Miestas orbitoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Myslius 2014-11-22 10:03
Visai smagiai susiskaitė
Shinigami 2014-11-22 14:32
Teroristiniai aktai kosminiame mieste butu lengviau išvengiami. Nes teroristas per siena nepereis nepastebėtas. Todėl viską ką atsiveža bus galima lengvai patikrinti. Vietinėje rinkoje gali būti didelė medžiagų kontrolė. Kad butu sunku pasigaminti sprogmenų. Bei griežtesnė žmonių kontrolė. Vieša vieta bus vieša vieta ir apie jokį privatumą viešoje vietoje nebus kalbama.
Salubri 2014-11-22 15:08
Na trolinimui nera butini sprogmenys. Uztektu nukirpti pora laidu, uzlieti pora mikroschemu ar koki virusiuka paleist
immortallt 2014-11-22 16:59
Nusižudymas ir kitų pražudymas, tai ne trolinimas. Sprogmenis pasigaminti gali ir iš labai buitinių dalykų, tačiau yra toks paprastas dalykas, jau dabar yra davikliai, kurie sugeba "užuosti" sprogstamąsias ar kokias kitokias medžiagas. Nejau manot, kad per 100 ar kiek metų, nebūtų ištobulinti tokie davikliai?
Tatsuo 2014-11-22 17:39
O tai tu manai teroristai netobulėja? Jie irgi ne durni ir gali pasinaudoti įvairiomis technologijomis savo naudai pasiekti.
MindaugasV85 2014-11-22 17:45
O spėjęs užuosi atskrendančią raketą ką toliau darys? Visgi terorizmo grėsmė išlieka! O autorius galėjo bent klaidas pasitikrint...
Shinigami 2014-11-22 18:24
Teroristas turintis raketą kuri gali pakilti nuo žemės ir nuskristi iki kosminio miesto nelabai gali būti vadinamas teroristu. Tai jau karinis veiksmas. Abejoju, kad tokia raketą bent viena dabartinė teroristinė grupuotė turėtu ir kad ateities teroristinės grupuotės sugebėtu įsigyti.
kestutisz 2014-11-22 19:14
Gal reiktų nepamiršti, kad kai kosminiai miestai realiai bus statomi ir buitinės technologijos bus kiek labiau pažengusios :) Ir teroras tai nebūtinai tūpas sprogdinimas, tai gali būti ir savižudiškas sabotažas - jei jau dabar įmanoma užverbuoti mirtininkų vien religiniais motyvais, tai kodėl to nebūtų galima ateityje, su daugiau technologijų. Čia dabar į ISS'ą gal tikrinimas kiekvienas krovinio gramas, o orbitinio miesto atveju tai būtų milijonai tonų.
punktyras 2014-11-23 00:05
Malonu
immortallt 2014-11-23 00:19
Nu tai dabar tarsi teroristai negali pridaryti žalos, pvz kokį povandeninį laivą su branduolinėm galvutėm užėmę? Nereikia ir kosminių miestų.
vanduo4 2014-11-23 05:40
- Manau net neverta diskutuoti apie medžiagų transportavimą iš žemės: 1. jau seniai viskas eina prie to, kad atsinaujinantys energijos šaltiniai ir saulės bei kosmoso energija neužilgo pataps pagrindiniu energijos šaltiniu; 2. visas kosmosas pilnas medžiagos iš kurios esant tam tikroms sąlygoms galima pasigaminti kitas medžiagas. Mūsų alchemikai būtent to ir siekia dirbdami su hadronų kolaideriu; - Įtariu, kad paaiškės jog geriausia tokio aparato forma yra apvali, o traukos centras bus sferos viduje. Jau dabar kuria naujos kartos atominius reaktorius, kurių viduje plazma bus laikoma magnetinių laukų pagalba. Sferos sukimasis ir išcentrinės jegos sukurtą gravitaciją laikyčiau pasyviu gravitacijos kūrimo būdu. Sugebėjus sukurti vidinį traukos centrą, bent jau iš dalies išspręstume ir apsaugos nuo radiacijos problemą bei galėtume pagalvotiir apie atmosferą; Besisukantys diskai galėtų būti išeitis nebent mažesniems kosminiams miestams. Beje, kuo didesnis išorės plotas, tuo daugiau šansų susidurti su meteoritais ir pan. Tad be išorinio apsauginio lauko net neverta apie tai mąstyti, nebent gyventi pašonėje didesnio kosminio objekto, turinčio savo apsauginį lauką.
