Kaip auklėti vaiką, jo nebaudžiant

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

UTF16 2016-04-08 16:56
Pakeis, bet į blogą pusę. Tėvams nėra jokių įstatyme numatytų „gero auklėjimo“ kursų. Daug žmonių nori auginti vaikus, bet neturi tam kompetencijos, nors to niekada nepripažins. Kitaip ir negali būti visuomenėje, kurioje vyrauja požiūris, kad vaikui užtenka tik mamos ir tėčio, jis šiaip ar taip užaugs savaime; na, dar būtų gerai, kad kuo mažiau kvaršintų galvą savo vaikiškom nesąmonėm ir darytų viską, kas jam liepta.
dawid90 2016-04-09 00:33
Pasakyk tu tiem pusgalviam kažką apie kursus, tai pasakys, jog čia norima vaikus paversti gėjais. O jei dar Švediją/Norvegiją paminėsi.....
Rukis 2016-04-09 20:30
O ar tie pusgalviai mums turėtų labai rūpėti? Nedalyvavai valstybės finansuojamuose kursuose - Negauni už vaiką "pašalpos". Ypatingai paliestų provincijos zuikučius, kurie dėka to gyvena.
- 2016-04-09 22:41
O galimybės dalyvauti bus sudarytos?
Shinigami 2016-04-10 20:25
Melas. Visu pirma reikia pasakyti kokiomis nuobaudomis bausti ir už ką. Jei nuobauda atitinka "nusikaltimą" tada nematau nieko blogo, nes vaikas ne idiotas ir supras už ką baudžiamas. Va, jei baudžiamas griežčiau nei reikėtu arba už nieką, tada jau blogai. Ar nuobauda padės ar ne, dar priklauso nuo to, dėl ko vaikas nusikalto. Ar jis tiesiog neklaužada ar yra problemų šeimoje ir nori į save atkreipti dėmesį. Antruoju atvejų nuobaudos tikrai nepadės. P.S. Kažkaip pastebėjau, kad dažniausiai apie vaikų auklėjimą kalba asmenys kurie nėra užauginę nei vieno vaiko.
vanduo4 2016-04-10 23:09
- Na metodas atrodo paprastas: orientuokis į pozityvius dalykus nekreipdamas į tai, kas nutinka bloga. - Jeigu kreipsi dėmesį tik į tai kas bloga, vaikas būtent tai ir mokysis, nes tai jis suvoks būtent kaip stipriąją savo pusę. Visgi praktika yra sudėtingesnė. Jeigu tėvai vaikui nesugebės parodyti savosios stipriosios gyvenimo pusės, jie susiras ją gatvėje arba tame, kas turi daugiau įtaigos. --------------- Vaikų neturiu, bet pastebėjau, kad tėvai įsivaizduoja kad vaikai savaime turi viską suprasti ir netgi širsta, kad vaikas toks kvailas. O paskui stebisi, kad jų neklauso. Kodėl jų klausyti jeigu jie tiesiog yra idiotai? Nesugebantys paaiškinti elementaraus dalyko kaip užsirišti batus, bet būtinai tave išjuokiantys visų akivaizdoje kaip tu nemoki užsirišti tų suknistų batų. Lyg tai būtų kažkokia gyvenimo tragedija. - Venk idiotų, gyvenk savo gyvenimą. Jeigu tau to neleidžia - turėsi atsikovoti. Taktika priklauso nuo aplinkybių. - Komandų galite mokyti šunį, bet ne asmenybę. --------------- Kuo labiau jam bus PADĖTA atsiskleisti, tuo sėkmingesnis bus gyvenime.
Broniusg 2016-04-11 16:24
Ne į temą: Įdomi „demokratija“ reitingavime Pliusuoti galima o minusui per mažas? Čia senbuviai persigandę kad kažkas įvaizdžiui pakenks?
vanduo4 2016-04-11 17:15
Geras pastebėjimas. Kiek suprantu čia turi užsitarnauti pagarbą, kad galėtum minusuoti. Tuo apsisaugoma nuo trolinimo. Bet visgi jeigu susirinktų dauguma vienodai mąstančiųjų, ji pašalintų visus kitus. Bet ar nepastebėjai, kad ir toliau gali reikšti savo nuomonę, tačiau nebegali smerkti kitų?>..... Beje, už ką demokratiniame pasaulyje sugebėjai prisirinkti tiek daug minusų? Įtariu, kad ne už nieką. Nepamiršk, kad Demokratija taip pat turi taisykles, kurių nesilaikymas sunaikintų tą Demokratiją.
Ernestass 2016-04-13 00:19
Tiesa, tie visi ekspertai dažnai nusišneka savo pačių srityje. Vaikai visų pirma turi bijoti tėvų ar bent tėvo. Iš to seks disciplina ir vėliau atsiras pagarba. Bausmės turi būti aiškios už ką. Aš dar pats prisimenu kaip būdavau bausdamas. Visados visiškai aišku būdavo, kad prisidirbau ir, kad nusipelnau bausmės. Tuo tarpu aš nesuprantu tėvų kurie geriau leidžiasi mušami savų vaikų, visaip jų engiami nei, kad gerai į kailį įkrėstų. Jūsų tuose pažangiuose vakaruose, būna atvejų kai tėvai policiją iškviečia savo vaikams negu, kad juos patys auklėtų. Didžiausia šių laikų problema, kad nebėra laiko tėvams bendrauti su vaikais. Dėl to ir yra sukuriamos degeneratyvinės kartos kurios nuo vaikystės pilnos ligų, nesugebančios bendrauti ir neturinčios jokio supratimo apie pasaulį. Vien užtenka pažiūrėti kaip Pietų Korėja ritasi žemyn su savo auklėjimu kai telefonai ir internetas tampa pirmaisiais tėvais.
