Gravitacijos raibuliai: bangų gaudymo lenktynės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Verslininkas 2013-09-23 13:06
Man toks jausmas kad mokslas nera kazkoks begalinis, kad ir kiek mazintum dalele ji negali mazet iki begalybes, kazkada zmonija atsidurs i akligatvi kai reikes tiesiog nuleisti rankas ir pasakyti, viskas. ir bus taip: 1. arba mes nebeturesime ir nebebus imanoma sukurt technologijos pasikapstyt giliau. 2. arba nebebus kur kapstytis giliau. Tuo momentu manau prasides zmonijos apgavystes, vieni teigs jog vistik yra dievas ar kazkokia kitokia jo atmaina, arba tiesiog pasvesime savo gyvenimus kazkokiems artimiems sirdziai dalykams (jeigu tuo metu turesime dar kuom dziaugtis). P.s. taip kaip bet kuri progresija artejanti i begalybe yra artejanti - bet nera begaline, taip ir mokslas gali artet i begalybe bet nera begalinis.
Luitas 2013-09-23 14:16
Čia tas pats kas pasakyti, kad kokiu tai laiko momentu visos įmanomos literatūrinės knygos bus parašytos
Verslininkas 2013-09-23 15:02
Svaigt knygose gali kiek nori, tai butu asmenine biografija ar literaturine drama, nemaisyk knygos rasymo su mokslu ir jo galimybem. beto tai buvo tik mano asmeninis pamastymas.
vanduo4 2013-09-24 19:12
Ar tik nebusi mirties pranasas? Svajoji apie Pasaulio pabaiga? - Galiu isduoti tau paslapty - niekas nera baigtinis, o tik kazko kito pradzia. Svarbiausia ar tu sugebi tai suvokti ar ne. Tavo asmeninis ribotumas dar nereiskia visumos ributumo. - kai bus atrsta maziausia dalele ir suprasta kaip viskas veikia, tada prasides medziagu gamybos procesas ir issukiai jas gaminant. Pvz.: jau dabar ymanoma pagaminti spaudinta mesa, o veliau ir visa kita. Gal but kazkada turesime ir dirbtina saule. - Taip kad verslininke susirask savo kiausinius ir nustok verkslenti kaip mazas vaikas.
vanduo4 2013-09-25 18:30
Kiek supratau, trumpai tariant - 1. niutono desnis (atstumui tarp kunu padidejus dvigubai, gravitacija sumazeja 25%) pagimdes teorija apie juodaja materija pasitvirtins jeigu: a) papulsime y balno taska kuriame susilygina dangaus kunu gravitacijos jegos ir tampa nulinemis; b) esant "nulinei" gravitaciaji betkokia kitokia gravitacija yrodytu, kad egzistuoja juodoji materija; c) sioje materijoje ir sklinda erdveje susidurusiu zvaigzdziu, didziojo sprogimo ar dar kazko sukeltos gravitacines jegos. Pastebejimas: kazin ar gravitacines jegos kartais nera ta paslaptingoji juodoji materija? Higso Bozonas - ar tai nera gravitacija nano lygiu? Faktas tas, kad ta gravitacija egzuostuoja labai trumpa laiko tarpa - tikriausiai is karto po to, kai po susidurimo atsiskyrusiu daleliu tarpusavio trauka (Higso bozona) nustelbia stipresnes traukos jegos. Pvz.: ribuliai vandenyje nesklinda iki begalybes. Laikui begant jie nublanksta pries vandens srove. Cia laiko klausimas kiek ilgai tie raibuliai sklinda. Klausimas: O kame tie gravitacijos raibuliai sklinda jeigu visata yra vakumas? Gal ta visata tiesiog pilna nano daleliu? Panasiai kaip kambaryje yra svaru, bet per mikroskopa oras pilnas bakteriju ir dulkiu. Taciau tai nera juodoji materija, o tik bakterijos ir dulkes. P.S. vaizdas toks, kad moklas juda link to, kad yrodyti tai kas neegzistuoja? Vadinasi, kol kiti "miega", kazkas jau dirba link to, kas kuria realius produktus, o ne yrodineja Dievo buvima ar nebuvima Pvz.: Komunizmas vaikesi utopines idejos, kad visi is prigimties yra lygus. Po 40 metu paaiskejo, kad KOmunizmas yra 40 metu technologiskai ir visaip kitaip atsilikes nuo Kapitalizmo, kuris Komunizmo atstovams pasiule sparciausia ymanoma ir taiku atsilikimo mazinimo buda - Demokratija.
