Svarbiausi dalykai, ką reikėtų žinoti apie branduolinius ginklus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kiesza 2017-04-27 11:37
Reikia papildyti, kad tam tikru laikotarpiu savo branduolines programas turėjo ne tik minėtos šalys, bet ir Vokietija 1939–1945 Bėje Ukrainos sienų neliečiamumą garantavo ne tik Rusija, bet ir JAV. Tai teisiškai žiūrint JAV turi pilną teisę tiekti ginklus Ukrainai jai jie naudojami prieš rusus
vanduo4 2017-04-27 17:32
- Apie Vokietiją reikia apskritai patylėti, nes karo tematika viešai uždrausta kalbėti. - Visgi kalbant pašnibždomis pastebėsime, kad tuo metu kai JAV II-pas. karo pabaigoje įsiveržė į Berlyną, labai ne už ilgo ant Japonijos nukrito dvi atominės bombos. - Aišku visi kalba jog pirmą bombą sukūrė JAV mokslininkai, deja manyčiau jog bombos buvo rastos Vokietijoje, vokiečių mokslininkai pervežti į JAV ir technologijos išplėtotos JAV (lygiai kaip vokiečių "fau" raketos pavirto JAV kosminėmins nešėjomis), technologijos buvo pavogtos TSRS šnipų ir vėliau parduotos JAV ir TSRS priešininkams visur kur tik "patikima". Na tuo metu taip buvo stabdoma tiek JAV, tiek TSRS įtakos zonos.
kiesza 2017-04-27 21:06
Jav įsiveržė į Berlyną ? Tai, kad dar kovą sąjungininkai susitarė, kad Berlyną ims Sovietai, taip ir buvo. Tik gerokai vėliau Berlyną pasidalino į įtakos zonas. Tai ką tavo galva veikė amerikonai manheteno projekto metu, nuo 1942 rūkė ir laukė kol atplauks vokiečių technologijos ?? 45' Birželio mėnesį pirmas sėkmingas branduolinis sprogimas JAV. berlynas galutinai užimamas 45' gegužės 2. Laivas iš Europos į JAV plaukdavo 2-3 savaites. Tai taip išeitų, kad (Sovietų) okupuotam Berlyne turėjo rast gatavą bombą, o vokiečiai tiek po sovietų, tiek po JAV tankais siuntė hitlerjungedą ir volksšturmą, vietoj to, kad detonuotų užtaisą, padamonstruotų pranašumą ir išsiderėtų derybas ?
vanduo4 2017-04-28 20:06
- Na nereikia suprasti taip visko tiesiogiai. Berlynas, ne Berlynas, čia sakykim mano klaida. - Į ką norėjau atkreipti dėmesį, kad JAV neturėjo bombos, kol jų armija neatsirado Vokietijoje. Slaptos nacių bazės nebuvo vien Berlyne, jos buvo slaptos - laukuose, miškuose, kalnuose ir pan. - Beje, 1945 m. tiek JAV, tiek Rusijos armija netgi labai skubėjo užimti kuo daugiau vokietijos žemių, kad pirmieji preitų prie ten slepiamų technologijų ar tiesiog privogtų turtų. - Beje iš kur pas tave informacija kada buvo atliktas pirmasis bombos bandymas JAV? Iš interneto? O internetas kieno kūrinys - ar tik ne karo laimėtojų? O wikileaks, youtube, facebook ir pan. - kieno kūrinys - ar tik ne JAV? - Tu facebook ydėk informacijos kaip saugiai papulti į botnet ir ten nusipirkti žolės, informacija tuoj prapuls lygiai kaip ta informacija su žemėlapiais, kokias teritorijas kokios šalys pasidalins po TSRS griūties. Mokyklos laikais ta informacijs dar buvo, dabar jos nebėra. - Taip kad nebūk toks užtikrintas. Rusų garsusis "Kalašnikovo automatas" iki šiol būtų rusų kūrinys jeigu kažkas nebūtų paviešinęs, jog tai vokiečių kalinių inžinierių, kuriuos prižiūrėjo Kalašnikovo komanda, kūrinys.
kiesza 2017-04-29 19:19
Suprantu ką norėjai pasakyt. Bet atominė bomba sprogsta ne mėgintuvėlyje, o aplinkoje, kurią stebi būrys mokslininkų, kariškių, žurnalistų, laborantų, civilių, tiesiog neįmanoma, kad visi melagingai liudytų. Daleiskim JAV mausto pasaulį ir bombą pasiėmė iš Reicho, bet ką tai keičia ? Vokiečiai nesugebėjo jos detonuot, o JAV tai padarė, sutaupė tūkstančius gyvybių, pademonstravo pasauliui kas kiečiausias. Apie nutekėjusias technologijas, represuotus, užverbuotus, perviliotus nacistų mokslininkų įdėjas esi teisus