Transformeriai: 10 revoliucijų, padariusių mus žmonėmis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2014-11-09 18:41
Super straipsnis. Tai va zaliavalgiai, pasiskaitykit kodel mums reikia valgyti termiskai apdorota maista, o zalia maista tik ta kuris yra lengviau virskinamas. Taspats ir vegetarus liecia, parasyta, kodel mes valgem ir valgom mesa, juk nenorit deevoliucionuoti Ir kreacionistams turetu buti aisku kas ir kaip, ar nelabai?
vytra 2014-11-10 13:22
- Visada buvo aišku.. p.s. .. maždaug prieš minimą laikotarpį į Žemę pateko žmogus (nedidelė žmonių grupė pietų Afrikoje), dėl mažos populiacijos prarado valdytas technologijas, teko pragyventi laukinį gyvenimą, bet atsitiesė beždžionių nuostabai..
bahuriux 2014-11-10 22:46
O kaip pateko laiko masina is ateities? Sitas scenarijus tikrai net moksliskai imanomas nors ir beprotiskai fantastiskas, tik aisku ne su siuolaikinem technologijom. Bet tai kaip su tais bezdzionzmogiais tada? Betkokiu atveju tavo teiginiai ir mano fantastinis scenarijus jiems pritempti yra nelogiski. Nu negi dabar sakysi, kad Adomas ir Ieva buvo gauruotos bezdziones, juk dievas tokiu bjauriu,, mazu, apzelusiu, kvailu pirmuju zmoniu nebutu kures, paprasciausiai nefasonas, arba dievas yra piktas negailestingas dede su iskreiptu jumoro jausmu.
Aidas 2014-11-11 08:52
Visi neandertalieciai ir kiti humanoidai buvo tu laiku bomzai. Zmoniu skeletu nerandama, nes tais laikais jie visi gyvi i dangu eidavo.
vytautas50 2014-11-11 09:28
vytra 2014-11-11 09:42
- Ne.. , Zmones visada mokejo mustis, bet zmonemis jie yra ne del to, netgi priesingai.. p.s. .. o remiantis mitais ir legendomis, tai yra dvi zmoniu kartos zemeje, pirmoji gyvena jau simtus milijonu metu, gyveno dar prie dinozauru. Antroji naujoji karta, kaip jau minejau, nusileido pietu Afrikoje apie 100 individu mazdaug pries 160000 metu, patvirtinta moksliniais tyrimais. Kas zmonis sukure? Tie mitai mini, kad abi kartas sukure Dievas ir atsiunte i Zeme samoningai. Dievas ten labiau suprantamas kaip tevas, o ne kaip robotu konstruktorius, nors kaip paziuresi, jei sakoma: "paeme molio, atliko biojunginiu formavima (3D rentgeno litografija?), ipute (downloadino?) matematini aprupinima vardu sela-v1, po to sela-v2". p.s.2 .. kadangi abi OS licenzijos labai brangios, Velnias jas vagia ir diegia i savo robotus, kurie turi mazai RAM ir menkus CPU, todel nebages selos labai kankinasi su SWAP failu.
Aklas 2014-11-11 09:59
Ar galima nuoroda i tuos mokslinius tyrimus?
vytra 2014-11-11 10:11
vytautas50 2014-11-11 10:17
Aklas 2014-11-11 12:29
Siaip SciFi filmu ir serialu trukumas... nobuodziaujan tinka ir tai
bahuriux 2014-11-11 17:20
Musu genetinis kodas sutinka su bezdzioniu kiek ten 98% ar kazkas tokio, nu neesme. Jei mes butume sukurti, tada genome butu visokiu bajeriu, easter egg tipo zinuciu ir uzuominu, kazkokiu formuliu gal netgi, ar siaip kazko is ko butu galima spresti, kad cia ne gamtiska, o dirbtina ir zemes gyvybes genome nerandama, arba to geno funkcija labai unikali ne gamtiska tik uzslopintas jo veikimas. Jei kazka tokio atrastu tada galetum sakyti, kad patvirtinta mokslo. Negali zinoti visada yra tokia tikimybe nors ir menka.
