Baltosios skylės: kitos juodųjų skylių pusės medžioklė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Myslius 2014-07-18 23:30
Pats paprasciausias budas speti nauja reiskini yra ieskoti simetrijos tarp jau zinomu reiskiniu. Tik kad ne visada tokie spejimai pasiteisina. Manau neras.
punktyras 2014-07-19 00:33
Jei visada pasiteisintų, tai jau nebebūtų spėjimai. Daro tai, ką gali, tas yra šaunu.
Myslius 2014-07-19 07:31
Laiko atsukimas atgal neturi logikos, neimanomas toks dalykas. Isivaizduokim meteorita kuris nukrenta ant zemes, ismusa duobe ir paskleidzia likusia termo energija. Atsukant laika atgal idomiai atrodytu Zeme saudytu meteoritais. Bet tik is tu vietu kuriose yra ismusta duobe. Staiga termo energija susikaupia i viena taska, ismusta duobe isnyksta, o meteoritas pakyla nuo zemes pavirsiaus, beskrisdamas atmosfera susirenka savo nuolauzas kurios taip pat kyla i virsu, susikonstruoja i viena objekta ir islekia lauk Tekant laikui i prieki meteoritas nukrenta del gravitacinio lauko, o tekant laikui atgal kyla del gravitacines itakos? Taip iseina kad atsukus laika atgal pati zeme issilakstytu i sipulius. Taigi meteoritas nenukrito is vis. Arba galima sakyti ir nukrito ir nenukrito, tikras schrodingerio meteoritas gaunasi.
punktyras 2014-07-19 14:05
, gaunasi iš koto verčiantis kokteilis, nepanašus į nieką, matomą kasdieniame pasaulyje. Taigi, tik laikas parodys ar tokia matematinė galimybė yra kur nors atsitikusi ir fizinėje realybėje.
geras1448 2014-07-19 15:25
Hahahaha, forumiečiai, sako neįmanomas toks dalykas kaip laiko atsukimas. Kas egzistavo prieš didijį sprogimą? Kodėl kiekvieną dalelė veikia būtent taip, o ne kitaip? Kažin ar yra kas nors neįmanomo šiam pasauly. Manau nėra ribų žiūrint visom prasmėm, bet kažkas užprogramavo taisykles, o fizikai bando išsiaiškint tas taisykles. Įdomu
Myslius 2014-07-19 16:44
punktyras 2014-07-19 19:23
* Pasakymas, „tikriausia egzistuoja“, nėra toks jau argumentuotas. Lygiai taip galima sakyti, kad absoliutus laikas tikriausiai neegzistuoja. Galima kažkokį įsivaizduojamą laiką laikyti „etalonu“ (kuris teka be galo toli nuo bet kokių masę turinčių objektų), tačiau tai nėra absoliutaus laiko įrodymas. * Nežinau, kokiais kvantais ar dar kuo ta sąveika perduodama, tačiau tai nekeičia tokios sąveikos egzistavimo fakto. Hipotezuokime, kad tai yra tas pats kvantinis objektas, tačiau sąveika vyksta paralelinėje visatoje, todėl sąveikos kvanto nereikia, nes iš tiesų veikiame tą patį objektą. * Būtent dėl iškreipto erdvėlaikio ir galima keliauti laiku. Gravitacija lėtina laiko tėkmę, todėl, pvz. aukštai skrendančiuose GPS siųstuvuose, kur gravitacija silpnesnė, jų atominiai laikrodžiai yra nureguliuoti taip, kad šiek tiek skubėtų ir matavimuose nebūtų vis augančios paklaidos dėl reliatyvistinių efektų. Šalia juodosios skylės efekto galima tikėtis daug stipresnio ir keliauti laiku į ateitį būtų paprasčiau, jei žodis „paprasta“ išvis naudotinas tokiame kontekste * Galima pasirinkti kokį nori atskaitos tašką, nuo kada laikyti kvantų mechanikos įtaką JS „įrodyta“, čia jau laisvas pasirinkimas. Aš samprotauju taip, – kvantiniai reiškiniai išryškėja tik mažiems objektams – kuo mažesnis objektas, tuo stipriau veikia kvantiniai reiškiniai. JS diametras (nemaišyti su įvykių horizontu) artėja į nulį. Tai iš esmės kvantiniai reiškiniai jose bus dominuojantys. O jeigu laikysimės aukščiau iškeltos ir straipsnyje minimos minties, įmanoma tarti, kad JS superiškreiptas erdvėlaikis atveria kelią į paralelinės visatos baltąją skylę ir vice versa – paralelinės visatos juodosios skylės gali būti baltosios mūsiškėje. Dėl Feinmano citatos sutikčiau iš dalies. Didžiąją dalį žmonijos egzistavimo žinojome labai mažai. Dabar žinome nepalyginamai daugiau. Ar įmanoma ir ar reikia visas tas žinias turėti savo archajiškoje makaulėje? Turbūt nelabai. Tačiau ta pati archajiška makaulė turi troškimą pažinti, smalsumą, kuris ją atvedė čia, kur esame dabar. Ar tai yra blogai? Turbūt nelabai.
