuo to tasko. Ir su juo reiktu siet situs nuliukus. Cia atskaitos taskas. Bet kadangi erdve pleciasi o ne dideja (erdves nedaugeja), tai gaunasi, kad visgi tai realiatyvu, mes nei trupucio nepasistumejom nuo to tasko tik erdve prasiplete. Visa visata vis dar yra tame paciame taske tik issipletusi. Todel ir sakau, kad nesamone ta BB teorija. Fizikai stipriai uzstrigo su ja. Juk jie net teoriskai jos nepaiskina tai kam toki apsurda stumti i prieki?
Dezertyras 2012-12-10 10:29
manding dėl to, kad ten nėra ko ir nėra su kuo skaičiuoti. už šios ribos nustoja galioti mums žinomi fizikos dėsniai
Dixis 2012-12-10 10:36
Kitas juokingas dalykas - 13,6 milijardu metu Tai musu visatos amzius. Kodel??? Juk visur astronomai kalba apie regimaja visata (tiek kiek aprepia musu teleskopai), niekas nzn kokio ji istikruju dydzio, tai kaip galima apskaiciuot kada ji buvo viename taske? t.y neissipletusi? Be to ar jie skaiciavo ir isivaizdavo, kad atsukinejant laika atgal ir visata grazinant i singuliarumo taska, laikas turetu irgi kisti, jis gi issipletes dabar, (turetu but letesnis ar kazkaip panasiai).
Aidas 2012-12-10 10:36
Tu man geriau pateik praktinį šio taško nustatymo metodą. Tik tada bus fizika. Antraip čia tik gamtos filosofija.
Dixis 2012-12-10 10:40
Ne nustoja galioti fizikos desniai, o Fizikai nzn kas vyksta uz to ribos. Cia toks pat pasakymas, kaip kad as sakyciau kad mano namai isnyksta, kai as is ju iseinu, bet jie neisnyksta as tik ju nematau.
vvv2 2012-12-10 10:44
Aidas 2012-12-10 10:48
Kam man gilintis, jei tu visada puikiai paaiškini. Bet jei diskutuoju su Dixiu, tai geriau neskubėtum, ir leistum Dixiui pasisakyti.
Dixis 2012-12-10 10:59
Tai praktinis metodas labai paprastas. Atsukineji laika atgal, visos galaktikos arteja viena link kitos kol pasiekia ta taska po 13,6 milijardu metu. Tam reikia tik zinot kokiu greiciu ir pagreiciu jos db tolsta viena nuo kitos ir bus aisku, kur ta pradziaq buvo. Tik sitame reikale buvo beda, pagal stebejimus tai visos galaktikos kurios yra toliau nuo musu tolsta greiciau, o tai reikstu, kad zeme ir yra tas centras nuo kurio viskas prasidejo, bet is tiesu, tai galima paaiskint kitaip. Tarkim tu vaziuoji autostrada 80Km/h Priekyje taves masina vaziuoja 100Km/h o uz taves esanti masina - 60Km/h ir nors visos masinos isvaziavo is Kedainiu tuo paciu metu jos viena nuo kitos tolsta, ir tau sedinciam masinoje kuri vaziuoja 80Km/h greiciu atrodo, kad esi centras nuo kurio kitos masinos tolsta. Bet istikruju jus visi tolstat nuo Kedainiu tik skirtingais greiciais. Taigi tas taskas nuo kurio galaktikos tolsta yra, bet jo surast vien tik zvelgiant is zemes posicijos, turbut, neimanoma, nes zvelgiant is cia atrodo, kad mes esam centras.