10 netikėtų faktų apie modernųjį terorizmą (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Justas777 2015-11-20 00:29
Esme yra ta, kad niekas nevyksta be priezasties. Kiekvienas veiksmas turi atoveiksmi.
kiesza 2015-11-20 08:28
Reikia atsiriboti nuo islamiiško pasaulio ir pasaulyje įsivyraus ramybė ir atpuls milijardai musulmonų keliamų problemų Juk filosofai dar prieš 3000metų pastebėjo jog visiems neįtiksi. Tai kam kovoti su vejos malūnais?
Arns 2015-11-20 10:21
Tai kodėl tokiais pasiūlymais siūlai pataikauti garsiausiai rėkiantiems prieš islamą? Gal po tokio apsivalymo, reiks dar griežtinti rėmus, ką uždrausti? Iš vis daugumai reiktu suprasti, kad bėda ne pats islamas, o kad atsiranda visuomenėje pažeidžiamos grupės. Jas lengva įtraukti į nelegalias veiklas. Būtent iš tokių tarpo nemažai vagių, kontrabandininkų, girtuoklių, žmogžudžių ir pan. Jų žmogiškieji poreikiai visviena yra, už pinigus, už draugišką aplinką, už pripažinimą jie pasiryžę bet kam, tereikia mokėti nukreipti. Teroristų verbuotojams tai pats saldžiausias sunokęs vaisius. Atakas labai retai vykdo ne nepritampantys asmenys.
Audrius 2015-11-20 11:04
Geras straipsnis-senei laikas baigti mistifikuot terorizma! Terorizmas, tai tik startegija-pamatiniu problemu isvestine. Jei nenorim terorizmo-reik spresti jo atsiradimo priezastis, o ne psichuoti apie padarinius. Lietuviu partizanai oficialios valdzios irgi buvo laikomi teroristais-nebeliko oficialios valdzios nebeliko ir "teroristu". JAV irgi dar 80s laike teroristu dabar kone sudievinta Nelson Mandela. Terorizmas, tai nieko nenusakantis terminas ir kuo daugiau mes i ji fokusuojames, tuo labiau nustumiam tikras problemas i sali..
Shinigami 2015-11-20 11:26
O priežastys gali būti labai skirtingos visomis prasmėmis. Religinės, politinės, ekonominės, pasaulėžiūros ar šiaip filosofinės. Vienintelis dalykas ko reikia terorizmui, tai priešingo mastymo nei masto visi. Kaip rašė šitame straipsnyje vieni vykdo teroristines atakas iš keršto, nes jie padėjo jų priešams. Kiti vykdo teroristines atakas, nes kažkas nupaišė karikatūra iš jų dievinamo asmens. Treti vykdo teroristines atakas, nes parduotuvėje pardavinėja mėsą. Kiti, nes galvoja, kad valstybė iš jų paima per daug mokesčių. Dar kiti iš vis būna kažko privartoje ir nepatenkinti. Tad terorizmo neišvengsi kol bus asmenų kurie už savo pažiūras yra pasirengę kažką sunaikinta ar nužudyti. Nes skirtingų pažiūrų asmenų buvo ir bus. Tuo pačių metų bus ir nepatenkintu, nes pasaulis veikia ne pagal jų norus.
Shinigami 2015-11-20 11:39
Man straipsnis taip pat patiko. Kaip jau minėjau kitoje temoje, terorizmas yra viena iš kovos (karo) formų. Kuria pasirenka silpnesnė pusė, nes tiesioginio konflikto nesugebėtu išgyventi. Ir terorizmą sudaro bet kokie veiksmai kurie prieštarauja tarptautiniams susitarimams (kuriuos sugalvojo stiprios šalys) ir šalies įstatimams. Ar tai butu žmonių žudymas (ISIS), ar tai butu turto naikinimas (žalieji) ar tai butu elektroninės atakos. Kaip pati kovos forma ji nieko nesiskiria nuo kitu kovos formų. Vienintelis skirtumas yra tas kad tai kelia pavojų civiliams. O tada civiliai pradeda bijoti dėl savo gyvybės, turto ir sveikatos. O bet kokia baimė = blogis. Todėl visi kas sukelia baimę yra blogi. Kadangi kariai sudaro maža šalies piliečių dalį, jie yra treniruoti ir jų darbas rizikuoti savo gyvybe, todėl kelių šimtu kariškių mirtis nesukelia didelio poveikio visuomenėje. Nes tai kariškiai, o ne mes. Tačiau kai miršta civiliai, o jie sudaro beveik visa šalies visuomenę, nėra treniruoti, bei mirti nėra jų pareiga, jie į civilių mirtį reaguoja labai dramatiškai. Jei kokie žalieji įvykdo teroristini aktą tai yra pavadinama kova su gamtos naikinimu ir žiniose pasirodo tik vienai dienai. Kai tai padaro kažkas kitų religinių pažiūrų tai ta informacija mėnesį gali išbūti spaudoje.
