Kosmose visada saulėta – energetinės revoliucijos planas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2014-06-08 11:09
Superine ideja ir labai gerai parasytas straipsnis. Bet 1kW/m^2 gal ir nepakankamai iskepti mesa, nors tuom abejoju, kai pagalvoji kokia mikrobanges galia ir vidaus plotas, tai netaip daug ir skiriasi, bet uzmusti betkokia elektronika manau daugiau nei pakankama. Todel cia ne tik energijos saltinis bet ir ginklas, antipalydovinis, arba nuo balistiniu raketu, arba siaip iskepti prieso elektronika, aisku niekas jo nenaudotu be reikalo ne palei paskirti, kol tam nebutu reikalo. Toki projekta turetu vykdyti ir finansuoti bendrai visos valstybes, kad butu visika kontrole, kad tai nebus panaudota kaip ginklas. Bet vistiek pro ta spinduli gali netycia praskristi palydovai ir lektuvai.
Heksogenas 2014-06-08 17:37
Papildomos energijos tiekimas į žemę dar labiau stiprins šiltnamio efektą, nes gausim daugiau E negu išspinduliuojama. Čia kaip praplėstas žemės naudingas paviršiaus plotas. Panašiai ir su saulės baterijom juodas paviršius sugeriau daugiau nei paprastai žemė toj vietoj, kuri atspindi daug lauk atgal į kosmosą, o išspinduliuotas IR lieka nuo baterijų žemėj. ČIa kažkas tokia, jei visa žemė būtų juoda sulaikytų daugiau E žemėj nei būdama balta. Tada tai nėra jau taip švaru kaip atrodo. Bet tikriausiai geriau nei iškastinis ženkliai.
bahuriux 2014-06-08 18:17
Na ir atomine energija beveik visa 100% virsta i siluma, o po to tik dalis konvertuojama i elektros energija, kuri galiausiai vistiek vos ne 100% virsta i siluma ir taip "sildo" zeme. tai ir cia taspats tik svariau, bet nemanau, kad saugiau, nors gal Japonijos atveju ir saugiau.
immortallt 2014-06-08 18:39
Dėl iš kosmoso - taip, stipriai didina suminę energiją. Ne pats geriausias būdas. Žemėje - na civilizacijai užtenka 1h saulės energijos, tai net jei dėl saulės baterijų padvigubėja išlaikyta energija, tai vis tiek tik ~1/9,000. Tuo tarpu iš iškastinio kuro išlaisvinta energija yra įšaldyta ir negana to, turi daug kitų pasekmių. Aišku, dar nemokame pasigaminti švariai įrangos atsinaujinančiai energetikai, bet viskam reikia laiko ir pinigų, kurie padeda vystyti technologijas itin sparčiai. Kai pagalvoji, kad prieš daugiau nei 100 metų, elektra buvo raganystės, o dabar dingus elektrai visame mieste, tai jau katastrofa. Prieš 20 metų PC tik pradėjo skintis kelią į vartotojų namus, dabar kiekvieno delne galingesnis kompas. Tas pats ir atsinaujinančia energetika - pagamins efektyvesnius, pigesnius ir švariai. Net tie, kurie neigia globalinį atšilimą, manau sutiks, kad miestuose, kur nėra išmetamųjų dujų ir taršos - visiems būtų geriau gyventi.
stdio 2014-06-08 22:02
1. Va kur pazangi tauta. Lietuvoje net atomine elektrine yra per didelis hi-techas. 2. Geafenas - super stipri ir elektrai laidi medziaga. Kolegos Lenkai gamina pramoniniu budu. Bent 2 is 6 punktu isprestu naudojant vadinama Space elevator koncepcija. Bet matyt kazko neivertinu.
punktyras 2014-06-09 00:01
Spėju, neįvertini 36000 km atstumo iki palydovo vietos:) Kokia maža grafeno varža bebūtų, ji nenulinė – per tiek km susidarytų kaip reikiant. Be to reikėtų bent jau dviejų laidų ir nelabai plonų, kad galėtų perduoti 1 GW galią. Ir tokia bambagyslė stirksotų žemesnėje orbitoje skrendančių palydovų, lėktuvų ir kosminių šiukšlių kelyje. Todėl optimaliau būtų grafeną naudoti pačioje stotyje. arba dar geriau – superlaidžią vielą. Ten vis vien vėsoka, tai nebūtų problemų išlaikyti superlaidumą ir be papildomos įrangos.
immortallt 2014-06-09 01:54
Pasvaikti ir įgyvendinti - du skirtingi dalykai.
rimasD 2014-06-09 19:44
Šiltnamio efektą didina ne didesnis energijos kiekis, patenkantis į Žemę, bet CO2, ir CH4 sluoksnis, neleidžiantis išspinduliuoti perteklinės energijos į kosmosą.
immortallt 2014-06-10 00:38
rimasD, arba kažko nežinau, arba išspunduliuojama procentinė dalis nuo patenkančios energijos į žemę. Ir taip, energijos sulaikymą sukelia tavo paminėtos dujos.