Robotų karai - ar jie bus humaniškesni ar dar baisesni?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2014-12-06 23:46
Ir t.t. Humaniškas karas? Tai tik iliuzija. Tokio dalyko nėra. Karas yra karas, tai nėra kažkoks žaidimas. Didžioji dalis karų vyksta dėl religinių, politinių ir savanaudišku tikslų. Religiniai tikslai (musulmonai). Kokios gali būti taisyklės tokiame kare? Juk tai karas dėl skirtingu pažiūrų ir religinių įsitikinimų, ir kol nėra vienos užtikrintai laimėjusios pusės jis nesibaigs. Politiniai tikslai (Rusija). Čia beveik kas religija. Nes tai taip pat paremta skirtingais įsitikinimais, skirtinga vertybių sistema ir moralinėmis pažiūromis. Savanaudiški tikslai (Šiaurės Korėja). Čia iš vis nėra jokių taisyklių. Nes aukštus postus užimantys siekia tik sau naudos, o į visus kitus jiems nusispjauti. Čia iš vis negali būti jokių taisyklių. Visi karai vyksta tam, kad laimėti. Jei žinai, kad kita pusė yra daug kartu už tave galingesnė, bet vis tiek nenori pasiduoti tada neturi kitos išeities kaip naudoti kitai pusei nepriimtinus kovos metodus (terorizmą, prisidengimą civiliais ir t.t.). "Civilizuotas" ir "humaniškas" karas galimas tik tarp panašaus karinio lygio pusių. Kai pats karas daugiau yra nei religinis, nei iš savanaudiškų paskatų. Jis tada labiau tampa varžybomis, o ne karu. Tada galima susitarti dėl varžybų (žaidimo) taisyklių. Kaip "humaniški" vakarai kovotu su kokiais religiniais fanatikais iš musulmoniškų šalių jei tie fanatikai netikėtai gautu panašaus galingumo ar net galingesnę armija nei vakarai? Ir žinotu, kad religiniai fanatikai žada ateiti ir visus išžudyti už savo religiją? Ar tada butu daug asmenų rėkiančių apie humanizmą ir karo taisykles? Ar paisytu žmogaus orumą ir teises? Žinodami, kad kitai pusei į tai nusispjauti?
T 2014-12-07 07:37
O kada bus uždrausta naudoti tokią taktiką, kai priešas apsimeta savo priešu ir provokuoja pulti save? Kiek supratau taktika buvo tokia: surinkti būrį ir pasakyti palaukti kol aš "vadas" ateisiu, žinoma ateidavo ne vienas ir užpuldavo nepasiruošusius. Tokią taktiką naudojo Lietuvoje komunistai po II Pasaulinio karo. Knygoje "Kaip tampama albinosais", apie karą Afganistane, skaičiau, vos tik prasidėjus pirmoms nesėkmėms kažkoks politrukas liepdavo kareiviams savo reklamuotą Ženevos konvenciją susikišti į vieną vietą. Šiaip tai valstybės net neslepia, kad kurią, gamina ir kaupia bakterinius, cheminius ir dar bala žino kokius ginklus ir vos tik prasidėjus dideliam karui viskas bus panaudota.
mobilunkas 2014-12-07 09:05
humaniskas karas bus tik tada kai robotai pirmiausia sunaikins priesiskos valstybes vadova, poto sunaikins visus auksto rango karininkus ir pan, o tik poto rango mazejimo kryptimi ims naikint eilinius kareivius. bet taip suprogramavus karo prasme isnyksta, tas pats kaip atominis karas
Shinigami 2014-12-07 10:29
Jei šalis yra ne diktatūra, tada aukštas pareigas užimančių asmenų sunaikinimas nesustabdys karo. Gali tik jį pristabdyti. Nes kariaujama ne dėl aukštas pareigas užimančių asmenų norų, o dėl šalies norų (šalis yra šalies piliečiai). Todėl bus greitai išrenkamas naujas asmuo kuris užims tas pareigas ir karas tesis. Žinoma, demokratinės šalys stengiasi išvengti karo visais įmanomais būdais. Todėl karai tarp tokių šalių šiais laikais mažai tikėtini. Bei kaip rodo kovos su religiniais fanatikais, aukštas pareigas užimančių asmenų sunaikinimas taip pat mažai padeda. Nes kariai kovoja ne už aukštas pareigas užimanti asmenį, o dėl savo religinių įsitikinimų. Bei kaip rodo praktika, norint pasiekti aukštas pareigas užimančius asmenys reikia visu pirma nužudyti daug eilinių karių.
enjoy.slurm 2014-12-07 17:46
Autonomines kovos masinos pateisinamos galetu buti, kai pagrinde naudojamos gynybai. Taciau ir kovai pries visokius islamo radikalus jas butu galima pasitelkti, kad isvengti civiliu ir issaugoti vakarieciu gyvybes nuo Abdulu ir Muhamadu. Karas tarpusavy buvo ir bus, nebent zmonija pradetu vienyti koks nors bendras tikslas ar bendra gresme.
vanduo4 2014-12-13 21:47
- O aš tikėjausi, kad tai bus straipsnis apie dirbtinu intelektu valdomų robotų sukilimą; - Pasirodo čia tik moralinės blevyzgos; - Karas moraliu niekada nebus. Bet konfliktų sprendimas su minimaliai mažu aukų skaičiumi - siektinas rezultatas. Bet čia jau ne tik robotų tikslumo reikalas. Čia daug svarbiau integracinės problemos bei dialogo klausimai. Robotai - tik kaip kraštutinė priemonė. Kaip ir iki šiol - armija naudojama tik kraštutiniu atveju. - Nieko naujo šioje strategijoje;