Net ir karas turi taisykles - kodėl kai kurie ginklai yra uždrausti? 9 įdomūs pavyzdžiai (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2018-09-22 16:54
Kodėl man atrodo, kad šitie du teiginiai prieštarauja vienas kitam? Ar čia tik man vienam?
immortallt 2018-09-23 12:57
Na ne visai prieštarauja. Iš esmės jei tau dzin tavo žmonės, tai neprieštarausi, kad ir ant tavęs juos naudotų. Jei sąmoningas - nenaudosi.
vanduo4 2018-09-23 17:11
, t.y. taikos metu lokalūs draudimų pažeidimai aktyvuoja teisinę atsakomybę: iš to seka "legalios" visuotinės (draudimus ratifikavusiųjų) sankcijos, bausmės ir pan.; - Karo atveju, jokie apribojimai negalioja. Ten veikia tik vienas elementas - baimė jog toks pat ginklas bus panaudotas prieš tave. Bet jeigu būsi tikras jog jis tavęs nesugebės sustabdyti, tau bus visiškai pochui visi apribojimai iki pralaimėjimo. - Beje, kiek buvo nuteista II Pas. karą laimėjusiųjų už karo nusikaltimus? Absoliučiai niekas, nes karo pabaigoje prieš vokiečių tautą karo nusikaltimai buvo norma.
Shinigami 2018-09-23 20:11
Man tai yra didelis skirtumas, tarp draudimo ir susitarimo. Kare egzistuoja tik susitarimai, o ne draudimai. Kelios šalys susitaria to ir to nenaudoti, bet nedraudžia to naudoti. Kodėl JAV, neratifikavo, beveik nei vieno tokio susitarimo? Nes jie nenori žaisti buko ir dar bukesnio. Jie supranta, kad jei kovos prieš daug silpnesnę puse, jie ir be susitarimo nenaudos priemonių kurios nepatinka kitoms šalims, grynai politiniais pagrindais. Jei karas vyks su vienodai stipria šalimi ir matys kad jie gauna į kaulus ir jų šalis bus greitai okupuota, nei jie dės ant bet kokių susitarimų ir naudos visas įmanomas priemones laimėti (arba bent ne pralaimėti). Dėl šios priežasties visos galingos šalys turi branduolinius ginklus. Taip pat visos šalys kuria karinius robotus ir dirbtini intelektą. O kas svarbiausia, tai tokie susitarimai supančioja tik juos pasirašiusias šalis, net jei kita šalis prieš juos panaudos tokias priemones, jos negalės atsakyti tokiomis pačiomis priemonėmis. Nes kitaip kils skandalas.
Nerkus 2018-09-23 21:02
Tai ir viduramžiais, jei mūšio metu paimdavo į nelaisvę karį, kuris kaudavosi flamberge kalaviju, jį iškart nužudydavo. Tiesiog per baisus ginklas tas kalavijas. Šį kalaviją net popiežius buvo uždraudęs. Čia turbūt pirmas naudojamų ginklų draudimas pasaulyje.