2013 metų mokslo populiarinimo konkursas!

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

svetys 2014-01-23 11:07
Kažkaip norėtųsi, jog konkurso organizatoriai atsakingiau formuluotų savo santykį su mokslu ir piaru. Sakyčiau, paties mokslo populiarinimas nėra tapatu vien mokslo rezultatų populiarinimui, nėra tapatu populiariems perrašymams jau esamų mokslo populiarinimo pozicijų (kažkelintas vanduo nuo kisieliaus). Kaip suprantu (iš konkursinių straipsnių) čia veiksmas vystosi pagrinde trečiojoje dimensijoje. Tai gal ir konkurso apibrėžimas (kaip mokslo populiarinimo) čia savo turiniu kažkiek tampa parodijinis (nors piarine prasme „mokslo populiarinimo konkursas“ gal ir puikiai skamba). Juk, sakykim, konkurso organizatoriai galėjo kažkaip apibrėžti ir paties mokslo populiarinimo gaires (ne tik jo techninę išeiga – mokslo pasiektus techninius rezultatus ir tų rezultatų populiarųjį perrašinėjimą)... Taigi norėtųsi, jog čia daugiau šviestųsi reali mokslinė kultūra, o piaro būtų mažiau ir jis mažiau lystų į akis.
Aidas 2014-01-23 11:37
Tai parodyk tokį pavyzdį, skelk kaip reikiant straipsnį.
svetys 2014-01-23 14:04
Aha, imu ir įdedu. Perskaitę jį išvirstumėt “iš klumpių”, o įlindę į jas atgal “gyvus suėstumėt” ir organizatorius (kad įdėjo) Kažin, ar organizatoriai ryžtųsi tokiam (+replikuotam) savo „orgazmo“ scenarijui. Dėkui, pralinksminote.
Unikali durnaropė 2014-01-23 14:15
Svety, geriausia į visą tą reikalą žiūrėti tiesiog kaip į parodiją - ir nereikės nei nervintis, nei marinti smegenų ląsteles. Priešingai, pasigaminsi vieną kitą vitaminą, skaniai nusišypsojus...
kionig 2014-01-23 14:15
Tai kad jau pilnas forumas jo pavyzdžių kur termodinamika "verčiama" iš klumpių, o kitas ale vertimas tėra pristatyta kitimų "teorija" humanitariniu lygiu Tai tu jam nesiūlyk viešai apsijuokti, užteks ir forume, anonimiškai..
Aidas 2014-01-23 16:12
Dėl kitimų teorijos tai K.Marx ir F.Engels Svetį jau aplenkė savo veikaluose.
svetys 2014-01-28 10:35
Na va, nieko dar nėra, o dar rūpi mokslo (ne popso) populiarinimas. Reiktų skaitytojuose lavinti kritiškumą ir kūrybiškumą. Ne tam, kad nušluoti nuo žemės paviršiaus „termodinamikas“, o kad jas dar geriau suprasti, geriau tarp jų orientuotis, rasti dar tikslesnes jų ribas ir pan. Juk galėtų organizatoriai konkurso sąlygas sudėlioti taip, jog konkursiniai straipsniai pvz. analizuotų tik tuos aspektus, kurie yra silpniausi tuose ar anuose dėsningumuose, reiškiniuose ir pan. Ir tai lavintų ir kritiškumą ir kūrybiškumą. Bet čia jau būtų daug daugiau darbo organizatoriams vertinant straipsnius, tai smarkiai tikrintų ir jų pačių sustabarėjimo lygį, atsakomybę ir t.t.
Aidas 2014-01-28 10:50
Svečiui rekomenduoju literatūrą: http://www.sena.lt/paieska/author/s/engels Savikritiškumą tamsta pirma pas save išlavink.