Svarbiau už Higsą, svarbiau už gravitacines bangas…

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Jumbo 2016-03-05 17:16
Naujas patch'as pareina fizikos . Episode 999 only for $9.99.
bahuriux 2016-03-05 17:22
Manau gravitacija negali turėti stabilių ilgaamžių dalelių savo jėgai pernešti, nes gravitacija savo sąveiką perduoda, panašiai kaip tik elektrostatinis, ar tik magnetinis laukas. Greičiausiai, visus tuos laukus gravitacijos, elektrinį, magnetinį, perneša virtualios dalelės. Priešingu atveju paprasčiauisai būtu pažeistas energijos tvermės dėsnis, gautusi taip, kad materialus gumulas turintis masę nuolatos kuria materialias daleles kurios turi masę, o tai reikštu turi ir energija. O tai nonsensas, materija nekuria materijos/energijos neribotai visą laiką iš nieko.
Niemand 2016-03-05 20:18
Elektrostatinis, magnetinis, gravitacinis ir kiti statiniai laukai yra abstrakcija/neturi fizikinės prasmės tol, kol nėra su kuo sąveikauti. Kai atsiranda sąveika, ji perduoda tarp kūnų energiją, įgreitina kūnus, o to nepažeidžiant to paties energijos tvermės dėsnio be energiją pernešančių dalelių padaryti neįmanoma. Pavienis elektronas (idealybėje) nors turi elektrostatinį lauką, tas laukas neatlieka jokio darbo, taigi neturi jokios fizikinės išraiškos. Kai turim du ar daugiau elektronų (protonų, etc) jie pradeda sąveikauti vienas su kitu, suteikia vienas kitam pagreitį už ką atsako realūs tarp jų pradedantys šokinėti fotonai. Statinis laukas žiūrint izoliuotai nuo sąveikos (ir labai labai grubiai), tik apibūdina fotonų apsikeitimo ir jų tikėtinos energijos tikimybę priklausomai nuo krūvių konfiguracijos erdvėlaikyje.
bahuriux 2016-03-06 16:51
Tie realūs fotonai atsiranda iš nieko, tiksliau iš virtualių fotonų ir galiausiai, kai būna sugerti kito elektrono, išnyksta, lyg ir niekas nepažeista? Ta prasme elektronas nr1 (tikimybinis elektrono debesis nr1) išspinduliavo fotoną (tikimybinį fotoną kuris yra neapibrėžtume ir neturi nieko bendro su laiku, ar laiko dimensija), reiškia prarado energijos tiek kiek reikėjo sukurti fotonui, tada tas fotonas atsitrenkė į kitą dalelę, grečiausiai irgi elektroną (gal tiksliau į tikimybinį elektrono debesį), fotonas sunaikintas energija pernešta. Buvo du elektronai, liko du elektronai, kuriu energijos suma ta pati. Klausimas iš kur atsirado tas fotonas, manau iš eterio (suprantu kad eteris skamba kaip keisksmažodis "šiuolaikinėj fizikoj") iš virtualių dalelių skamba kurkas moksliškiau ir panašu į kvantinė fiziką. O kas perneša energija nuo vieno PM magneto iki kito (elektro)magneto? Fotonai? OK o tada kaip fotonai perduoda impulsą, turiu galvoj stumimą ir traukimą priklausomai nuo poliaus ar elektinio krūvio ženklo? Kaip gali jie perduoti atvirkščia impulsą kuris traukia, tarp pvz protono ir elektrono, kai impulsas paprastai perduodamas fotono judėjimo kryptimi? Bent jau man neaiškus šitas tarukos/stūmos mechanizmas, noriu sužinoti kaip ten ištikro. Bent aš intuityviai ir palei kvantinę mechaniką suvokiu, kad fotonas gali stumti kosminio laivo burę nuo sviesos šaltinio lazerio ar saulės, bet ne į šaltinį kuris spinduliuoja fotonus. Tai kaip ten reikalai tarp elektrono ir protono vs elektrono ir elektrono?
Niemand 2016-03-06 22:50
Čia kaip reaktyviniame variklyje, priklauso nuo to, kuri pusė sugeria, o kuri išspinduliuoja fotonus. Jei išspinduliuoja, gauna impulsą priešingą išspinduliuoto fotono ir vice versa. Kalbant apie statinius laukus, vyksta energijos perėjimas iš potencinės į kinetinė, bet nelabai moku to paaiškinti. Žr. Binding energy
vanduo4 2016-03-12 20:53
Man irgi šis procesas neaiškus. Kažin nepaaiškės, kad gravitaciniams tyrimams naudodami didžiulius LHC magnetus, mes atrasime super magnetus? Tokiu atveju gautųsi, kad gravitacijos iliuzija atsiranda tik tada, kai erdvėje atsiranda tarpusavyje sąveikaujančių dalelių. Tik kas toms dalelėms perduoda energiją, o ir kaip jos pačios į tai sugeba reaguoti? Išeitų jog kiekviena dalelė turi savo erdvę, kurią paveikus iš išorės ji poliarizuojasi - ar tai galima pavadinti gravitacija? Pvz.: užsipuldamas kitą žmogų gali sulaukti tokio paties atsako. Bet yra žmonių, kurie pasitrauks be kovos. Vadinasi pirmasis turi gravitaciją, o antrasis ne - pirmasis turi masę, o antrasis ne? Neseniai buvo straipsnis, kad žemės magnetinį lauką sudaro vidinis ir išorinis žiedai. O tai kas tarp jų? Didesnis vakumas, o gal tiesiog neutralios dalelės?
punktyras 2016-03-13 00:00
kalbama ne apie magnetinį lauką, o apie van Aleno žiedus.