Autizmo paradoksas: sutrikimas ar leidimas į genijų pasaulį?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

jordanbn2 2018-01-14 23:39
Viskas teisingai, parama kazkokia reikalinga, nes su Autizmo spektro sutrikimais Normalioje mokykloje mokytis beveik neymanoma. Nes mokytojai (bent dauguma) juos skaito protiskai atsilikusiais. Ydomu kad as su IQ apie 150 visad buvau laikomas protiskai atsilikusiu, netgi norejo perkelti i atsilikusiu mokykla, nes mazai kalbejau, tiesiog nebuvo reikalo nesamones kalbeti. O temos is mokslo srities bet nesusijusios su mokomuoju dalyku buvo tabu. Zodziu nuejau pas direktoriu ir pareiskiau kad matematikos abstrakcias formules suprantu geriausiai is klases. Is tikro taip ir buvo, nuo manes nusirasinedavo visi. Bet mokytojams sakydavo kad as nuo ju nusirasineju. ir aisku jais tikejo. Na direktorius pateike man keleta formuliu ir pamates kad man jos suprantamos pasake kad lieku mokytis. Principe nieko gero neisejo, nes kai toks poziuris mokytoju, tai nera ir noro mokytis. tai nuo 8 klases galima sakyti samoningai gerokai apleidau mokymasi
apvalus 2018-01-15 00:09
Lietuvoje problema apskritai su tolerancija kitokiems. Visiskai nesvarbu, ar zmogus autistas, ar storas, ar dar kazkuo issiskiriantis - toki stengiamasi pasiepti, sumenkinti.
GNU 2018-01-15 02:09
Visiškai pritariu pirmam komentarui, turėjau praktiškai identišką patirtį.
trapecijus 2018-01-17 21:47
Kledaras 2018-01-18 12:26
Gyvenu Norvegijoje. Sunui pripazino Autizma. Jis kolkas darzelinukas, Norvegija labai padeda. Skyre ir finansine kas menesine parama, ir sunus turi viena pedagoga kuris visada buna su juo, o kitas ateina karta per savaite ir taip jau dveji metai. Pagalba skirta integruoti i visuomene. Kad jam butu lengviau. Pagalba realiai veikia. Matome stiprius pokycius. Nebera toks uzdaras. Pradejo bendrauti su kitais. Zodziu reikia darbo ideti nemazai tiek tevam tiek aplinkiniams kad butu kuo lengviua tokiam zmogui.
astro.coral 2018-01-20 22:03
MANO IQ 999. PAGOGLINAU "FREE IQ TEST" PADARIAU TESTA. MANE IRGI MOKYTOJAI NEVERTINO. OT JAU TIE MOKYTOJAI, NEZINO KAIP PAGOGLINT IQ TESTA IR PATIKRINT KO AS VERTAS.
Borland 2018-01-22 23:27
Nu va tokie atsilupe kaip tu ir yra mažiausio intelekto šioje žemėje, kurie dėja daugiausiai reiškiasi ir visiems klijuoja etikėtes, tas autistas, anas šizofrenikas ir t.t.. Net nežinai kokia ten situacija, kaip jis tą testą darė ar nedarė, kur darė, bet galvoji, kad viską žinai ir supranti ir dar plius aplinkinius įtikini tokiom nesąmonėm, nes iš pirmo žvilgsnio tai atrodo labai protinga mintis, o ištikrųjų maistas debilams.
astro.coral 2018-01-23 09:13
LABAI SIRDINGAI ATSIPRASAU IZEIDES TAVO JAUSMUS. DIEVAS MATO PADARIAU NUODEME! PRASAU NUBAUSKIT MANE IR SUMAITOKIT MANO NUGARA DEGANCIU TEISINGUMO BOTAGU.
Borland 2018-01-23 10:30
Tai, kad tu labiau įsižeidei Pirmiausia dėl pirmo komentaro, po to dėl mano komentaro. Kiekvienas mes mąstom pagal save. Tai, kad tau atrodo, jog žinai kaip jis atliko testą, rodo tik tai, kaip būtent tu jį atliktum ir kokį komentarą rašytum po to. Tai, kad tu rašai, jog aš įsižeidžiau, rodo tik tai, dėl kokių dalykų tu pats įsižeidi. Mes pažįstam tik tą realybę kuri yra mūsų galvoje.
astro.coral 2018-01-23 11:40
SIRDINGAI DEKOJU UZ TOKIA ISSAMIA INFORMACIJA.GAL GALETUM PARASYTI SAVO ADRESA? NORECIAU ISREIKSTI SAVO PADEKA PADOVANODAMAS TAU PACIUZAS, KAD GALETUM SLYSTI....... GEROS TAU KLOTIES, BEDARBIS PRASIGERES LIETUVIS SU 999IQ
Borland 2018-01-23 12:17
Tokiem neprognozuojamiem nedalinu savo adreso. O jei nori atsidėkoti, tai gali IOTA'om, va adresas: PJGEZFOH99UVRUTRNWPZIYHHKWBMQKG9BHCMJGOZWWSPEWLTJYOHEFSJFQJHDBVOXLHMJATJIALSXELYXRBGAMWZHW Dėkoju iš anksto.
astro.coral 2018-01-23 13:10
Gal gali pasidalinti savo nuomone apie MIOTA? Galvoju apie 1000 Eur ilgalaike investicija.
Borland 2018-01-24 23:52
Pirk dabar kol atpigę. Galbūt dar pigs, kas ten žino, bet jei viskas bus gerai tai ateitis jos šviesi. Nors kol kas ji beta/alfa busenoje, bet turėtų būt viskas ok su ja. Čia daug galima plėtotis, bet vien tai kad bosh'as į tai įlindes, o bosh'o cipų pilna automobiliuose, po to volkswagenas irgi lendą į iota, plius visokie samgung artik, tele2 ir t.t. Ateityje bus autonominės mašinos kurios dalinsis info per iota ledger, sunkvežymiai kurie gabens krovinius ir juos bus galima trackint per iota. Iota viena iš narių kažkokioje sajungoje kur japonijos valdžia remia, o ten pvž yra japonijos paštas, tai jie manau siuntų trackingą darys per iota, su bosho cipais. Pvz samsung artik yra išmaniųjų namų projektas, tai mano galva per tele2 bus galima pirkti iota'ą (pvz siunčiant sms plius pridedant adresa ir į jį bus pervesta iota, o pinigai nuskaitomi nuo tele2 sask) ir tada tą iota leisti kažkokioms paslaugoms ir t.t. Nu žodžiu, kai pasižiūri tai visi partneriai ten taip gražiai suseina, kad net gražu žiūrėti. Bosho cipai, autonominiai volkswageno automobiliai plius supply trackinimas, per tele2 ir kitus ryšio tiekėjus iota pirkimas, ir galiausiai valdymas per samsung artik. Ir čia tik maža dalis visų susidomėjusių. Visi jie supranta, kad kas pirmesnis tas gudresnis, nes padarysi kažką dabar, gausi iota'ų, kiti integruosis, automatiškai iota'os kaina kils, tai pirmieji bus išlošę dvigubai, nes ir integracijos senai padarytos ir dar kaina pakilus, todėl reikalai šiais/kitais metais turėtų labai pajudėti į priekį. Apie ją daug FUD'o galima prisiskaityti, bet visa esmė, kad tuo FUD'u suinteresuoti minintojai (greičiausiai), o IOTA neturi mininimo, tai jei IOTA išpopuliarės, visi minintojai bankrutuos.