Justas777 2015-11-20 13:27
Gal pasakysiu off topic, bet paaiskink man viena dalyka. Amerika bombino isis, netgi kelis metus, kodel nesubombardavo naftos infrastrukturos ir neikale sankciju turkijai uz naftos pirkima is isis ? Ziurint logiskai gaunasi taip kad amerikai labai naudinga kad gyvuotu isis ar ne taip? Is viso sito darant prielaida, jei nebutu kas teroristus finansuoja specialiai ir padeda jiems tai galbut ir visu problemu nebutu?
Justas777 2015-11-21 15:43
taip ir tikejausi is protingo pono negauti atsakymo.
gytis.vasiliauskas 2015-11-23 02:53
9/11 Amerikos vyriausybės surengta diversija. Bet kažkodėl vis priskiriama prie terorizmo.
Edmundas 2015-11-23 13:57
Jo, suplanavo Bušas susitaręs su ateiviais... Kažkur garuoja actas
Justas777 2015-11-23 20:43
Gimes sliauziot niekad neskraidysi
sub 2015-11-26 08:47
Dėl šito sutinku. Bėda ne pats islamas. Bėda yra Korano interpretacijos, kuriomis patiki pažeidžiamos grupės. Kad ir tarkim džihadas, džihadas nėra aiškinimas "eik ir žudyk kitatikius". Bet juk straipsnyje rašė, kad didelė dalis radikalių asmenų yra ne religijos, o dėl asmeninių priežaščių, kaip nepatenkinti politika, tam tikrais istoriniais faktais, šiaip siekia geresnio gyvenimo radikalumu. Nežinau kiek šis straipsnis teisingas, bet darau būtent tokias išvadas.
sub 2015-11-26 09:27
Atsakysiu aš: gal USA turėjo/turi interesą šioje infrastruktūroje, kaip tai mato ir daro Turkija, čia verslas. Klausimas tau, kuo ši situacija skiriasi nuo to, kad Lietuva perka energiją (dujas, elektrą) iš Rusijos. Pagal tavo logiką, išvados, kad Lietuvai labai naudinga, kad gyvuotų Rusija, o Rusijai dalyvaujant geopolitiniuose įvykiuose galima traktuoti, kad ji irgi teroristinė valstybė. Lietuva neremia Rusijos, kaip USA ir Turkija manau neremia ISIS (ILIV).
lucy 2015-11-26 11:27
... sub. man įdomu kas būtų jei koks ISIS pasprogdintų Turkiją ar turkai ir toliau darytų biznį? Esmėje bandai sulyginti Rusija ir ISIS... Suprantu jog čia daigeliui paranoja, bet ant tiek jau graudu... Išvis NATO dabar atrodo kaip klounų organizacija su viena ranka muša(prancūzai, USA) su kita glosto(Turkija) Na gal kaip kažkas minėjo tik dėl viešumo USA pabombino ISIS, 2 metai ir jokio efekto? ir ISIS yra mūsų slaptas draugas tik paprasti pėškos to nežino? Tik rusai kažką apčiuopiamo padarė, bet čia vėl negerai ir nukalė jų lėktuvą, o mes dar biznį su ISIS padarykim, nes juk čia viskas normaliai, pakariausim vėliau Vnz kažkokia visiška pieva ir sveiku protu sunkiai paaiškinami dalykai dedasi tikrai neatrodo jog NATO nori jog ISIS dingtų(iš veiksmų, ne žodžių).
Arns 2015-11-26 11:39
Tavo logika yra iškreipta. Rusija yra teisėta valstybė, Rusijos mafija neteisėta organizacija. Taigi, jei Lietuva remtu verslininkus, perkančius iš mafijos ginklus, cigaretes, naftą, dujas, kas būtu? Tai būtu paslėpta parama mafijinėms struktūroms. ISIS nėra teisėta to turto valdytoja. Su ISIS pritarimu dirbančios įmonės, nėra teisėto verslo struktūros. Jei su jais bendradarbiaujantys asmenys nėra persekiojami, čia jau yra parama ir pritarimas jų politikai. Teisėti verslo sandėriai negali būti prilyginami politinei paramai. Valstybė tame nedalyvauja. Tačiau jei valstybė įteisina per neteisėtus sandorius uždirbtus pinigus... jau kita istorija.