punktyras 2013-09-25 19:01
Čia kalbama apie gravitacijos bangas. Jos sklinda pačiu erdvės-laiko audiniu, kurį gravitacija deformuoja. Tamsioji materija nėra gravitacija, tiesiog jos gravitacinis poveikis yra vienintelė (bent kol kas) priemonė ją fiksuoti. Higso bozonas yra Higso lauko dalelė, suteikianti kitoms dalelėms masę, tad jos tampa jautrios gravitacijai. Atskirų dalelių tarpusavio gravitacinė jėga yra labai maža, palyginus su bet kuria kita fundamentalia sąveika. Gravitacijos bangos irgi nesklinda iki begalybės. Nuo visatos atsiradimo neprabėgo begalybė laiko ir jos matmenys toli gražu nėra begaliniai. Demokratijoje irgi visi lygūs. Kažką ne taip užlenkei.
vanduo4 2013-09-26 17:04
Isvados: a) tu savo nuomone grindi teiginiais, kurie dar neyrodyti; b) as savo nuomone grindziu faktais ir logika. Visgi mano nuomone tera tik teorija. Man patinka eksperimentuoti vietoj to, kad nuolankiai linkseti pries daugumos nuomone.
Dvigubas nulis 2013-09-26 20:55
Atgal į 9-ą (8?) mokytis fizikos pagrindų, jeigu tokias nesąmones ir absurdus kalbi. Tamstai reiktų pirma sau įsirodyti kad ir pačią elementariausią tiesą - elektromagnetinių bangų sklidimą vakuumu - ir tik tada pradėti skaityti kitų komentarus. Apie komentavimą, svaičiojimus apie neįrodymus ar savo nuomonės reiškimą reiktų atidėti dar ilgesniam laikui.
MrT 2013-09-27 01:21
Vanduo visuomet remiasi savo logika ir "aukštu" IQ. Deja, bet kelintas postas jau nuplaukęs į lankas. 1. Mokslas žino kaip sklinda bangos vakuume, pasimokyk elektromagnetizmo. 2. Prie ko čia magnetinė stūmos jėga ir Higso Bozonas tai net neįsivaizduoju. 3. Teiginys, kad Higgsas yra surastas: "At 7 sigma, both the CMS and ATLAS teams are reporting that there’s only a 0.0000000001% chance that they haven’t found a Higgs-like particle. " Tas mažas nesėkmėss šansas gali būti tiesiog random error. 4. Gravitacijos įtaka dalelių susidūrimuose? LOL 5. Tamsioji materija ir bangų sklidimas? Wtf? Tamsioji materija buvo atrasta kai pastebėjo, jog galaktikos sukasi ne tokiu greičiu kaip numato klasikinė mechanika. Todėl atsirado mistinis gravitacijos šaltinis gaubiantis galaktikas ir taip koreguojantis sukimosi greitį, kuris yra vadinamas tamsiąja materija. 6. Dėl erdvėlaikio, tai ekspermentai tik patvirtina BRT. Šviesos lūžimas saulės gravitaciniame lauke, Merkurijaus orbitos precesija dėl saulės gravitacinio lauko, juodosios skylės, dvinarių pulsarų sistemų nagrinėjimas ir BRT patvirtinimas. Kokie argumentai prieš? Dar neįrodyta, bet todėl ir yra daromi gravitacinių bangų stebėjimai. Stebėjimai daromi todėl, nes teorija nėra iš piršto laužta ir vis pasitvirtina praktikoje. P.S. Sakai, kad Higgsas neįrodytas, todėl juo remtis negalima, bet po to savo teorija remi jo egzsitavimų. Išvados: a) Tu savo nuomonę grindi iškraipytais faktais, 8 klasės fizikos žiniomis, ir nelogiška logika. b) Aš savo argumentus grindžiu patvirtintais eksperimentų rezultatais. Linksima ne daugumos nuomonei, o faktams. Nors jei elektromagnetizmas ir kiti fizikos dėsniai/faktai tau yra nuomonė tai tegu, ką čia ir besakyt. Bandymas išrast dviratį, tik su trikampiais ratais.