Kvantų šešėliai: Materijos paslaptis gilėja (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AlvydasR 2013-01-25 16:50
Na va, paaiškinti negalite, o rašėte, kad viskas aišku. Levašovo versija parašysiu sekmadienį, dabar nebeturiu kada.
_alvydas_ 2013-01-25 22:04
Na ok, sakai matematikas, tada turėtų būti nesunku iš Levašovo prielaidų išvesti, kad ir kūno kinetinės energijos formulę arba kažkokį jos analogą >>http://lt.wikipedia.org/wiki/Kinetinė_energija (paskutinė formulė)
AlvydasR 2013-01-28 13:22
Visa, kas parašyta žemiau yra mano subjektyvūs pastebėjimai. Jeigu čia ąš nusišneku, dėl to Levašovo nekaltinkite. Tai, kad masė yra energija, formulė elementari: energija yra masė padauginta iš koeficiento. Pagal Levašovą energija yra vakuumo tamprumo/tankio/matavimo gradientas. Duobutė vakuume tą gradientą ir sudaro – tai yra gryna energija. Užpildyta duobutė pirminėmis materijomis – hibridinė materija, yra „užšaldyta“ energija. Ta duobutė apie save sukuria stovinčią bangą, kurią mes vadiname gravitacija. Taip energija virsta mase. Analogija būtų - kai įspaudžiate pirštą į pripūstą balioną. Jaučiate spaudimo jėgą. Kai pirštą pašalinsite, jėga atsilaisvins. Taip pat vyksta ir branduolinės reakcijos metu. Kai skyla sunkesnis elementas, susidaro lengvesni elementai ir dalis gradiento - energijos atsilaisvina. Kaip tai susiję su šviesos greičiu? Kadangi bangos sklidimo greitis priklauso nuo terpės savybių. Nuo tų pačių savybių priklauso ir hibridinės materijos susidarymas. Dėl kinetinės energijos formulės nieko tvirtinti negaliu, nes man trūksta kompetencijos.
Aidas 2013-01-28 13:44
Ačiū, AlvydaiR, už atsakymą. Matau, nuo Levašovo tavęs neatkalbėsiu. O gal to visai ir nereikia. O tavo postą kritikuoti mano kompetencija per menka. Galėčiau tik prisikabinti ar buvo atlikti realūs minėtų (Levašovo) fizikinių sąvokų matavimai.
AlvydasR 2013-01-28 15:25
Modelio matavimai negali būti daromi. Modelis numato santykius. Konkrečiais matavimais galima nustatyti konkrečias santykio konstantų reikšmes taikymams. Modelio pagalba galima numatyti tam tikrus reiškinius ir tikrinti ar jie pasireikš. Taip pat modelį galima tikrinti jau žinomais faktais, ar modelis juos numato/aprašo/paaiškina. Yra toks „mokslinio bandymo“ metodas, kai bandai viską iš eilės ir žiūri, ar kas naudingo gausis. Pvz., tokiu būdu Edisonas, išbandęs šimtus medžiagų, „atrado“, kad volframas tinka elektros lemputei. Tačiau tokias būdais, pvz. transformatoriaus neatrasi ir, jeigu ne Tesla, kuris suprato elektros esmę, tai visi ir dabar naudotume tik pastovią srovę, elektros perdavimas būtų komplikuotas, transformavimas taip pat. Tokias pat būdais daromos ir naujos cheminės medžiagos, „genetiniai patobulinimai“ ir t.t. Kaip tai veikia, konkrečioje situacijose sužinome iš karto, todėl taikome, tačiau kokie pašaliniai efektai, be pilno supratimo, nežinome. To pasekmė - nuodijama gamta, nuodijami žmonės ir t.t. Ką tokio naujo numato/paaiškina Levašovas su savo modeliu? Labai daug ką, na kad ir pvz. juodąją materiją - kitus pasaulius. Atomas – hibridinė materija, nėra pasyvus, jis vibruoja. Tiek patvirtinta. Toliau – ne. Jo dažnis priklauso nuo sudėties. Atomas sudarytas iš 6 pirminių materijų vibruos dažniau, negu iš 7 ir t.t. Taip materialios sferos, kaip radijo stotys, egzistuoja kartu, bet viena kitai nematomos ir tik per įtaką vakuumui – gravitaciją, jas galima aptikti. Kadangi skirtingos materialios sferos turi skirtingas fizines savybes, tai ir šviesos greitis jose bus skirtingas. Pvz. 6 sferoje (sudarytoje iš 6 pirminių materijų) šviesos greitis bus didesnis, bet mes su prietaisais pagamintais iš 7 sferos hibridinės materijos tiesiog negalime to nustatyti. Manau, kad būtent materijos savybės ir riboja maksimalų šviesos greitį, kurį mes galime fiksuoti, o ne patį greitį, kokiu gali sklisti bangos vakuumu. Jeigu tai tiesa, tai visi eksperimentai, užfiksuoti didesnį šviesos greitį yra beviltiški.
_alvydas_ 2013-01-28 15:40
Gal kokioj humanitarinėj srytį toks mąstymas, bet čia teorija gali būti atmesta jei netinka su eksperimentu kažkelintas skaičiukas po kablelio. Tuo pagrindu ieškoma labai tiksliai lyginant skaičiukus ar yra nors koks reiškinys kuris netelpa į teorijos numatymą. Jei yra nors 1 teorijai viskas, nesvarbu kiek ko prieš tai paaiškino. Nesant skaičiukų teorija gali būti nepaskandinama, bet ir niekam nereikalinga.
Aidas 2013-01-28 15:41
Dėkui, AlvydaiR. Nebesiginčysiu su tavimi. Pripažįstu - per sunkus man Levašovas. Fizikoje suprantu viską primityviai ir instrumentaliai. Kad ir A.Einšteino formulę dėl masės ir energijos ekvivalentiškumo. Negaliu pasakyti, nei kas yra masė, nei kas yra energija, suprantu tik jų instrumentalų santykį.
svetys 2013-04-06 13:02
“ jau yra privalomas). (Pvz. narstant atskirą konkretaus žmogaus ląstelę niekaip negalima išrišti ką mąsto to konkretaus žmogaus sąmonė). Čia vėlgi (gretimai) veikia kitas „ir ežiukui aišku“ principas: baziniai dalykai visada yra už specializacijos ribų. Ir t.t.