Kas iš tiesų atsitiko Sirijoje: nuo senovės istorijos iki pilietinio karo ir migrantų krizės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shioks 2015-09-22 15:21
Vos perskaiciau straipsni, giliausiai istrigo si teksto dalis, kaip viskas buriama is kavos tirsciu . "Sirija paskelbta blogio ašies dalimi Režimui iškilo grėsmė George W. Busho prezidentavimo JAV metu. G.W. Bushas paskelbė Siriją viena iš blogio ašies šalių. Toliau sekė nevieši trukdymai režimui, grasinimai imtis sankcijų ir sankcijų įvedimas. 2003 m. žydų ir amerikiečių oro pajėgų orlaiviai atakavo palestiniečių pabėgėlių stovyklą prie pat Damasko. JAV kongresas priėmė taip vadinamą Sirijos atskaitingumo aktą, kuriuo Sirijos režimas pripažintas remiantis terorizmą, deklaruota, kad jis siekia cheminio ginklo. 2007 m. Izraelis bombardavo Siriją kaltindamas siekiu pasigaminti branduolinį ginklą. 2010 m. JAV Sirijai pritaikė sankcijas: jomis buvo siekiama sumažinti šalies įplaukas iš naftos pardavimo ir sustiprinti opoziciją režimui. 2011 m. Šiaurės Afrikoje ir Artimuosiuose Rytuose išsiveržė Arabų pavasaris: režimai krito Tunise, Egipte, Jemene, NATO parama padėjo nuversti Muammarą Gaddafi Libijoje, politinis elitas Alžyre, Jordanijoje ir Omane paskelbė reformas, tam tikrų nežymių pasikeitimų buvo Saudo Arabijoje ir Katare. Neramumų kilo ir Sirijoje, bet B. Assadas į protestuotojus sureagavo neadekvačiai ir išprovokavo tolesnį nepasitenkinimą. Galiausiai, 2013 m. režimas kovoje panaudojo cheminį ginklą, tačiau JAV prezidento poste respublikoną G.W. Bushą jau buvo pakeitęs demokratas Barackas Obama, kuris nesiryžo atakuoti Sirijos karine jėga. " Kokia Busho administracija buvo ir jis pats buvo labai gerai galima prisiminti visus tuos kankinimus, terorizmus ir panasius dalykus kuriuos atliko jie, blogio asim tapo puse musulmonisku saliu, kad butu galima pakariauti. Tai kaip ten istikruju buvo su tuom cheminiu ginklu? Kaip ta JTO ataskaita? Ir kaip dar reikia buti tokiam izuliam, kad rasyti tokias nesamones vistiek. Ir kaip galima vadinti valstybe blogio asimi kai nei vienas faktas nepasitvirtino? : ) Eilinis straipsnis propogandiniais tikslais, realiai tokie straipsniai sueina tiems kurie apie Sirija nesidomi ir siaip apie globalius dalykus.
ripsaw 2015-09-22 16:39
Tikrai gerai pastebeta
kiesza 2015-09-22 17:37
Kadaise pamenu technologijos.lt buvo nešališkas portalas, bet dabar patapo grynai delfio ir 15min.lt analogu kada pateikiama tik viena vienintelė nuomonė fanatizmo skatinimąs vakarų naudai, bet kokia kaina.
vanduo4 2015-09-23 03:04
Na jeigu visi faktai teisingi, tai aš kai ką žinojau truputį kitaip -
Talkatif 2015-09-23 08:51
Rusijos karinė bazė ten daug kam labai rūpi. Turbūt labiausiai. Daug daug labiau už žmones. Prancūzai, britai, rusai ir JAV prišiko, o kuopt tenka visai Europai ir Artimiesiams Rytams.