Ar 3D spausdintuvai kada nors bus naudingi namie?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

jordanbn2 2014-04-05 07:24
Na taskur KTU stovi spauzdina visai pakenciamai
Shinigami 2014-04-05 09:55
Nusipirkus bet koki daiktą reikia perskaityti jo naudojimo instrukciją. Kad ir dabartiniai televizoriai. Jei niekada neteko juo naudotis, tai pirma kart prisėdus be instrukcijos praktiškai nelabai ką padarysi. Ypač jei neturi jokių žinių ir įgūdžių tokiuose dalykuose.
kionig 2014-04-05 12:23
vėdinimas ir ventiliacija. PLA spausdinant lyg tai niekas per daug nesiskundžia, bet ir jam nepakenktų ventiliacija. Dėl vidury spausdinimo nulūžo softas, tai čia jau ne printerio problemos, o programos, kuri ten interpretuoja stl failus. Ir taip kad niekas ten neteikia ir nepriisima atsakomybės, kad gausis viskas taip, kaip yra. Tiesiog dalinama "AS-IS". Žodžiu, daug prisigalvota iliuziujų ir lūkesčiai begaliniai kaip už 1000 $. Jei tikrai toks atlėpausis esi, tada verta tuos pinigus atiduoti tiems, kas tuo užsiima ir iš to uždirba, o tokių dabar yra pilna. Be kita ko, visas tas pigumas dar kvestionuojamas, bet jeigu reikėtų pagaminti detalę pas tekintoją ir frezuotoją, o kai pasakytų staklių darbo valandos kainą, tai turbūt iššoktų akys ant kaktos ir niekas neapsiimtų dėl vieno sulūžusio menkniekio. O dabar tokiame vartotojiškame pasaulyje, matyt, kvestionuojamas ir taisymas, kad lengviau nupirkti, nei sutaisyti su lipnia juosta ir vynimis.
punktyras 2014-04-05 12:46
Čia kalbama apie buitinius 3D spausdintuvus.
HardAxe 2014-04-05 13:20
liux parašyta aš asmeniškai manau, kad kažkada tie spausdintuvai veiks. Kaip veikia ir 2d lazeriniai printeriai. Seniau buvo baisūs, griozdiški,triukšmingi, dabar kokybiškesni, visokeriopai geresni... tačiau knygas ir laikraščius visvien gaminame ne namie
X-log 2014-04-05 13:30
Praktika su velleman K8200. Pagrindine problema su 3d extruderiais yra pisniavos kiekis - kol viska suderini (o praktiskai kiekvienai plastiko ritei reik derinti atskirai) sugaisti nemazai laiko, tada kol pritaikai detale, kad galutinis rezultatas atitiktu modeli (warpingas, artifaktai, siaip matmenu neatitikmas), parenki temperaturas/uzpildyma (preceziskumas vs sluoksniu sukibimo stiprumas) ir t.t. Asmeniskai bandziau atsispausdinti paprasta laikikli - su printeriu sugaista ~3 dienos, realiai is plastiko gabalo kazka panasaus buciau rankom isskaptaves per pora valandu (plius iskaptuotas butu daug tvirtesnis). Jau nekalbant, kad reikejo perdaryti kai kuriuos printerio mazgus. Su tokiu printeriu patarciau prasideti jeigu: a) negaila laiko b) nereik atspausdintu detaliu strukturinio patvarumo arba yra galimybe jas daryti pora kartu didesnes. c) turi ziniu mechanikoje, elektronikoje, programineje irangoje, 3d modeliavime Ar tokie printeriai turi savo nisa? Taip. Ar jie yra skirti paprastam mirtingajam? Toli grazu ne, nors reklamuojama atvirksciai.
kestutisz 2014-04-05 14:34
Kas gi skaito instrukcijas? ;) Jei jau kažkas nesigauna tai taip, bet ir tai greičiau išgooglinsi pagal simptomus nei atversi reikiamą dokumentacijos puslapį. Nebent kažkas labai specifinio, uždaro, ko niekas neturi.
