Kitokia realybė: NATO neturi ir niekada neturėjo iliuzijų sustabdyti Rusijos puolimą tiesioginiais kariniais veiksmais

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2016-02-27 15:23
Nebesvaik gerai? Rusija paskutinius ~200 metų tik ir sieka užimti viską čia ne tik Lietuvą https://lt.wikipedia.org/wiki/Lietuvos_ ... .C4.97tyje O šiaip, kad dvi branduolinės sąjungos pradėtu karą viena prieš kitą, nežinau kas turėtu atsitikti, gal šarai turėtu pasisukti vienam iš vadovų?
lucy 2016-02-27 15:39
Pats sau prieštarauji. Tame ir esmė jog nėra prasmės dėl kažkokios Lietuvos/Baltijos šalių sukelti galimai branduolinį karą. Lietuvoje mažu mažiausiai turėtų būti labai dideli naftos ištekliai, kad kažkam rūpėtų pulti ją ir rizikuoti gauti pora branduolinių bombų ant Maskvos taigi susireikšmina ir labai svarbūs jaučiasi lietuviai šioje vietoje
vanduo4 2016-02-27 15:46
Rusija darys ir jau daro viską, kad nusilpninti vakarus, o svarbiausia - sustabdyti it galutinai palaužti pasitikėjimą NATO: 1. Ekonominis sektorius - tikslas išlaikyti Europos priklausomybę nuo Rusijos gamtinių išteklių: a) organizuotas referendumas Lietuvoje dėl konstitucijos keitimo bei skalūninių dujų; b) Pietų srauto statyba siekiant sužlugdyti europos projektą į Aziją per Turkiją; c) žaliųjų protestai prieš naujus energetinius projektus europoje; d) sankcijos vakarietiškai produkcijai; e) kiaulių maras rytų europoje; f) Latvijos rusų problemos eskalavimas; ...etc.. 2. Politinis sektorius - tikslas suskaldyti politiškai: a) totali propaganda apie NATO agresiją, pabėgėlių problemas ir pan.; b) karinės pratybos netgi su branduoliniu ginklu; c) sirijos pajėgų rėmimas, netiesioginis ISIL rėmimas.. d) Ukrainos karas ir buferinių zonų kūrimas; e) Gruzijos teritorijų okupacija; ............. Išvada: Baltijos šalys bus okupuotos iš karto, jeigu tai tik garantuos NATO suskaldymą. Bet tam dar nėra sąlygų. Turi įvykti kažkas labai dramatiško, kad NATO kova rytų regione būtų labai nuostolinga. Tokiu atvejų būtų sukurta buferinė zona kaip Ukrainoje ir NATO bus sustabdyta. - Rusijai Ukrainos ir Gruzijos projektas jau pavyko. Sirijoje jau deramasi dėl fronto linijos. Putinas tiesiog genijus šiame naujojo šaltojo karo etape.
technologas 2016-02-27 15:58
Kažkur mačiau sąrašą šalių į kurias rusai lindo. Faktas, kad nei vienos Vakarų šalies (skaityk - JAV artimo sąjungininko/NATO nario) jame nėra. Gruzija nesiskaito, ji ne artima sąjungininkė, ne NATO narė, čia labiau proksi karas kaip Afganistane buvo. Vis tik Ivanai jaučia saiką ir įtariu nujaučia savo karinius pajėgumus, su Čečėnija vos susitvarkė, dar neaišku kas nugalėjo.
