Radžio merginos: tamsioji spindinčių Amerikos moterų istorija – kaip radis sukėlė beprotybę, apatiškas ir ciniškas požiūris į baisiose kančiose mirštančias jaunas merginas ir kuo viskas baigėsi (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Julezas 2020-11-15 19:39
Įdomu ką mes šiais laikais duodingo naudojame, tai ką po kažkiek laiko uždraus
Hmz 2020-11-16 09:59
Anuo metu į galimus cheminių medžiagų pavojus apskritai žiūrėjo pro pirštus. Pvz, nuo 192x iki kažkur 2000 metų į benziną buvo dedama medžiaga tetraetilšvinas, kuri pakeldavo oktaninį skaičių, bet praturtindavo išmetamąsias dujas švino oksidu. Pastarasis, žinoma, nusėsdavo pakelėse, susikvėpuodavo į žmonių (ypač miestiečių) plaučius ir t.t.
immortallt 2020-11-16 10:13
GHG, tiek ne nuodingos tiesiogiai, bet žalingos aplinkai. Dar plastikai itin didelį pavojų kelią. Bendrai atliekos Bet šiaip stipriai tvarkomasi. Daug chemikalų nebegalima naudoti, kurie nėra biologiškai skaidūs, daug kur tyrimai turi būti atlikti, jei iš vis ką nors nori pradėti naudoti. Aišku, kai kur gal nuvertina žalą, bet jau nebebus taip, kaip anksčiau. Tik žiniasklaida nebent išpūs burbulą
Staska 2020-11-16 12:56
Šiaip aš labai neigiamai žiūriu į visokius vakcino, GMO, G5, vaisto ir visokius kitokius fobus, bet kai perskaitai tokius straipsnius, nebe taip labai keita, kad yra tiek daug žmonių nepasitikinčių mokslo ir technologijų išradimais ir jais pagrįstais gaminiais. Bent jau kažkiek galiu juos ir jų baimes suprasti. ,,Jo metu paaiškėjo, kad merginų sveikatos problemų priežastis yra įmonėje naudojamas radis, tačiau „United States Radium“ kompanija perrašė ataskaitą, kurioje jau buvo teigiama, kad „kiekvienos merginos būklė yra puiki“. Perrašytą ataskaitą kompanija pateikė Naujojo Džersio darbo departamentui, kaip neva objektyvų, visuomenės sveikatos eksperčių atliktą tyrimą. Tokiu būdu sergančios ir mirštančios merginos buvo užtildytos. Tačiau buvo žengta dar toliau ir dėl visų sveikatos problemų apkaltintos pačios merginos. Daktarai buvo raginami nurodyti ligų ir mirties priežastimi sifilį, o tai iškart reiškė, kad mergina gyveno palaidą gyvenimo būdą ir jos sveikatos bėdos nėra susijusios su radžiu." O tai čia ne tik Sovietų sąjungoj taip būdavo, bet ir demokratijos lopšį US ?:) Visi rėkia apie visokius Černbilius ir t.t., nes tai gi čia taip buvo SSSR, tai aišku Vakaruose nieko panašaus nebuvo ir negalėjo būti, o čia va tai tau
SILORAKAS 2020-11-16 13:06
Čia toks ilgas sąrašas, kad net nežinau nuo ko pradėti: Žemės ūkis - pesticidai, nu pvz. glifosatas (žinomas kaip roundup) bus uždraustas nuo 2022, bet vis dar naudojamas šiandien. Maisto pramonė - maisto priedai (saldikliai, konservantai, aromato ir skonio stiprikliai ir pan.), hidrinti riebalai ir t.t. Buitinė chemija - dauguma dirbtinių kvapiklių (iš principo jie visi alergenai) Parfumerija, kosmetika - čia irgi daug abejotinos naudos komponentų apie kurių ilgalaikį poveikį greičiausiai mokslas atsakys tik ateityje. Kita problema, kad kai kurie plačiai naudojami "produktai" yra seniai žinomi, kaip kenksmingi ir pavojingi , tačiau jų niekas neuždraudžia ir greitu metu tikrai neuždraus (alkoholis, tabakas).
immortallt 2020-11-16 14:08
Glifosfatas suyrantis per 3 savaites visiškai. Jo uždraudimas kvestionuotinas. Poveikis su juo dirbantiems su neteisingomis apsaugomis. Vartotojams ir dabar nerasta. Keis kitu, kuris irgi suyrantis. Vat antibiotikų naudojimas gyvulininkystėje ar hormonų- daug didesnė problema. Tiesa, mažėja kai kuriose šalyse jau. Alergenai šiaip ne "dirbtiniai kvapikliai" ir sintetiniam dalykam dažniau kaip tik nėra alergijų. Alergija atsiranda dažniausiai natūraliems dalykams ir tai visiškai nesusiję su tarša ar nuodingumu. Pamiršai kietąsias daleles, sieros ir azoto junginiu
Kirtiklis 2020-11-16 18:33
Lygini vyriška organa su pirštu. 192x metai. Kol merginos grumėsi teismuose ir įrodinėjo apie Radžio pavojingumą sveikatai, SSRS 5000 Ukrainos šviesuomenės atsisveikino su gyvybėms, dar po poros metų ir holodomoras vyko.Šimtai tukstančių žuvo. Tiesioginis gyvybės praradimas dėl bet kokios priežasties vs naujos medžiagos naudojimas ir supratimas apie jos kenksmingumą. O ten Sovietų chemija/nuodingos medžiagos ar dar kažkas mažiausiai kam rupėjo.
