Kvantinis keistumas gali nužudyti multivisatą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2014-05-15 21:59
Pats (nebutinai pirmas) esu sugalvojes toki filosofini/fizikini modeli, del visokiu keistu ivykiu. Tarkim jum atrodo, kad tokios smegenys yra kvaila ideja, bet pala pala, pamastykit "out of the box" Tarkim neatsiranda savaime is pat pradziu tokios smegenys, bet tai kas trukdo tokiai gyvybei, kaip Zemeje sukurti jas tokias? Taip zinoma, tai netaspats kas prauzes viesulas is siuksliu kruvos surenka boing lektuva, bet galutinis rezultatas tai taspats, tai koks skirtumas, jei usdavinys issprestas kitu keliu ir teisingai, juk del to jo negalime atmesti. O dabar ta pati problema kitu kampu, tarkim tos smegenys visai neturi buti panasios i gyvunu, juk mum reikia tik samones be gyvunisko kuno, tada gali susikurti, kad ir plazmos pavidalu zvaigzdese, ar ukuose kazkokios tai rusies samone/stebetojas/gyvybe.
kestutisz 2014-05-15 22:46
Tai angliškai tai ir yra tik metafora - "Boltzmann brains are not necessarily actual brains, but rather are a metaphor for observers of the universe that might appear spontaneously. " Ir nelabai aišku kaip tai paneigia tas straipsnis - jos gi gal yra kažkur, kažkokios. Gal tai kaip ir minėjai mūsų makaulės :) gal ne čia, gal ktioj visatoj. Gal čia turima mintyje jog kažkur galėjo lygiai taip pat randomiškai (visatų gi begalybė) atsirasti super-piktas protas kuris sunaikintų viską (gi tobula versija - blogietis+savižudis+fanatikas) ir mes tokios problemos kaip visatos (visatų) stebėjimai neturėtume išvis? ;)
vardasas 2014-05-15 23:03
hm o kur ivyko big banga's? mokinukas numete petarda aa?
bahuriux 2014-05-15 23:45
Cia pat salia taves, tik tai atskirta laike. Na ta prasme musu visata greiciauisiai yra juodojoj bedugnej kuri yra nedidesne, o greiciausia gerokai mazesne nei planko konstanta kitoj visatoj, buvo apie tai T.lt rasyta. Ta prame BB mums tai, kaip ir visur ir iskarto turetu atrodyti, nes mums nera centro kur tai ivyko, mes ir sedim to BB viduje. Kitaip nezinau kaip suprasti BB.
punktyras 2014-05-16 00:36
šakotis ir kurti persipinančią, baigtinę visatą multivisata.
jordanbn2 2014-05-17 07:07
Gal ir sakojasi,bet kodel turetu pasibaikt visatos egzistavimas? Tiksliau ka vadiname visata? galaktiku spieciu sankaupa. Jei be sprogimo negali susiformuoti visatos tai gal kazkas ir sprogs, bet truputi toliau nuo musu visatos, ir kai pas mus isdeks visos zvaigzdes kita visata bus pakankamai jauna kad galetume nuskrist ten ir dar pagyvent
punktyras 2014-05-17 14:01
visatos daugyyybė variantų, kurie sudaro multivisatą. Kiekvienoje tų visatų vyksta skirtingi įvykiai, tačiau fizikos dėsniai tie patys. O pagal juos visata turėtų pasibaigti kaip tuščia vieta.
Giedrius- 2014-05-18 19:13
punktyras 2014-05-18 21:52
Visai smagus skaitymas