Creatium 2016-02-27 16:21
Nėra viskas taip paprasta. Ir čia vanduo4 gerai pastebėjo. Baltijos šalys gali būti puolamos visiškai tikintis, kad NATO nereaguos jokiais kariniais veiksmais, taigi branduolinio karto galimybė tokioje teorijoje išvis išnyksta. O tada galima daug priežasčių sugalvoti Baltijos šalių užėmimui: ar tai karinė grėsmė Rusijai, ar tai poreikis neužšąlančio uosto, ar tai buferinė zona, ar tai rusų teisės pažeidinėjamos, ar tai baltos "kalgotkės-snaiperės" kelia pavojų Rusijai ar dar kažkas.
bahuriux 2016-02-27 16:41
Aš paneigiau konkrečiai su argumentais tavo teiginį, kad Lietuva dar ir kaip reikalinga Rusijai, tik gal bijo gauti atgal nuo NATO rusai. Tai kolkas apsiriboja lojimu per visas rusų medijas, kaip atkursim tarybų sąjungą, kokia neteisybė atsitiko kad ji iširo, bla, bla. Dar loja prie to pačio, kaip Rusija USA pavers radioaktyvia dykuma. Neprimena Šiaurės Korėjos?
lucy 2016-02-27 18:40
(facepalm) Galvoji, kad tas wikipedijos straipsniukas yra svarus "argumentas"... Su tokia logika puse europos vis dar turėtų viena su kita kovoti, nes taip buvo 1000 metų. O dėl lojimų tai nzn ką tu ten žiūri.
Marius.brn 2016-02-27 23:13
Tai kas tada yra faktai? Tai kad dar tik prieš 25 metus buvom SSRS dalis ir tai, kad pastaruosius 200 metų vienaip ar kitaip buvom rusijos įtakos zonoje, tai nieko nereiškia? Geriausi tai tokie egzpertai, kurie užtikrinti, kad rusija niekados nepuls. Lyg sėdi pats kokiam "Karų planavimo štabe" sudaręs konkretų planą, kuris kabo prieš tave ir žinai 100%, kad niekas nieko daugiau nebepuls. Suprantu, kad kokia Uganda, neturi reikalo mąstyti "o kas jei vėl rusai kėsinsis?", bet sorry, mes ne Uganda, ir mums tai yra neišvengiama dėl paliktų istorinių žaizdų ir būtų mažų mažiausiai neadekvatu nemastyti ir nesimokyti iš praeities klaidų.
vardasas 2016-02-28 01:02
kariauja nato su rusija o laimi technologijos.lt nes puse vatnyku puse ne kivircijasi kas ka gali
lucy 2016-02-28 01:06
Užtenka logika pasitelkti ir blaiviai pažiūrėti kas pasaulyje dedasi jog suprastum jog Rusijai jokios prasmės pulti Lietuvos nebėra. Išvis su savo istorijomis ryškiai nusišnekat, nes kaip sakiau realiai visai dar nesenai pusė Europos nekentė vieni kitų turėjo sienas pasistatę ir kuo puikiausiai kariavo, aka WW1 ir WW2, pagal jūsų išvedžiojimus ir "faktus" turėtų jie ir toliau kariauti. Dėl įtakos zonų taip savaime aišku jog rusai nori jog mes būtumėm jų įtakos zonoje ir jie darys viską kad įtaką sustiprinti. Aš nelabai suprantu ko jūs iš jų išvis tikitės jog jie sau ramiai sudėję rankas nieko nedarys? Bet įtakos zona nereiškia karas neskiriat paprastų dalykų ir nusišnekat. Tingiu ištikro kažką čia ir diskutuoti sapnuojat savo ir viskas PS Spėju čia žiniasklaidos nauja mada "fearmongering" ar kaip čia išsireišti. USA visokei teroristai tai čia pas mūsų rusai. Durnsu ir bijančius žmones lengviau valdyti esmė yra tame.
Instruktorius 2016-02-28 09:07
Tai musu niekas ir nepuole, o isvadavo. Isvadavo nuo duonos ir lasiniu... Suomiu irgi nepuole tik trecdali teritorijos nupjove ir kesinosi visa likusia isvaduoti. Sendien panasiai ir Ukrainoje Kryma susigrazino... ikure DNR IR LNR respublikas, niekas ten nekariauja , apie koki kara cia sneki, lucy?