SaMaras 2016-04-13 09:00
Nėra vieno vienintelio teisingo būdo auklėti. Bet, mano nuomone, tavo postas yra grynas sovietinio mąstymo policinės visuomenės pavyzdys. Turi bijoti tėvo/ policininko/ prievaizdo ar dar kažko. Ne, turi ne bijoti, baimė būti nubaustam dažniausiai priveda iki to, kad elgiamasi blogai tik siekiama neįkliūti (vogti galima, bet žiūrėk kad nepagautų. Muštis galima, bet žiūrėk kad niekas nematytų, nepasiskųstų...) Reikia, kad žinotų, kad taip elgtis negalima ir taip nesielgtų. Ir žinotų, kad netinkamas elgesys turi pasekmes (tik ne snukio ar užpakalio daužymas). Demokratiško auklėjimo nereikia painioti su neauklėjimu.
Evil Goku 2016-04-13 11:10
Nebaudžiant gerai išauklėti vaikus yra labai labai sudėtinga. Tėvus vaikas turi gerbti, o pagarbą užsitarnauti labai sunku, nes tėvai turi būti jam pavyzdžiai (bent kaip jis mato). Šito įgyvendinti praktiškai neįmanoma. Nereikia galvoti, kad vaikai yra debilai. Ir jie turi įsisavinti, kad Rimta priežastis = pasekmės. Bet svarbu būti nuosekliems, ir tuo nepiktnaudžiauti (jei bausti, tai dėl rimtos priežasties, o ne todėl, kad tau tai nepatiko). Tėvų kursai būtu labai gražu, jei ten dauguma eitu išmokti. O išmoktus dalykus taikytu praktikoje. Bet kadangi Lietuvoje labai daug runkelių ir degradų šeimose, tai tie kursai mažai pagelbėtų. Lietuvai, mano nuomone geriausia išeitis būtu daug didesnė švietimo įstaigų įsikišimas. Padaryti papildomus užsiėmimus (ne pamokas), kuriuose spec paruošti mokytojai mokintu/auklėtu vaikus (propagandos pagalba) "taisyklingos" gyvensenos. Taip vaikai mažiau laiko praleistu su asocialiais artimaisiais. Vaikų apsaugos tarnybos turėtų labiau stengtis, ne dėl to, kad vaikai nenukentėtų nuo degradų, bet kad patys netaptu degradais. Labai gaila tų vaikų, kurie vaikystė yra sugadinta, dėl mažo normalaus bendravimo artimoje aplinkoje.
Shinigami 2016-04-14 10:26
Labai gerai parašyta. Tik tiek, kad degradų yra visose šalyse tik jų skaičius kitas. Ir Lietuva nėra tokia baisi. Čia degradu daugiau nei vakarų šalyse, bet tikrai mažiau nei kitose. Švietimas yra geriausia priemonė kovoje prieš bloga elgesį. Dėja, Lietuvoje tokiai "smulkmenai" kaip švietimas nėra pinigų. Todėl neišeina paruošti ir išlaikyti gerų specialistų švietimo sistemoje. Kiek teko kalbėtis su mokyklinio amžiaus vaikais, praktiškai visose mokyklose yra "blogų" mokytojų. Nežinau, kiek jie realiai blogi, o kiek vaikui atrodo blogi (bet jei vaikui mokytojas atrodo blogas, vadinasi kažkas tikrai blogai). Teko girdėti apie mokytojus kurie turi mokinius kurie jiems patinka arba nepatinka. Ir dėl to su vaikais elgiasi skirtingai. Vieniems rašo geresnius pažymius už blogesnius atsakymus, kitiems blogesnius pažymius už geresnius atsakymus. Ir kitokių neigiamų dalykų. O tai vaikui turi neigiamo poveikio. O kas dėl suaugusiųjų auklėjimo, tai juos jau sunku išauklėti. Nes jie dažniausiai "neturi" laiko savęs auklėjimui. Arba neturi galimybių auklėtis.
Evil Goku 2016-04-14 10:40
Yra tokių žmonių, kure nėra degradavę, degradais negali jų pavadinti, bet jie yra runkeliai/moliai. Ne tik nesugebantys tinkamai rūpintis vaiku, bet ir nesuprantantys, kad į vaikų auklėjimą reikia įdėti pastangų ir nuoseklumo. Lietuvoje pensijinio amžiaus žmonių gyvenimas nėra rožėmis klotas, todėl tinkamas vaikų užauginimas turėtų būti labai svarbus prioritetas. 7min yra nenormalus laikas pabūti su tėvu, o ir ar tas laikas praleistas tikslingai/prasmingai yra didelis klausimas. Grįžtant prie temos, tėvai VISUOMET turi rodyti gerą pavyzdį vaikams ir su juo nuolat bendrauti. Tada vaikas gerbs tėvus ir nenorės jų nuvilti, o tai labai didelė paskata elgtis tinkamai.
dawid90 2016-04-14 11:48
Jo, nes tik geriausi santykiai yra grysti baime./sarcasm
trapecijus 2016-04-14 15:43
Didžiausi vaikų auklėjimo ekspertai tie, kurie vaikų niekad neturėjo. Ar netgi lytinių santykių...
SaMaras 2016-04-14 17:24
Kaip teko girdėti sakant teatralus Jei nesugebi vaidinti,- eini režisuoti, jei ir to nesugebi,- tampi kritiku.. čia spėju panašiai.. aš darysiu/ daryti reikia taip ir taip.. o kai reikia daryti tai ai aš šiandien pavargęs.. eikit ką nors paveikit, arba geriau iš viso nelįsk ar nematai kad "dirbu" prie kompo..
vanduo4 2016-04-15 16:50