kionig 2014-04-05 14:45
, taip, reikia sugaudyti visus "feedrate'us". Reikia nustoti galvoti apie medžiagas, kaip apie plasteliną, kad paėmei jas ir sulipdei bei sulipo. Akivaizdu, kad veikia kur kas daugiau dedamųjų nei atrodo, todėl jų nesuderinus gausi tokius egzempliorius kaip straipsnyje. Taip pat ir su medžiagomis, nereikia galvoti taip, lyg tai būtų plastelinas ir paėmus bet kokį gabaliuką jis bus lengvai sulydomas su kitos partijos medžiaga. Todėl pats procesas iš tikrųjų yra kur kas sudėtingesnis nei paspausti programoje "print". Jei tas daiktas, kurį reikia pagaminti yra pagaminamas rankomis, tada reikia gaminti rankomis. Bet iš kitos pusės žiūrint, jei jau parametrai yra sugaudyti, tada spausdinimas tau neatimtų daug laiko, o tiesiog galėtum tuo metu veikti kažką kitą. Prasidėti su 3D spausdinimu reikia tuomet, kai nuspręsi kam jį naudoti, o ne pirksi tik dėl mados. Kaip jau ir minėjau, kad nemėtytum pinigų jei nesiruoši gilintis į tuos dalykus, tai 10 kartų geriau pasinaudoti kitų teikiamomis paslaugomis. Žinios tikrai dar nė vienam nepakenkė. Ir aišku nereikia vadovautis tuo, kad turint tik plaktuką rankose, viskas aplinkui atrodys kaip vynys. Todėl struktūrinis patvarumas įvertinimas skaičiavimais, ir sprendžiama ar gali būti pakeistas plastiku, ar ne. Manau, kad čia viską lemia ne konkrečios srities žinios, bet noras ir valia mokytis, gilintis ir tik tada įgavus žinias, jas panaudoti, kad gautum rezultatą tokį, kokio tikėjaisi. Jeigu tikiesi, kad galėsi pasakyti "Siri print a cup" ir tau printeris viską padarys, tada taip - 3D spausdinimas ne tau ir belieka laukti geresnių laikų, kol iki tokių dalykų būtų prieita. P.S. Kad reklamuojama atvirkščiai, tai čia yra eilinis marketingas. Žmonės dar padoriai kompiuteriais nemoka naudotis, o jau bando įvaldyti 3D spausdinimus.. Kur tai matyta..
valdze 2014-04-05 22:16
iš komentaro suprantu, kad studijuoji universitete. Bet, kaip ten patekai, berašti? Taigi, "spauztuvė" ar "spaustuvė"?
tomisk 2014-04-07 09:14
Nenoriu pasakyt, kad 3D spausdintuvas super daiktas, bet straipsnio autoriui rankos ne is ten isdygusios. Turiu ir naudojuosi - be darbo nestovi. Pradzioj kol viska susiderini ir issiaiskini kas kaip ir kodel, reikalu bus. Paskui viskas einasi zymiai lengviau. Del kvapo... nu gal mano uosle silpna, jei ir yra kvapas tai labai neryskus. Siuo metu spausdintuvas be darbo nestovi, o uzduotys jam duodamos tokios kokiu nusipirkt negausi.
bahuriux 2014-04-07 09:39
Mazdauk ka su juo galima spausdinti (tikrai naudingo)? Man reikia daikto kuris gamintu labai stiprius plastikinius daiktus, pvz mazos vejo jegaines mentes, vejo jegaines korpusas, ar kazkas tokio, gal buna spec stipriu plastiku sitam reikalui?
tomisk 2014-04-07 12:10
Na tokio dydzio daikto kaip mentes ar korpusa vargu ar atspausdinsi vien del to kad kintant temperaturai plastikas pleciasi/traukiasi. Kuo didesnis daiktas tuo stipriau tai pasijaucia. del labai stipraus pastiko vargu ar ka padarysi. PLA - kietas, stiprus bet trapus. ABS lankstesnis, tvirtesnis, bet sukibimas tarp sluoksniu silpnokas. Nailonas ir stiprus ir sukibimas tarp sluoksniu geras bet jis pakankamai minkstas - didesni daikta spausdinant jis gaunasi elastingas. o i klausima ka naudingo galima atspausdint tai cia siek tiek subjektyvu kas yra naudinga. Sau pasidariau: - Masinos dureliu detales (originalios kainuoja kosmosa, o srote taip pat susideveje) - Telefono laikiklis\pakrovejas masinoj, ant dviracio, namie. - specializuoti kabliai rusy pakabinti kopeciom ir pan. - dureliu rankeneles - savos gamybos duju purkstuku kalibratorius - vejapjoves krumpliarati - butu teke nauja vejapjove pirkt, nes tokio krumpliaracio neradau pirkt
punktyras 2014-04-07 12:54
Ar 3D spausdintuvas buitinis, kaip „nutukusi mikrobangė“?