vytra 2014-11-11 17:35
- Cia klaida tame, kad "genetinis kodas" nusako tik fizine kuno sandara, kuri is tiesu yra 98% ar kiek ten neesme, tokia pat kaip bezdziones. Tuo tarpu "sela" arba matematinis aprupinimas pas bezdzione tik DOS, o pas zmogu Windows-7, bezdzionei Windows-7 negali ikrauti nei su vezdu nei su kokiu irankiu, nes ten nera nei CPU galios nei RAM. p.s. .. ideja, kad galima daugiau lasteliu uzsiauginti treniruojantis (adaptacija) gal ir teisinga, bet tikimybe savaiminio Windows-7 (sielos?) susikurimo atsitiktines atrankos budu matematiskai seniai paneigta. Tam neuztenka Visatos amziaus.
bahuriux 2014-11-11 18:41
Visu gyvu padaru su smegenim protas veikia neuroniniu tinklu pagrindu, o ne is anksto parasytos programos pagrindu. Tobulejant smegenim tiksliau didejant ju turiui, kompo atitikmuo butu spartejant geleziai, tuo paciu atsiranda ir didesne galimybe apdoroti daugiau informacijos ir priimti pazangesnius/sudetingesnius sprendimus. Smegenyse nera OS, nera programu, nera duomenu failu atskirai, viskas rutuliuojasi "on the fly" viskas kartu yra chaotiska programa/os/duomenys/sifravimas/desifravimas/glaudinimas. Pats neuroninis tinklas netgi softwariskai, ne tik fiziskai dirba naturalios atrankos metodu neteisingi, zalingi, beprasmiai, ar menkaverciai duomenys nustumiami, o paskui gal ir perrasomi i prasmingesnius, taip smegenys (neuroniniai tinklai) mokosi. Gyvunai ir zmones yra riboti ir sukaustyti instinktu, jei zmogaus prota perkeltum i galinga super duper masina kuri imituoja neuronini tinkla, arba ir yra neuroninis tinklas, tada manau greitai turetume dieva zemeje, nes tam programiniam neuroniniui tinklui nebutu ribu, insktintu ir hardvariniu stabdziu. Nors cia scenarijus is kazkurio fantastinio filmo nepamenu pavadinimo, bet taip ir butu manau.
punktyras 2014-11-11 18:46
Argi beždžionės neturi sielos? Ar tai kas nors įrodė? O kas sako, kad siela (ką tuo žodžiu bepavadintum) atsirado atsitiktinai? Savybė sugalvoti dalykus, priskirti jiems savybes yra ilgos evoliucijos padarinys, o ne atsitiktinumas. Sistemos sudėtingėjimas plečia jos galimybes.
kionig 2014-11-11 19:01
.. Pilnatis, Windows, "sela" - šventas nusipezėjimo groteskas. Ach, kad tave kur Geitsai.. Užkariavai netgi palatas su minkštomis ir baltomis sienomis.. ;(
vytautas50 2014-11-11 19:06
Senioras 2014-11-11 21:02
O kas irode,kad zmogus turi siela ir,kad ji is vis egzistuoja? Cia toj 2 tukstanciu metu senumo pasaku knygoj taip parasyta?
bahuriux 2014-11-11 22:04
Na yra taisykle kurios as nepaminejau tam kad neissiplesti, ne smegenu dydis istikro, bet smegenu mases/kuno mases santykis, apsprendzia "kietuma", ne nekietuma, bet potencialu "kietuma". Impulsu chaosas yra salyginis issireiskimas, tame chaose yra viskas ko reikia, tu juk nesuprasi dabar pamates kruva vienetuku ir nuliuku, ka jie reiskia, tau tai bus chaosas, o skaiciavimo masina ar smegenys sugebes interpretuoti, apie ka as ir rasiau. Beto dar smegenyse vyksta sinapsiu jungimasis/sunykimas hardwarinis reiskinys, jis letas, bet vistik ne softas tai, kai reikia/nereikia kazkokiu tai smegenu mastymo pajegumu, ar optimizavimo. Del elektros impulsu i smegenis, tarkim zmogui patyrusiam klinikine mirti, jei tik jis atsigauna buna beveik kaip "naujas" ir ka? O jei turi galvoj, kad taip galima ir DI sukurti gerai surestam neuroniniam tinkle, tieisog is atsitiktiniu impulsu, manau galima, tik tam gamtai prireike milijardu metu, o sitokiu budu reikes labai daug bandymu kol kazkas prasmingo ivyks.
punktyras 2014-11-11 23:42
Tai aš netiesiogiai to vytros ir klausiau, ką tamsta teikėtės išguldyti tiesiogiai.
Abc 2014-11-11 23:59
Santykis neapsprendzia smegenų "kietumo", čia tik koreliatas. "Kietumą" apsprendžia smegenų struktūra.