33 priežastys, kodėl negalime blaiviai mąstyti apie klimato kaitą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Giedriax 2015-07-27 11:11
Autorius siūlo nevažinėti automobiliais, tapti veganais, neturėti vaikų, o man įdomu ar jis laikosi visų savo "taisyklių?" Ar autorius netiesiogiai sako, kad pramonės revoliucija, skiepai, pailgėjusi gyvenimo trukmė ir visi kiti modernūs dalykai yra blogis, nes skatina ŠESD išsiskyrimą? Jei taip, tada man nerūpi, man patinka gyventi ne viduramžiuose, ir visų šiuolaikinių malonumų nenoriu atsisakyti. Tačiau vieno dalyko tikrai galėtų nebūti - suplanuoto daiktų nusidėvėjimo, manau tai daug prisidėtų prie ŠESD sumažinimo, bet deja nieko nesigaus žinant kaip kapitalizmas veikia
immortallt 2015-07-27 11:19
Giedriau, skaityti nemoki. Sumažinti savo išmetimus šiais laikais tikrai nėra sudėtinga - pasikeiti lemputes į LED, susitvarkai namo apšiltinimą, užsimeti saulės baterijas karštam vandeniui ruošti. Užsidėk ant vandens kranų galvutes, kurios išskaido geriau vandens lašus ir sumažina vandens sunaudojimą, automobilį naudok, kai jo realiai reikia. Miestai turi gerinti infrastruktūrą dviračiams, kad jais būtų greičiau ir patogiai galima pasiekti skirtingas vietas. Gerinti viešąjį transportą, vietoje to, kad milijardai būtų skiriami kelių platinimui, juos skirtin viešojo transporto kokybės kėlimui. Jei mieste žmonės važinėtųsi tik autobusais, niekur nereiktų net 2 eismo juostų kelio.
Auksine Logika 2015-07-27 16:12
Paprasciau butu sumazint populiacija iki optimalaus 1mlrd, bet niekas tam nepasirys del neissivysciusiu smegenu... Viduramziais skleide baime, kad visi netikintys pateks i pragara ir is to kale gera piniga. Siais laikais nedaug kas pasikeite - skleidzia niekuo nepagrista baime, kad viskas atsils ir iskepsim for real ir taip kala gera piniga. Zalieji vietoj to kad eitu dirbt tik pudrina zmonems smegenis ir gauna geras sumeles is labdaros fondu. Bet be tikinciuju tai butu neimanoma.
UTF16 2015-07-27 18:09
Nežinau, kaip autorius, bet aš jų laikausi, nejaučiu absoliučiai jokio diskomforto, dievinu tokį gyvenimą, nieko nekeisčiau, nes aplinkinių, kurie nesilaiko, problemos akis tiesiog badyte bado.
punktyras 2015-07-27 18:15
Jei kas ir nepagrįstas, tai tamstos komentaras. Ir baimę kelia ne klimatologų išvados, o suvokimas, kiek pasaulyje yra žmonių, kuriems tai yra paukščių kalba.
Auksine Logika 2015-07-28 13:25
O, dar vienas sektantas Nori kazka pakeist - imk kirvi ir eik kapot visokiu angliu degintoju kompaniju direktorius. Bet tokie kurie zliumbia per PR'a ir nieko nedaro man tik itarima kelia.
punktyras 2015-07-28 15:02
Ir ką pakeis kapojimas? Ir kodėl manai, kad jei pats nieko nedarai, tai ir kiti nedaro?
immortallt 2015-07-28 15:19
Auksinė logika gerą nick'ą pasirinko. Tokį sarkastišką savo atžvilgiu, kažin pats tai supranta? Problema kertinė ne populiacijos dydis, o kaip populiacija gyvena. Jei 7x populiacija būtų mažesnė, problema būtų ištęsta ir greičiausiai tiesiog tarša būtų didesnė, nes resursai būtų pigesni. Juokingiausia, kad šiuo metu beveik visur atsinaujinanti energetika yra pigesnė, nei iškastinė, jei vystomi nauji pajėgumai, bet dėl milžiniškos paramos tradicinei energetikai niekas nesikeičia. Panaikintų bet kokias subsidijas energetikai, situacija pasitaisytų dėl ekonominių priežasčių. Aišku, gaila, kai kuriems žmonėms atrodo normalu mesti šiukšles pro balkoną, mėtyti nuorūkas, šikti kur papuola ar išmesti dienos šviesos lempas į buitinių atliekų konteinerį. Vat tokius žmones ir reiktų pjauti. Įtariu auksinė logika vienas iš jų.
