Vakariečiams neperkandamas Kinijos kultūros pamatas: „Melagis meluoja melagiui ir abu patenkinti“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

An0nym0us 2015-09-03 18:43
10/10 would Google translate again
kiesza 2015-09-03 21:29
Žiniasklaida be perstojo drabsto pamazgas ant ruskių, kad šie su vakarais konfrontuoja, o dabar ir draugystė su Kinija juodinama. Nei vieno neigiamo aspekto taip ir nepasakyta, kodėl mes Lietuvoje turėtume baimintis maskolio bičiulystės su kinais..
punktyras 2015-09-03 21:47
Iš kur ištraukei, kad straipsnio tikslas yra ieškoti neigiamų aspektų ir baimių? Išverstas jis iš rusiško žurnalo, įdomiai pateikiamas kinų mentaliteto pagrindas vykstančio RF prezidento vizito proga. Apie Lietuvą niekur nė žodeliu neužsiminta. Tai gal neverta ir sliekų ant asfalto ieškoti ir savo fobijų demonstruoti?
punktyras 2015-09-03 21:52
Jei jaudina klaidos, nurodykite jas ir jos bus ištaisytos, gražiai padėkojant už akylumą ir aktyvią pilietinę poziciją. Nekonstruktyvūs paveblenimai tikrai nepriartina gramatinės nirvanos
Absoliutas 2015-09-03 22:00
Mums neramu, kad vargsei Rusijai nebutu taip kaip su "draugu" Hitleriu. Mes tiesiog rupinames savo kaimynais.
Pjovėjas 2015-09-04 08:26
Įdomu, ar tokie, kaip kiesza bent jau perskaito straipsnį prieš pradėdami reikštis? Straipsnis labai įdomus apie kultūrinius skirtumus, o ne trūkumus. O ir šiaip parašytas ruso mokslininko, dirbusio ilgą laiką Kinijoje (Taivanas vis tik kultūriškai yra kinija) ir dabar gyvenančio Maskvoje. O dėl vertimo: tai kad sunku tiesiogiai nurodyti kas blogai išversta. Tiesiog toks įspūdis, kad versta mechaniškai kiekvieną žodį imant atskirai iš žodyno ir ne visada siejant juos su visu sakiniu. Lyg ir teisingai, bet kontekstai kartais dingsta.
sub 2015-09-04 08:51
Straipsnis labai įdomus ir geras, išsamus. Man asmeniškai aktualu, nes darbe gana dažnai tenka susidurti su Kinais, įdomūs jie žmonės, kartais atrodo labai ramūs, bet patikėkite manim, jie greitai moka sukelti chaosą ir gerai derėtis.
punktyras 2015-09-04 16:26
Matai, čia pateikiamos tik ištraukos iš kalbos, tad ir vertimas ne toks sklandus, o fragmentiškas, su nuorodomis į nepaminėtus tekste, kitur išdėstytus teiginius.
Nojus 2015-09-06 07:45
Kinija apsimeta durnele,norėdama gauti investicijas,technologijas ir parduoti savo prekes.Kai ateis diena X ,ji duos suprasti kodėl ji tai darė.Šią išvadą turėsite padaryti patys.
immortallt 2015-09-08 14:46
Kinijos dulkinimas Rusijos grėsmė? Nustekens Rusiją? Nėra nė vieno rimtesnio projekto, kur būtų abipusė nauda, o ne tik Kinijai. Rusija tik kaip propagandą naudoja šiuos "bendradarbiavimus". Tas pats dujotiekis, neva tiesiamas. Jei jis bus kada pastatytas, pagal atskleistas sumas, jis greičiausiai niekada neatsipirks net Rusijai.
vanduo4 2015-09-09 00:37
- Išorinė "apgaulinga" Kinijos vienybė slepia labai gilų vidaus susiskaldymą. Jiems trūksta vidinio stabilumo, todėl to reikalauja iš kitų, t.y. savo destrukciją jie projektuoja į išorę, o tai stabo jų vidinį tobulėjimą; - Tas vienpusiškas pasaulio suvokimas neleidžia prisitaikyti prie sparčių pokyčių Pasaulyje, o tai tik didina vidinę įtampą. Todėl tuos pokyčius jie tiesiog atmeta. Tam pasitarnauja tradicijos, kaip vidinės destrukcijos priedanga. - Šio stabilumo garantą Pasauliniu mastu atlieka "netobulumas išorėje". Tereikia preteksto "istoriniam teisingumui Krymo žemėje" atstatyti ir visa milijardinė, be priežiūros gyventi nesugebanti Zombių gvardija, patrauks į Vakarus savojo teisingumo skleisti. - Man tik kyla klausimas. Kodėl civilizacijų sostinė Europa ir lanksčioji Amerika lyderiauja Pasaulyje jeigu Rytų civilizacijos tokios potencialiai galingos ir unikalios? Išlaikytiniai negali per naktį tapti lyderiais. Jie tiesiog neturi tam reikalingų įgūdžių.