Tikrasis Rusijos ir JAV narkotikų karas: supervalstybės prieš superkartelius

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2016-11-09 13:52
1. Čia išnagrinėtas tik vienas narkotikų plėtros aspektas - trečiųjų šalių eksportas ir pirmųjų šalių vidaus paklausa. 2. Man teko girdėti istoriją kaip Rusija "nuodijo" JAV visuomenę platindama ten narkotikus. Rusijos spec. tarnybos atgabeno į JAV pigų narkotiką "krokodilas". Susiformavo paklausa, o dabar tuo užsiima ir kriminalinis pasaulis, o Rusija tesirūpina eksportu; - "Krokodilas" yra labai pigus bet heroinui konkurencijos nesudaro, kadangi jie pasiskirsto tarp elito ir varguomenės. ---------------------- Kodėl biednoje Rusijoje narkotikų vartojimas yra mažesnis nei turtingoje JAV? Tikriausiai tai ne streso ir gyvenimo lygio klausimai. Tad dilerių gaudymas tėra tik kosmetinis problemos sprendimo būdas. Pvz.: Lietuvoje Heroinas tapo realybe tik po įstojimo į EU. Kas pasikeitė? Nejaugi tai tik sienų atvirumo klausimas?
Shimelis 2016-11-09 18:03
Iki istojimo i EU, realybe buvo aguonu nuoviras. Taigi teigti, kad narkomanu pries tai nebuvo, yra mazu maziausiai naivu.
sub 2016-11-10 08:39
Tai vadinama "širka", kaip ir heroiną, ją naudojo intraveniniu būdu.
sub 2016-11-10 08:40
Nesupratau, kodėl marihuaną įtraukė į narkotikų sarašą, ypač kai JAV keliose valstijose tai yra legalu, ir verslui labai naudinga, kalbu apie medicinines paskirties (ne pluoštines).
PupuDede 2016-11-10 10:38
Yra paklausa visados bus ir pasiula.
jilted 2016-11-10 12:51
Vienas dalykas, tai krokodilą labai nesunku pasigaminti namų sąlygomis, iš medžiagų, kurios lengvai prieinamos paprastose ūkinių prekių parduotuvėse. Todėl tikrai nematau prasmės kažkam prisiimti riziką ir transportavimo išlaidas, taip stipriai pakeliant narkotiko kainą, kai galima pigiai, greitai ir lengvai pagaminti vietoje. Kitas dalykas, tai gal statistiškai narkotikų vartojimo procentas ir mažesnis Rusijoje, bet į statistiką nėra įtrauktas alkoholis, kuris yra labai populiarus svaiginimosi būdas Rusijoje. Ir galit sakyt ar galvot ką tik norit, bet tai dar vienas narkotikas, dar vienas būdas žmonėms svaigintis ir lygiai taip pat daro žalą visuomenei, kaip ir kiti narkotikai. Todėl jei jau į bendrą statistika įtraukiame marihuaną, kokainą ir heroiną, lygiai taip pat galime pridėti ir alkoholį, nes kitu atveju gaunasi vos ne tas pats, kaip sakyti, kad suktinės surūkymas prilygsta heroino dozei. Skirtingi narkotikai turi skirtingą poveikį, lygiai taip pat ir daro skirtingą žalą žmogaus organizmui. Vien todėl, kad alkoholis yra legalus dar nereiškia, kad jis yra kažkuo geresnis, mažiau kenkia ar tai, kad nuo jo žmonės tampa mažiau priklausomi.