Priklausomybės nuo cukraus tabu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2014-01-07 17:38
O aš naudoju savo galva. Ir jei man cukrus patinka tai aš ji ir naudoju. Jei kam jis nepatinka tai jis gali ir ne vartoti. Aš jo tikrai neversiu, man daugiau liks Nes neseniai buvo straipsnis, kad praktiškai visur yra įvairių cukrų. Tiek natūraliu, tiek dirbtiniu. Ir nuo jo nepabėgsi.
punktyras 2014-01-07 18:45
Kalbama apie kiekį ir kišimą jo visur, siekiant padidinti suvartojimą. Taip gauni daugybę cukraus, netgi gerdamas kavą be cukraus.
immortallt 2014-01-08 17:30
Neperki pusgaminių ir rami galva.
sangvinic 2014-01-09 21:24
Tu genijus. Problema išspręsta... ...tik mūsų vaikai nutukę labiau nei mes jų amžiaus. Infarktai jaunėja, visuomenės bendras KMI auga... Kažkas ne taip tavo teiginyje
Amber_Leaf 2014-01-09 23:07
Tik kilus sveikatos problemoms ne iš savo kišenės viską apmokėsi, mokės mokesčių mokėtojai, tai yra mes.
Jumbo 2014-01-10 02:57
a) galbūt ne, galbūt jis rinksis privačias gydymo paslaugas. b) Shinigami ir pats yra mokesčių mokėtojas, tuo net neabejoju, ir manau, kad mokesčių sumoka net daugiau nei eilinis statistinis lietuvis, taip kad bet kokiu atveju gydymą jis apmokėtų iš savo kišenės.
Hm 2014-01-10 10:26
Visame augaliniame maiste yra angliavandenių ir jie labai reikalingi mūsų kūnui, tai energijos šaltinis, bet tai ne cukrus. Cukrus irgi angliavandenis, bet jis yra sintetinis - rafinuotas, koncentruotas. Bėda tą, kad jo pavartojus jis labai greitai įsisavinamas ir kraujyje staigiai kyla gliukozės kiekis. Stipriai apkraunama kasa, jį turi gaminti insuliną, kepenys iš rezervų irgi išskiria insulino, jei kasa nespėja, inkstai per šlapimą iš kraujo priversti šalinti cukrų, o tai labai kenkia inkstam. Jei tai vyksta pastoviai - gresia inkstų dializė. O dar - cukrus "geriausias" vėžinių lastelų maistas. Praktiškai cukrų pagal poveikį sveikatai, reikėtų priskirti tai pačiai grupei kaip alkoholis (angliavandeniai irgi) ir nikotinas, o žmonės piknaudžiaujantys nikotinu, alkoholiu, cukrumi turėtų mokėti didesnius sodros mokesčius. Pvz - kodėl aš skirdamas deramą dėmesį sveikatai per 30 metų neėmiau nei vienos dienos biuletenio, o kiti pastoviai sirguliuoja ir tik dėl to, kad patys neprisižiūri, o mokam tai vienodai...
immortallt 2014-01-10 11:48
sangvinic, tu man paaiškink, iš kur cukrus, jei nenaudoji pusgaminių? Aišku pats gali prisivaryti. Bet kai aš apart konditerinių gaminių, uogienių ir vyno gamybos, cukraus kilogramą naudoju metus (turbūt daugiausia svečiai sunaudoja), tai nematau bėdų dėl cukraus. Cukrus nedideliais kiekiais nėra tragedija, o kas mėgsta saldžiai, tai yra toks dalykas kaip stevia. Labai saldus augalas, 0 kalorijų, šalutiniai poveikiai tik teigiami. Auga ir Lietuvoje, tiesa, kiek sunkiau. Koncentratai parduodami turi keistą prieskonį.