SaMaras 2014-07-21 09:16
bet taip ir nesuprantu. Taip išeina baltosios skylės egzistavimas yra grindžiamas tik tuo atveju jei laikas yra nevienakryptis. Nes jei vienakryptis tada baltosios skylės lyg ir neegzistuotų. Ta prasme kodėl turi būti jos spinduliuojančios materiją? Magneto tiek šiaurinis tiek pietinis polius traukia metalą.. nei vienas juk nestumia. Tai gal geriau ieskokim neutroninės žvaigždės "antrosios puses" antineutroninės žvaigždės, mano manymu tokią surasti daug realiau.
punktyras 2014-07-21 13:50
Baltųjų skylių egzistavimas grindžiamas nustatytais dėsniais, tiksliau, jų matematinėmis išraiškomis. Laiko ėjimas atgal pateiktas vaizdžiai paaiškinti, kaip buvo išvis sumanyta tokia neintuityvi koncepcija. Čia panašiai, kaip su pozitronais – pirma jie atrasti popieriuje, nes pagal skaičiavimus, jie turi egzistuoti, ar kaip Higgso bozono atveju, kai jis atrastas po ndešimties metų nuo tada, kai jis „sugalvotas“. Pavyzdys su metalo traukimu tik rodo, kad nelabai suvoki, kaip tai vyksta. Magnetas orientuoja metalo domenus taip, kad jų pietinis polius atsisuktų tinkama puse. Tai yra, jei priartinsi šiaurinį polių, domenai pasikreips į jį pietiniu galu, jei priartinsi pietinį – šiauriniu.
Myslius 2014-07-22 00:33
Spejimu ir numatomu efektu skaiciu lyginant su uzfiksuotu efektu skaiciumi yra nepalyginami, viena teorija dazniausiai pasirenka nes veliau uzfiksuoti duomenys ja remia, o kitos taip ir mirsta uzmarsty. Simetrijos atzvilgiu spejimai yra gana sekmingi sakyciau, na... sekmingesni. Tai juos ir atlieka. Tokius spejimus pavadinciau spejimais neturinciais izvalgos. Saudymas aplink pilnai nesuprantant reiskiniu. Pati laiko tekmes greicio etalono egzistavima as priimu jau kaip nuostabu dalyka, o kad laikas reliatyvus tai taip, ta Lorentz irode, netgi sakyciau ne Einsteinas. Man reliatyvumo suvokime visai Ritz idejos imponuoja, siuo metu bandau suvokti lyg ir kazkoki eteri, lyg ir niutoniskas poziuris, kuriame laikas apsiraso butent bangos svyravimais, dazniais, bei kuriame sviesa nekeliauja erdve o yra projekcija. Abejoju ar zinosit bet jei zinot geru skaitalu apie SRT is projekcijos puses parasykit. Na dar domintu suzinot tiksliausia siuo metu zinoma formule kuri apraso skirtingu atomu jonizacijai reikalinga energija is zemiausio energijos lygmens. Cia zodis svarbu tiksliausia, nes yra ivairiausiu korekciju, visai idomu but pamatyt kokia ta formule ir link ko ji lenkia. Siaip yra ismatuota duomenys visu atomu gana tiksliai, butu galima palyginti su formule ir ar formule pataiko matavimo paklaidu ribose, bei dar keleta ideju turiu kaip patikslint. Siaip standartinis broile+einstein prasauna pro sali, keista, o ir korekcijos tokios.. ne standartines. Angliskai vadinasi "ground state energies for one electron atom".
linas# 2016-11-25 22:03
Kas yra juodoji ir baltoji skylės? Paaiškinsiu žmonių kalba. Turbūt visi suprantat kad šios abi skylės kažkaip turi būti neatsiejamai susiję. Matę vandens sūkurį? Tai čia tas pats, juodoji skylė tai sūkurio apatinė dalis, baltoji skylė - sūkurio viršus. Vandens sūkuriui besisukant, vanduo, kuris ir sukuria šį reiškinį veikiamas gravitacijos leidžiasi žemyn, tuo metu oras iš apačios kyla į viršų, sūkurio apatinė dalis, kaip ir juodoji skylė (jose oras, materija ir t.t. yra įtraukiami), yra salyginai mažesnė už sūkurio viršutinę dalį - baltąją skylę, (pro jas viskas kas buvo įtraukta yra išpučiama) ir kuri yra galaktikos centras ir jos pradžia. Abi skyles jungia ilgas lankstus "tunelis", kurio ilgis yra ??? Viskas ką negrįžtamai įsiurbia juodoji skylė, atsiranda baltojoje skylėje, ir tai yra galaktikos "statybinė medžiaga", ir priežastis dėl kurios galaktikos gimsta ir plečiasi. Kuo didesnė ir senesnė galaktika tuo ilgesnis ir tunelis tarp skylių. Įtraukimas juodojoje skylėje nėra kaip pvz. dulkių siurblio, jis vyksta spirale, dėl ko ir materija galaktikos viduryje išpučiama spirale, ir todėl galaktika sukasi spirale. Kažkokie panašūs procesai vyksta ir pačio galingiausio reiškinio - kvazaro viduje, tačiau čia atvirkščiai - materija (milijonai galaktikų) siurbiama ne iš tuščio kosmoso, o iš vienos megagalaktikos tariamo vandens sūkurio viršutine (plačiaja) dalimi, o kur dedasi susiurbta materija, tai čia irgi tik pundas ????? O štai klausimas - koks "vanduo" tai yra kokios kosminės jėgos priverčia suktis spirale tokius reiškinius (skyles su galaktikom), to kol kas net as nežinau. tiksliau daugiau nerašysiu, nes tolesni komentarai būtų "ne dlia srednich umov", tai yra tikriausiai nelabai kas suprastų.
ktm 2016-11-26 19:27
kas cia dabar, svetys nauju vardu uzsiregistravo ?