Geriausias iki…: Ar tikrai maistas iš ūkio geresnis, nei iš prekybos centro lentynos?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sielinas 2015-10-25 10:21
Iš tikinčiųjų į ekologiją galima gauti naudos parduodant produktus brangiau.
kiesza 2015-10-26 18:56
Iš netikinčiūjų ekologija galima gauti 1000000x daugiau naudos parduodant neekologiškus produktus (Prieš tai užsakius tyrimą jog vėžys paveldėjimo padarinys, o ne mitybos)
immortallt 2015-10-27 09:59
kiesza, jei tu valgysi obuolius ekologiškus, kurie apdoroti biocidais, o ne pesticidais ir tiesiog įprastus pesticidais apdorotus obuolius jokio skirtumo nebus. Kodėl? Todėl, kad obuolį nuplovus tu nerasi pesticidų likučių. Net nekalbant apie pesticidų inertiškumą žmogui, tokiomis dozėmis, kuriomis jis juos gauna. Ar mityba turi įtakos vėžiui? Priklausomai nuo rūšies, bet taip. Tik tai mažai susiję su "ekologiškas" ar ne, tas maistas. Pakankamas ląstelienos ir daržovių kiekis, ribojimas degintų riebalų ir pan turi neapsakomai daug didesnę įtaką, nei atsisakymas įprastų pesticidų, kurie dažnai būna net mažiau toksiški nei biocidai, kuriuos leidžia naudoti ekologiškų produktų apibrėžimas. Skoninės savybės gali skirtis, bet tai daugiau susiję su vaisiaus augimo greičiu. Jei vaisių augina daug ir greitai, tiesiog ant didesnio kiekio prigamina tiek pat aromatinių angliavandenilių ir atsiskiedžia. Net natūraliai auginant, jei metai labai geri, gausu lietaus ir saulės ir bet kurių vaisių užauga ypač daug ir ypač dideli - nukenčia skonis. Jei mažiau vaisių, skonis geresnis. Beje, pagal paskutinius kelis tyrimus, skonis ir maistingumas nėra tiesiogiai susiję.