Shinigami 2014-01-10 18:18
Neseniai skaičiau straipsnį kur dietologė sakė, kad natūralaus cukraus yra praktiškai visur ir jis niekuo nesiskiria nuo parduotuvėje esančio cukraus. Tai dabar kuo tikėti? Art tavimi ar ta dietologe? Arba kitas variantas panaikinti visus sodros mokesčius. Ir nekils jokių piktumu, kad tau reikia mokėti už kažkieno kito gydymasį. O kas tau liepia prisižiūrėti? Gali neprisižiūrėti ir sirguliuoti kad ir kiekviena mėnesi. Man tikrai ne gaila. Aš stengiuosi nesirgti ne todėl, kad nenorėčiau imti pinigų iš ligonių kasos, o todėl, kad nematau jokio malonumo ar naudos to daryti. Bet ko aš labiausiai nemėgstu, kai kažkas kitas man nurodinėja, kaip aš su savo asmeniniu gyvenimu turėčiau elgtis. Aš nerukau, nes man tai nepatinka. Bet man taip pat nepatinka kai kažkas kitas nori kitus PRIVERSTI nerūkyti. Man patinka Amerikos tvarką, kurioje gali daryti ką nori, bet paskui negali skustis, kad prisidirbai. Nes pats tai dariai savo noru.
immortallt 2014-01-10 18:30
Shinigami, tau tik atrodo, kad baisiai daug sumoki. Kai sužinai, kiek kainuoja pvz vėžio gydymas arba net to pačio bjauresnio kojos lūžio. Kiek galų gale kainuoja paprasto gripo, šiek tiek užsitęsusio gydymas su visom išmokom, o kur dar vaikai ir tėvelių biuleteniai. Nėra taip pigu, kaip atrodo. Cukrus nėra blogas produktas, blogai jo perdozavimas. Iš esmės daugiausia vartojame gliukozė ir fruktozės. Įprastas cukrus yra pagrinde gliukozė. Gliukozė būtina smegenų veiklai. Bet kaip ir viskas - kas per daug, tas nesveika. Vat pritariu, neši atsakomybę pats už save. Todėl man labiausiai priimtina - rūkai - moki didesnį draudimą arba netenki privilegijų. Tas pats dėl rūkymo ar net galų gale apsileidimo - nenori būti sveikas, nu ir nereikia.
rimasD 2014-01-10 23:34
Hm rašo beveik tiesą, tačiau yra angliavandenių ir ne cukrų. Tai , pavzdžiuj, krakmolas, inulinas, fruktozė. Gliukozė ir fruktozė labai greirai įsisavinimi, ir greitai pakelia gliukozės kiekį kraujuje. O štai krakmolas tai daro daug lėčiau. Pagrindinis cukraus trūkumas, kad jis saldus ir skanus, todėl jo deda beveik visur.
Shinigami 2014-01-10 23:43
Brangiausi vaistai yra tie kurie yra kompensuojami valstybės. Kiek man yra praktikoje teke susidurti su valstybiniais pirkimais, tai net jei yra konkursas, kainos valstybei yra bent 5 kartus didesnės nei realiai rinkoje. Tai tas pats ir su gydimų. Kadangi žino jog valstybė vis tiek sumokės tai ir kainos kosminės. Reiktu viską pirkti pačiam ligoniui be valstybės, kainos smarkiai kristu.
punktyras 2014-01-10 23:56
Pasidomėk vaistų kainomis JAV, kur ne valstybė perka.
immortallt 2014-01-11 00:54
Shinigami, nu perdedi perdedi... Kartais būna, kad prasuka negražius dalykus, bet 5 kartus tai jau retai ir labai naglai jau čia. O šiaip kainos ligoninių paslaugų atitinka realias. Privačiose klinikose gali pasižiūrėti kainas O jei pasižiūrėti JAV kainas, tai ten už apendicito operaciją + 1-2 dienas ligoninėje gali sumokėti iki 100,000 litų. Pas mus tokia operacija su pora dienų ligoninėje nekainuoja 10,000.
Arthuras 2014-01-11 12:24
http://imgur.com/a/WIfeN Čia tiems, kurie labai žavisi JAV sistema.
immortallt 2014-01-11 13:15
dėkui už pvz, tą ir turėjau omeny.
