Kaip animaciniais filmais plaunamos vaikų smegenis: sužvėrėję priešai ir paslėptos žinutės (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kiesza 2016-10-17 22:24
Užaugo mano tėvai ant sovietinių filmukų. Padorūs žmonės, ne spaliukai, partiniai, ar dar kokie socialistiniais fanatikai.. Nuo auklėjimo priklauso, kuris išugdo vaiko gebėjimą atskirti kas blogai, kas gerai.
Shinigami 2016-10-18 09:33
Propaganda formuoja nuomonę ir pažiūras, bet pačio mastymo negali paveikti. Yra žmonių kurie žino jog gali padaryti daugiau ir turėti daugiau. Tai yra asmenys kurie pasitiki savimi ir žino ko nori. Tokius asmenys sovietinė propaganda sunkiai paveikia, nes ji prieštarauja jų vidiniams jausmams. Bet ką daro su asmenimis kurie žino, kad nieko nesugeba arba kurie neturi pasitikėjimo savimi? Visi nori gyventi geriau arba neprasčiau nei kaimynas. Todėl asmenys kurie nepasitiki savimi arba žino, kad geriau nesugebės. Kaip juos veikia sovietinė propaganda kuri sako: išžudykime visus kurie gyvena geriau nei mes ir tada gyvensime visi vienodai? Tokius asmenys sovietinė propaganda labai sėkmingai paveikia, nes ji sutampa ir paskatina jų pačių nepasitenkinimą, kad gyvena blogiau už kaimyną.
Hmz 2016-10-18 09:53
Na štai, pats pripažįsti, kad pagal tavo kriterijus bet kas, kas turi "potekste, morala, scenariju", yra propaganda. Ar gali nurodyti literatūros kūrinį ar filmą, kuriame nebūtų šių dalykų?
Arns 2016-10-18 10:41
Shinigami, reikia pradėti nuo paprasto dalyko - susitarimo apie ką kalbame. Propaganda galime pavadinti bet ką. Pradedant raginimu susitikus pasisveikinti, baigiant raginimais diskriminuoti. Plačiąja prasme visi raginimai, rodymai, drausminimai, pamokymai, patarimai ir t.t. propagandiniai, vertimas elgtis pagal kažkieno norus. Tačiau juk pats supranti, kad tai nėra tik juoda ir balta. Kiekvienas filmas, reklama, knyga, institucijos, draugų būreliai dalinasi mintimis. Kiekvieną mintį gali pavadinti propaganda, nes ją išreikšdamas sieki ar tai Mosfilm ar Disney ar dar kažko kurtos animacijos bruožai yra tie patys. Vaikams gilių paslėptų minčių nereikia. Jei scenarijuje reikia pavaizduoti draugystę, tai ją ir vaizduoja, jei mintis "nepasitikėk nepažįstamuoju", tai ir atvaizduos tai be paslėptų scenų. Kažkur tame bandyti įžvelgti giliai paslėptą dar vieną mintį beprasmiška. Tai tas pats kas užuot išmetus kavos tirščius, tikėti juos esant likimo atspindžiais ir gyliai tyrinėti. Galima, jei nori, bet tai tebus tavo vieno interpretacijos. Ir tik tau vienam suvokiamų tiesų aiškinimas.... bus propaganda. .
gintarinis99 2016-10-18 21:48
Amerikoniškos švelnios homoseksualumo propogandos vaikams pavyzdėlis: http://media.forumcinemas.lt/1012/Event ... ery/04.jpg