Auksine Logika 2015-07-28 19:42
Logiskai pamastyk ir suprasi, kad zmones tiesiog is prigimties (biologija daugiau neleidzia) didzioj daugumoj yra idiotai. Ir vienintelis realus sprendimas butu sumazint tu idiotu skaiciu antraip liks "zydmasoniai" ir avinu banda tusciai bliaunanti ant visko Atsinaujinancios energetikos irenginiams sukurti (kad ir vejo jegainei) reikia irgi naudoti daug iskasenu, energijos, kad galiausiai net nutinka taip, kad tas irenginys atsiperka tik savo veikimo saulelydy (jei anksciau laiko nesugenda). Palygint kiek streso zmones patyre pries pora tukstanciu metu ir dabar, tai neatrodo kad mes progresuojam kazkur...
sielinas 2015-07-29 10:21
Žalieji žaliuokite ir toliau.
immortallt 2015-07-29 10:50
Auksine logika, tu remiesi savo pasvastymais, o faktai tokie, kad jėgainė atperka savo CO2 sukurtą statybos procese (įskaitant žaliavų gamybą) per ~3 mėnesius, varijuoja pagal oro sąlygas ir tikslų modelį. O vėjo jėgainės skaičiuoja, kad veikia 25 metus, tiesa, tos kurių neišardo anksčiau, veikia ir ilgiau nei 25 metai. Tikėtina, kad dabartinės kai pradės skaičiuoti 25-tus metus ir toliau pratęs darbą, nebent dar didesnė pažanga bus pasiekta vėjo jėgainių efektyvume. Anksčiau išardo, nes nori pastatyti jų vietoje naujas ir galingesnes (nebeapsimoka eksploatuoti, nes daugiau uždirbti gali iš naujų). Dauguma idiotai, bet tiek drastiškos priemonės retai atneša naudos, nes jos chaotiškos ir ne "self-regulating".
Auksine Logika 2015-07-30 10:55
Atsiperka pinigine verte gal per 3 menesius. Bet reikia pirma miska iskirsti, zeme kasti, kad gauti zaliavas statyboms. O naujas medelis neuzaugs atgal per 3 menesius. Idek i dideli narva 10 ziurkiu ir kalna maisto. Ka pabaigoj gausi? Tukstancius negyvu ziurkiu. Aisku, viskas savaime susireguliuos... Bet dar spes simtus panikos straipsniu parasyti
immortallt 2015-07-30 11:10
Pinigine verte jei vėjo jėgainės atsipirktų per 3 mėnesius, tai tik vėjo energija ir tebūtų šiame pasaulyje. Atsiperka pagal CO2 padengimą. Tai gali ir pats patikrinti, visi gamintojai parduodantys ES privalo skelbti kiek GHG išskiriama gamyboje kiekvieno modelio, taip pat galima daugumos elektros gamintojų metinėse ataskaitose rasti CO2 emisijas pagal kiekvieną kuro rūšį bei kiek kokios elektros pagamino. Miškuose vėjo jėgainių beveik niekas nestato. Taip pat nukirstas medis CO2 į aplinką neišskiria, tik nebesugeria toliau, jei neleidžiama supūti kamienui. Jei maistą įkainoji darbu, reikia dirbti, kad jo gauti atvirkštine proporcija tam, kiek yra maisto. Jei neužsiimama visokia labdara ir pan., tai gaunasi self-regulating system. Galima įdiegti vieno vaiko ar max 2 vaikų politiką visame pasaulyje. Taip pat reiktų pradėti siūlyti pinigus už savanorišką sterilizaciją/kastraciją, daugiausia naudosis alkoholikai ir narkomanai, bet silpnųjų genai nebesiplės.
rimka 2015-08-01 14:53
Kažkas pasikeis jeigu Kinija nustos išsi**sinėti, ir pradės riboti savo CO2 išmetimą, arba prisijungs prie tarptautinio susitarimo susimokėti už išmetamą dujų kiekį. Kol kas jiems px tie susitarimai. Žiūrint iš kitos pusės, tas atšilimas yra natūralus reiškinys, niekada klimatas stabilus nebuvo, jis visada keitėsi.
Katė 2015-08-02 16:30
Teks vėl prisiminti SGD terminalą. Turėdami rankoje du milijardus pinigų būtume užsibrėžę siekį tapti pirmąja visiškai „žalia“ valstybe Europoje investicijomis į biokurą siekdami atsisakyti gamtinių dujų VISIŠKAI; vietoj to parplukdėme metalo laužą galintį per metus aprūpinti iškastiniu kuru 3 Lietuvas (mažėjant dujų paklausai šiuo metu gal jau 4 Lietuvas, o rytoj - 5), dabar „žalias“ idėjas slopinsim dirbtinai tam, kad Klaipėdoje rūdijantis metalo laužas nors keliais procentais sumažintų savo šimtaprocentinius nuostolius - juk tų brangių jo dujų niekas nenori pirkti. Užbėgdamas už akių eurovatnikų bei berečių klyksmams aiškinu kodėl biokuras laikomas „žaliu“ kuru: augdamas išskiria tiek deguonies kiek po to degdamas - CO2, tad šiltnamio dujų emisija laikoma nuline.
Vytax 2015-08-02 17:09
Rankose turėdami du milijardus sugebėtume renovuoti viso labo tik 6-7 tūkst. sovietinių daugiabučių iš 34 tūkst. Žalioji energetika gerai, bet ji išvystoma ne per kelis metus, bet per kelis dešimtmečius.
Katė 2015-08-02 17:21
Per kelis dešimtmečius ji išsivystys savaime ir nesistengiant, net korupcinis SGD tam nesutrukdys. O žinant kryptį, matant tikslą, turint ryžto - galima ir per kelis metus. Nebūtina būti garvežiu, viskas išrasta ir rieda, pasižiūri į Vokietiją, pasiraitoji rankoves ir darai. Gamtinių dujų vartojimas Lietuvoje kasmet krenta 10%, tai milžiniški tempai. Aišku, tą 10% atima atsinaujinanti energija.
immortallt 2015-08-02 20:14
Atsilieki kokiu geru pusmečiu ar metais