Arthuras 2014-01-11 13:34
Kainos yra nesuvokiamos sveiku protu, nesvarbu, kokiomis "dimensijomis" mąstytum ir bandytum suprast. 7500 dolerių už porą valandų "prabudimo" palatoje yra kažkas nenormalaus. Vadinasi, per parą ta palata nuo vieno asmens gali gauti 90000 dolerių. Kas per pinigai?.. Todėl aš paskaitęs apie sistemą JAV labai džiaugiuosi sistema ES ir Lietuvoje - socializmas iki tam tikro lygio yra gerai. O rūkantys ir kitaip SAU kenkiantys (dideli alkoholikai, kad ir) turėtų tikrai mokėt daugiau. Paprasta.
immortallt 2014-01-11 16:19
Na nėra taip paprasta reanimacinėje - budintis personalas, aukščiausio lygio ir brangi įranga rezervuota tau ir pan. Kainos šiek tiek papūstos, bet dėl to, kad aukštesniame lygyje viskas yra. Todėl mane labai erzina visi, kurie rėkia, kad medicininė pagalba pas mus prasto lygio. Bet kai gautų tokią sąskaitą, tai 90% sakytų, kad reikėjo geriau palikti mirti. Likę 10% duotų teisman ir pan.
Arthuras 2014-01-11 18:14
Po eilinės apendicito operacijos reikia tik stebėjimo, o ne kažkokios super sudėtingos įrangos. Kainos papūstos ne šiek tiek, o ryškiai. Net turint omenyje ir gydytojų ir med. personalo atlyginimus JAV, aparatūros kainą, kainos ryškiai per didelės. Bent jau man, nekvepia laisva rinka ir konkurencija. Kad ir pvz. kompiuterinė tomografija. 7000 dolerių?.. Kiek radau internete, visą įranga CT scan'erio gali kainuoti nuo 250000 - 750000 dolerių. Padarai ~100 tyrimų ir visa aparatūra jau atsipirko. Per parą greičiausiai jų padaro bent keliasdešimt... Tai kiek tuomet kainuotų kokia svarbaus organo operacija su mėnesiu ligoninėje?.. Bent milijoną dolerių, kaip minimum. Žodžiu, džiaukimės tuo ką turim ir tobulinkim tai kas yra. Faktas tik vienas, kad visos medicinos į privačias rankas atiduot negalima, nes bus taip, kaip JAV.
rwc 2014-01-12 14:01
Sveikuolių propagandos šaukliai, rodos, nelabai suvokia, kas yra PSD, GPM, sveikatos draudimas. PSD yra kalendorinių mėnesių - neišnaudoti būtų idiotizmas. O jūs čia ieškot kažkokio komunizmo JAV stiliaus laisvojoje rinkoje ir skundžiatės, kad sveikuoliai skriaudžiami. Kodėl Fordas su Rockefelleriu taip iškilo? Nes jie pradėjo žemiausios grandies darbininkams siūlyti orų gyvenimą. Beveik nemokamą būstą, vaikų švietimą, medicininę priežiūrą, teisinę apsaugą. Na ir kas, kad kažkuriai darbuotojų daliai to nereikėjo - daugumai reikėjo, ir to išlaikymas nekirto per darbuotojų kišenes, tik per darbdavio. Grįžtant prie cukraus. Gliukozė bent skaidoma kasoje, fruktozė - totalus nuodas. Signalinė medžiaga, sužadinanti skonio receptorius. A, tie "sveikuolių" pamėgti sirupai... Nuodykitės į sveikatą! Skaičiuokit kalorijas, kol kepenis iššiksit ir inkstus išmyšit! Jeigu jums geriau dializės nei centimetras lašinuko ant pilvo. Yra ir trečias kelias: valgykit neskaniai. Pailginkit savo egzistenciją kokiais meteliais. Jokio cukraus, jokios druskos, gailėkit triušiukų narveliuose. Vegetuokite rydami bambuką ir soją užkąsdami papildais. Ir darykite taip tol, kol "sergantieji" jus iššaudys: mokesčius Sodrai mokame visi, o vat atsiranda gudročių, kuriems apmokama pensijinė vegetacija, tarsi jie būtų neišvengiamai būtinos bulvės.