manciukaz 2014-11-23 08:52
Aišku tokiu kosminiu miestu mes greičiausiai nesulauksim, bet pasvajot galima, o ka jeigu irengus kanors panašaus i priešraketini skyda kuris numušinėtu raketomis atskriejančius mažesnius asteroidus ar koki lazeri ar fotonu srauta kuris nukreiptu juos šiek tiek i šona? Aišku aptikti kumščio dydžio objekta skriejanti žvėrišku greičiu visatos platybėse be galo sunku, o gal išvis neimanoma? O nuo didesniu tiesiog pasitraukti i šona juk kažkokiu varikliu vistiek reikės tam "pastatui" kad neprarytu žemės trauka... Manau daugiausiai problemu ir keltu tie mažieji kosminiai kūnai kuriuos pastebėti yra itin sunku ir kurių yra daugiausiai... Antra problema yra radiacija labai abejoju ar ateities kartos kels tūkstančius tonu metalo, apsaugai nuo radiacijos per daug primityvu ir neekonomiška, manau sukurs koki magnetini lauka ar kažka panašaus čia jau sunku prognozuot... Teroristai keista, kad jūs būtent susikoncentravot ties tuo, manau jie turi daug daugiau lengvesniu ir svarbesniu taikiniu žemėje nei kosminė stotis tai dėl to manau, net neverta diskutuoti
mobilunkas 2014-11-23 14:54
ivertinant lesas tokiu miestu statybai, tai pigiau antarktidoj pasistatyt baze atsparia atominiam sprogimui. jei zemej vieta nepatinka, tai biski brangesnis variantas pasistatyt menuly baze, kuri netures didziosios dalies problemu ir rupesciu, kurie grestu grynai kosminei didelei bazei (meteoritai, bei dirbtinio slegio sukeliamas spaudimas i bazes sienas- menulyje nesaugus plotas sumazeja per puse. dar daugiau lesu turint paprasciau isisavint marsa, nei statyt kosmini miesta 100 tukstanciu gyventoju. aisku jei planuojama , kad gyvens 10-20 zmoniu, tai pigiausias dalykas kosmine stotis. Realiai nei dabar nei artimiausioje ateityje neturesim tiek lesu, kad sugebetume iskelt ir islaikyt tukstancius gyvu zmoniu kosmose
immortallt 2014-11-23 16:59
Manau lazeriais nukreipti atlekiančius asteroidus turėtų būt galima. Kalba eina apie tolimą ateitį, tai jau turėtume turėti ir termobranduolinius reaktorius. Aišku, pasyvi apsauga nuo saulės radiacijos būtų nuostabu, bet tam reikia tokio kiekio materijos (sukurti dirbtinį branduolį), kad iš esmės tektų sukurti visą planetą iš naujo. Kosminių stočių paskirtis ateityje gali būti labai plati, tiek nuo resursų ir prekybos centro, jei vyktų tolesnė kolonizacija, tiek moksliniai tyrimai. Jei pavyktų kosminį liftą įgyvendinti, tada būtų daug spartesnė kosmoso kolonizacija.
vanduo4 2014-11-23 21:27
- Kilo tokia mintis: kodėl ne visi žmonės sugeba gyventi savarankiškai? Jiems trūksta kažkokio tai apsauginio šydo nuo išorės poveikio, kad galėtų išsilaikyti ir apginti savo poziciją. Todėl jie labiau linke sukurti didesnes sistemas (dažnai jos labai nelankščios), kurios eleiminuotų tą saugumo trūkumą; - Be to tai ne tik apsaugo, bet ir varo į priekį. Kas tai yra?
immortallt 2014-11-24 00:35
vanduo4, gal neteisingai supratau, bet dabar vienetai žmonių yra, kurie pasaulyje gyventų sąvarankiškai. Net tie, kurie gyvena kaip ir sąvarankiškai (atsiskyrę nuo kitų), naudojasi kitų sukurtais įrankaisi iriniomis. Galų gale sėklos šiuolaikinės padidino efektyvumą ūkininkysts daugiau nei 100%.
Kadras 2014-11-24 12:41
Kalbat apie teroristus, bet ar buvo nors vienas teroristinis aktas pries dabartinius kruizinius laivus? Juose taipogi buna iki 4000zmoniu