Broniusg 2016-02-28 10:06
Kaip isteriška moterytė - pati sugalvoja vyro neištikimybę, pati piktinasi, pati atleidžia ir taikosi. Taip ir su Rusijos agresija - ji tikriausiai nė nežino kad ruošiasi pulti o Lietuva karui ir pergalei jau pasiruošus. Bent jau dalelė Lietuvos...
Bobinux 2016-02-28 11:52
Taip, tik Zirinovskis siulo numesti atomine ant Baltijos valstybiu per televizija ir Dumos posedzius...
Bobinux 2016-02-28 11:55
Ir Lietuvos sajudis, sovietine okupacija, sovietu kariai prie televizijos boksto tik idiotu ismislas... Eik istorijos knygu paskaityti.
vytautas50 2016-02-28 12:00
immortallt 2016-02-28 12:08
Bronius, pasakyk kur gyveni, apsilankysiu, pagrąsinsiu perrėžti gerklę, išbuožinsiu tave ir tada tikiuosi dainuosi tą pačią dainelę, kad niekas tavęs neužpuolė? Vytautas eilinį kartą nusišneka. NATO yra savanoriška GYNYBOS sąjunga. Vienam pradėjus puolimą kiti de facto į karą neina. Antra, NATO niekada Rusijai negrąsino karu, atominėmis bombomis, neapšaudė, su spec būriais nesiveržė į svetimą teritoriją pagrobti tam tikrų asmenų ar šiaip su tankais nevažiavo. Šiaip kariauti pradėjo Rusia, tai mažas regionas prie Maskvos. Iki ten daug kas nebuvo nuėjęs. Tas va mažas regionas ir yra tikroji Rusija, visa kita - užkariautos teritorijos. Rusija pati pradėjo veržtis į Europą ir vienaip ar kitaip galų gale gaudavo į skudurus. Kas aišku bandė lįsti gilyn į Rusiją nukentėdavo nuo klimato ir realiai absoliutaus skurdo - nėra ko plėšti, kad aprūpinti kariuomenę. Beje, vytautuk, gal galėtum priminti, kada kas paskutinįkart Rusijai grąsino atominiu ginklu ar karu? O kiek kartų Rusija grąsino per pernai metus net nebesuskaičiuoju. Tiksliau, bandau bent šalis skaičiuoti - bet sudėtingas reikalas. Rusijos dienelės suskaičiuotos, jei ne branduolinis ginklas, po Ukrainos užpuolimo būtų demilitarizuota ir išskaidyta savivaldos regionais, o visa KGB valdžia pradanginta. Susitvarkytų situacija ir normaliai regionas galėtų gyventi, o tai dabar ruskiai tik gauna biški pinigų ir pradeda karinę agresiją. Tik nepradėk aiškinti, kad Rusija nieko nedaro, nes kai kas nors užvažiuos su bita tau per snukį, tada irgi tau nieko nedarys.
AP0323 2016-02-28 12:22
"Rusija remia islamo valstybe"- to dar negirdėjęs
lucy 2016-02-28 12:38
Čia jūsų logika.
vytautas50 2016-02-28 12:50
technologas 2016-02-28 12:54
Yra geras aljansas, kuriame liaudis patenkinta ir nenori kitur ir yra blogas aljansas, kuriame liaudis tik iš bėdos (maždaug pigesnių energijos išteklių pažadėjo). Jei rusai būtų geri o amerikonai geri - tie patys vokiečiai ar lenkai norėtų rusų armijos apgynimui. Bet istoriškai gavosi taip, kad pažiūrėję kas lieka iš valstybių po rusų armijos (pvz. Baltijos šalių) kažkaip nelabai kas jos geidžia, na nebent Sirija iš beviltiškumo ir gal dar keletas Afrikos šalių. Čia rusai kaip suprantu bando pasakyti kad juos nori apsupti, bet realiai visi supranta kad jų nelabai kas mėgsta. Shame on them.