NekenciuReklamos 2020-11-16 20:24
jeigu staiga dingtu zmonija, nesvarbu kiek laiko praeitu (1000 ar 100 000 metu) visada liks plastiko. Zinoma jis tik bus "suskiles" iki molekulinio lygio. Tad, nebent flora ir fauna prisitaikys ir prades naudoti plastika, kaip maista, jis mus visada "nuodys" ir kuo daugiau laiko praeis, tuo labiau jis "islys" zmogaus mitybos grandineje. p.s. butu idomu jeigu kas rastu tyrima, kuriame paskaiciuota kiek laiko uztruktu plastikui suskilti iki "atominio lygio"...
Staska 2020-11-16 20:45
,, Lygini vyriška organa su pirštu. 192x metai. Kol merginos grumėsi teismuose ir įrodinėjo apie Radžio pavojingumą sveikatai, SSRS 5000 Ukrainos šviesuomenės atsisveikino su gyvybėms, dar po poros metų ir holodomoras vyko.Šimtai tukstančių žuvo. Tiesioginis gyvybės praradimas dėl bet kokios priežasties vs naujos medžiagos naudojimas ir supratimas apie jos kenksmingumą. O ten Sovietų chemija/nuodingos medžiagos ar dar kažkas mažiausiai kam rupėjo." Del ivairaus tipo genocido tai taip, US nebuvo Spalio revoliucijos ir Lenino su Stalino, bet as turejau galvoje, zmoniu isnaudojima ir poziuri i paprasto zmogaus gyvybe ir sveikata valstybes teisineje sistemoje. Tai paskaicius tokius faktus matosi, kad ne viskas sioje srityje taip jau labai skyresi Rytu Europoj ir Vakaruose.
Kirtiklis 2020-11-17 08:30
Taip ir sakyt reik, o ne apeliuoti į sovietinio mėšlo įvaizdį, kad va ir ten buvo taip. 192x metai - ar supranti kas per laikotarpis? Pagal komentarus kad nei velnio. Dar tik klojo pagrindus kokios iš tikro turi būti žmogaus teisės, darbo kodeksas ir saugumo reikalavimai. Nors vis dar buvo "apsigimelių cirkai" žmonių sodai, ir visokie šiais laikais keisti standartai, bet jau turėjo bazinę teismų sistemą, kai paprastas žmogelis galejo kovoti teismuose. Ką ir rodo šis atvejis.
Staska 2020-11-17 09:09
192x metai - ar supranti kas per laikotarpis? Pagal komentarus kad nei velnio. Dar tik klojo pagrindus kokios iš tikro turi būti žmogaus teisės, darbo kodeksas ir saugumo reikalavimai. ,, Žaislus – „Radiumscope“ buvo pardavinėjamas iki 1942-ųjų ir reklamuojamas, kaip „nuostabus“ naktinės šviesos šaltinis, kadangi „tamsioje patalpoje jis skleidė keistą šviesą“ Nesidomiu US zmogais teisiu istorija, bet matau procesai uztruko ilgokai, minimum 20 su virsum metu, vien kalbant apie Radi I teismus, neabejoju, gali kreiptis ir paprasti netSiaures Korejos gyventojai, ne tame esme. O dabar jie jau ten pasivijo pvz. Skandinavija darbo teises ir etikos, zmogaus teisiu ir teismu srity ?
Kirtiklis 2020-11-17 14:15
Ir Asbestas vis dar sau sėkminga stovi ant namų stogų, nors kaip vežio sukėlė jas įrašytas 1976, o ES uždraustas tik 2005. Prireikė 29 metų kad uždrausti ES. Biurokratija yra toks keistas dakykas, kaip ir Radžio ir žaislų atveju. Taip, net Š.Korėjoje gali kreiptis, tik ar ten kas klausysis tai kitas klausimas, be ir SSRS galėjai išvykti kur nori teoriškai. Skandinavija, ypač puikios žmogaus teisės, kaip Mälmo ar Gotenburgas, su savo "no go zonomis" bei įspūdinga prievartavimu statistika. Ar pasivijo? Čia per daug plati tema.
kestutisz 2020-11-17 14:39
Tai, kad jis pats ir nebuvo labai pavojingas, gal tik gamyba/utilizavimas. "Pavojingais" pasidarė šiais laikais, kai gali supakuoti ir už didelio kiekio dūmų detektorių įsigijimą bo gali įtarti terorizmu :)