Kuo toks pavojingas naujasis virusas Kinijoje? Naujos pasaulinės epidemijos pavojus ir kas tai yra koronavirusai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2020-01-24 07:24
Nesuprantu keletos dalykų. Kaip evoliucijos eigoj lastelės nemutavo taip, kad nebijotų išvis jokių virusų? Kaip imunitetas įveikia virusus ir kodėl nevisas rūšis vienodai sėkmingai? Kaip virusas dar būdamas tik paprasta dnr arba rnr seka sugeba užsiauginti likusį "kūną"?
punktyras 2020-01-24 07:47
Evoliucionuoja ne tik ląstelės, bet ir virusai. Tiesą sakant, virusams mutuoti yra nepalyginamai lengviau, nei ląstelėms. Kaip straipsnyje ir minima, virusams nenaudinga būti pernelyg agresyviems – neliks šeimininkų. Pirmą kartą apsilankęs organizme, virusas palieka savo pėdsaką – jie sudaryti iš baltymų, DNR ir RNR, tai yra, medžiagų, kurias imuninė sistema atpažįsta kaip svetimas, padaro „fotorobotą“ ir kovinės imuninės ląstelės pagal jį atpažinusios svetimkūnius, puola. Ne visas rūšis vienodai sėkmingai įveikia, nes pagal apibrėžimą rūšys nevienodos Geriau prisitaikę virusai lieka nepastebėti, nesukelia imuninės sistemos įtarimo ir dauginasi netrukdomi. Beje, nemenka dalis mūsų (Žemės gyvūnų, augalų ir kitų sutvėrimų) genomo yra virusų DNR. Virusai nieko patys neaugina – jie užkrečia ląstelę, į jos gamybinius pajėgumus infiltruoja savo DNR/RNR, pagal kurioje esančią informaciją ląstelė gamina nebe savo veiklai reikalingus baltymus, o virusus su visu jų „kūnu“.
HardAxe 2020-01-24 09:36
labai geras straipsnis, bet susitaisykit klaidas (bnet 3 misstype ir keli kreivi žodžiai)
Hm 2020-01-24 10:53
Įdomūs buvo pastebėjimai po SARS protrūkio. Liga plito beveik tik Azijoje, sirgo tik azijiečiai, ligos atvejai už Azijos ribų buvo registruojami tik išskirtinai azijietiškos kilmės žmonių tarpe... Vėliau atsirado ir tokių pasvarstymų - visai panašu į biologinės kilmės ginklo bandymus?
NekenciuReklamos 2020-01-24 12:53
ir dar pora idomiu faktu: 1)Ebolos antivirusiniu vaistu kurimas kainavo virs 1milijardo $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ 2) Kinija siuo metu yra yra palankiausia terpe pandeminiams virusams, kad suvoktumet masta, paziurekit sita video: https://www.youtube.com/watch?v=VLp8CHeKQkI
punktyras 2020-01-24 14:22
Dėkojame. Bet pastebėtas klaidas geriau pranešti, jas pateikiant.
M134 2020-01-24 19:43
Jei organizmas atsparus ligoms tiesiog genetiškai, tai automatiškai sumažina pačią evoliuciją. Tad manau yra nemažai atvejų kai yra tiesiog nesunaikinami organizmai, kur neserga ir neužkrečiami, bet kas jiems iš to, jei jų evoliucija nuvedė į buvima pirmapradžiais gyvūnėliais visokiais ar tik bakterijomis.