sub 2014-04-07 17:16
Jūs teisus, dažna tokia nedidelė įmonė išrašanti PVM sąskaitas faktūras už darbą - ima nuo apie 60 iki 100 Lt./h. Privatūs per pusę.
kionig 2014-04-07 20:04
O kuo medis blogai? Beje, apie kokio galingumo jėgaines galvoji? Yra tų stiprių spec plastikų su įvairiausiomis savybėmis, bet manau, kad tai jau bus iššūkis spausdintuvo perdarymui. HDPE būtų į tavo norimą pusę. Bet tu pirmiau pasidomėk tų ričių kainomis ar apsimokėtų Spausdinimas taip pat nėra supergreitas priklausomai nuo matmenų.
bahuriux 2014-04-07 22:33
Mazdaug 1,3-1,5 m diametro rotorius. Na mentes gal ir nelabai iseis taip gaminti, bet pati korpusa ir difuzoriu gal iseitu? Kalbu apie mazdaug tokias https://www.google.com/search?q=small+w ... r&tbm=isch
svetys 2014-04-08 08:53
O kaip tas detales parvedėte į skaitmeninį lygmenį, 3D skaneriu, darėte „rankinį brėžinį“? Kaip suprantu sudėtingai formai (pvz. braškės kopija 0,1 mm tikslumu) tiražuoti tėra tinkamas tik skanavimo būdas, ar dar kaip kitaip galima?
punktyras 2014-04-08 15:16
navimo, bet ir nuo sugebėjimo atkurti objektą, nuo spausdintuvo raiškos, kokį ploniausią sluoksnį jis gali užtepti. Kartu tai daro didelę įtaką spausdinimo laikui. Jei darysi 0.5 mm tikslumu, užtruksi 1 valandą, jei 0.1 mm – 5 valandas. Skirtumas jausis, bet ar pasiteisins 5 kartus ilgesnis laukimas? Įtariu, 3D spausdinime laukia dar ne viena iš koto verčianti inovacija ir negailestingi formatų karai.
Anonymous 2014-04-08 20:05
Baikit ieškot teoriškai įmanomų trukdžių, geriau paspėliokim, kaip tai bus gerai, kai 3D spausdinimas iš egzotiško taps buitiniu. Golfai gaus krūtas raides ant kapoto O 3D brėžinius 3D spausdintuvams siūsimės kaip romus androidui, bus šimtai „how to“ ir konverteriai iš sketčup ar inventor į 3D printerių formatą. Galėsim ne vaikų nuotraukas kabintis, o statulėles statytis
svetys 2014-04-09 09:12
Turint omenyje tą sritį kur reikia „milijardo unikalių daiktų“ (konkretesniu atveju ne žaidimui, ne pramogai, o sąlyginai smarkiai būtino). Tai čia gan akivaizdu, jog tokia situacija gan smarkiai kirstų pvz. per patentavimo/autorinę sritį. Pvz. kas uždraus (sau ir savo vartojimui) pasigaminti kažkokį daiktą kurį gina į stalčių padėta kažkokia patentuota idėja (ar padaryti kokios nors patentuotos procedūros išskaidymą į atskiras dalis kur prie kiekvienos atskirai paimtos dalies nebus kaip teisiškai prikibti ir pan.). Ir t.t. Esmėje visa tai turėtų būti panašu į esamą “žinių“ internetą (...informacija, žinios, muzika, video tapo daug prieinamesni visiems), tik tai su laiku persikels ir į daiktų pasaulį...