5 karo laivai, kurie neatpažįstamai pakeitė jūrų mūšius ir visą laivybą (Foto)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kiesza 2016-09-15 22:40
Manau jūrų mūšius labiausiai pakeitė atominiai povandeninia ilaivai, nes po jų atsiradimo jųrų mūšiai liovėsi, nes pasekmės baisios. Nors mūšiai iovėsi iškilo nuolatinė įtampa, bet betkuriuo atveju įtampa yra geriau už aktyvius karinius veiksmus. Visa kita tik tobulėjimo evoliucija..
- 2016-09-16 00:05
Atominis laivas pats savaime yra niekis, blogiau atominis ginklas.
SaMaras 2016-09-16 11:12
Na o aš manau, kad atominiai povandeniniai laivai visai nepakeitė jūrų mūšių, tiesiog kad nebuvo karų kur jie dalyvautų (na vienintelis man žinomas mūšis buvo folklando salose)
Kyborg 2016-09-16 18:42
Gal galėtum primint kurios šalys po WWII turinčios karinius laivynus tarpusavyje kariavo?
Gastonio 2016-09-16 19:59
Didzioji Britanija ir Argentina per kara del Folklando salu
fathermckenzie 2016-09-16 20:39
Čia toks jūsų humoras? Tai kalbam apie 3 colių siuvimo mašinėles ar apie 12 colių kuvaldas? https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... urrets.jpg
kiesza 2016-09-16 21:16
Tikrai nelogiška, kad nėra mažo kalibro ginklų. Juk i diversantų barža neplieksi iš pabūklų..
SaMaras 2016-09-17 10:21
to fathermckenzie Kai atsirado raketos stambiakalibre artilerija bombino krante esančius taikinius, o prieš laivus tai netaip efektyvu. Bet vėlgi, jei jau priešininkas turi priešlaivinių raketų tai nemanau kad norėsi ten labai palei jo krantus sukiotis su tuo laivu.. dėl to ir nuėmė juos nuo ginkluotės. Žinoma, gal ir įmanoma sugalvoti tokį karinį konfliktą kur jie būtų naudingi, bet labai jau siaura specifikacija. (na bet tarkim A10 afganuose gražino į tarnybą) bet manau kad dėl sąlyginai nedidelio šūvio nuotolio AC130 efektyviau būtų naudoti nei laivus
Skeleton 2016-09-17 12:24
Pagal tuometinį karybos mokslą, didieji karo laivai niekur neplaukiodavo be greitesnių lengvųjų laivų palydos. Beje lengvąją ginkluotę kovai prieš smulkius laivus HMS Dreadnought visgi turėjo. Panašu daug kas nesuprato Dreadnought innovacijų. Ankstesni laivai buvo ginkluojami įvairių kalibrų pabūklų mišiniu. Net jeigu laivas turėdavo pasukamus bokštus, dažnai mažesnio kalibro pabūklai vis dar buvo montuojami laivo šonuose kaip "senais gerais laikais" kai į priešą buvo taikomasi visu laivu. (pvz atsitiktinai paimtas rusų "Tserarievičius" turėjo 4 305mm ir 12 152mm pabūklus, plius lengvoji ginkluotė) HMS Dreadnought konstruktoriai unifikavo visą pagrindinę ginkluotę apginkluodami laivą 10-čia 12 colių (305mm) pabūklų penkuose pasukamuose bokštuose. Netrukus šitas dizainas mutavo į tipinį karo laivų dizainą su pagrindiniais laivo pabūklais trijuose bokštuose (du bokštai primagalyje ir vienas laivagalyje), kuris buvo naudojamas iki raketų ginkluotės išplitimo.
Tir4elis 2016-10-05 14:11
Rašant straipsnį visų pirma reikia taip baisiai neapsimeluoti. USS Monitor buvo pastatytas ne konfederatų, o pačios JAV vyriausybės. Vien ką priešdėlis USS prieky liudija. JAV vyriausybė blokavo konfederatų uostus, pagrinde, kad sumažinti jų perkamą galią ir pramonės (kiek jau jie ten jos turėjo) pajėgumus karo reikalams. Konfederatai buvo gana pasirengę, tačiau net ir turėdami tikrai greitaeigių garinių karo laivų, kiekiais su JAV vyriausybe varžytis negalėjo. Tam pažeistas USS Merrimack laivas buvo kardinaliai perdirbtas ir pervadintas į CSS Virginia. Tai buvo gana rimtas tam metui sprendimas, bandant naudoti iš principo naują šarvavimo technologiją ir stengiantis visut viską paslėpti po šarvais. Kaip atsakas ir buvo pastatytas USS monitor, stengiantis taikyti ne senas technologijas, jas modernizuojant, o iš principo naujus sprendimus. Mūšio metu abu laivai gana greit įrodė, kad ateitis yra šarvuotlaivių pusėje, bet ryškios pergalės taip ir nepasiekė. Nei CSS Virginia buvo sunaikintas, nei JAV blokada buvo nutraukta. Faktiškai lygiosios. Nors abiejų pusių skauda ir bandė aiškinti, kad nugalėjo būtent jų atstovaujama pusė. Taigi, jokių išsilakstymų iš baimės nebuvo, o ir būti negalėjo.