Elonas Muskas ir Jeffas Bezosas įtariami planuojantys sukurti nepriklausomą vyriausybę kitoje planetoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Hm 2021-02-01 16:04
Jei tai tiesa, tai labai džiugina ir teikia daug vilties, kad Marso kolonija gali tapti pavyzdžiu - kaip geriau galima būtų tvarkytis Žemėje...
conjurer 2021-02-01 17:36
Čia tas pats kaip pardavinėti sklypus mėnulyje. Kai kažkas nukeliaus į marsą su kalašnikovu, tada bus galima galvoti apie separatizmą.
NekenciuReklamos 2021-02-01 21:39
Galvojant apie tokiu asmenybiu psichologinius tipus, yvertinus pagrystus ir nepagrystus gandus, faktus ir kita informacija isduodancia, kokie jie... As drasiai galiu skelbti, kad Bezosas visai nepriestarautu ykurti kosmine Amazon stiliaus stoty, su visom is tom isplaukianciom pasekmem (zemi atlyginimai, beprotiskas darbuotoju isnaudojimas ir t.t.) O mes, visi likusieji finansuodami mokesciu forma tokias agenturas kaip NASA, ESA ir pan. Dar E.M. ir J.B. leidziam be super dideliu investiciju tas technologijas naudoti musu paciu (visuomenes) isnaudojimui. Kai pagalvoji...noreciau kad covid19 niekada nesibaigtu...ir taip pilnas pasaulis zmogaus vardo nevertu protingu bezdzioniu...Su psichopatinem asmenybem priesakyje...
kestutisz 2021-02-02 14:26
Visa žmonijos progreso istorija yra tokia, kad yra vizionieriai (faraonai, imperatoriai, hitleriai ir kitokie kosmoso užkariautojai) ir yra tie kurie daro (priverčia daryti) - ar tai vergai, ar už pinigus. Kodėl su kitokiomis planetomis turėtų būti kitaip? :)
Pumper 2021-02-02 15:53
Muskas jau ruošiasi vergų užsivežti į Marsą, o tau tai atrodo geru pavyzdžiu? ok
Evil 2021-02-02 17:35
kur, kur???
NekenciuReklamos 2021-02-02 20:33
gal bent jau viesai nerodyk savo IQ lygio, kai perkeltiniu prasmiu nesupranti....
punktyras 2021-02-03 07:58
Įtariu, Evil čia neprikišamai bandė išreikšti nepasitenkinimą nepakankamai aukštu gramatikos lygiu. Nes „stotį“ atsako į klausimą „ką?“, o forma „stoty(-je)“, atsako į klausimą „kur?“.
Hm 2021-02-03 11:19
Nepanašu... Jei Muskas turėtų tokių iškrypimų kaip puikavimasis valdžia ir turtais, tai to nepaslėpsi, tai jau būtų pastebėta. Iš kitos pusės ta misija į Marsą labai rizikinga - gali nebe užtekti finansavimo, gali nepavykti dėl techninių problemų, gali užsitęsti taip ilgai, kad ir pats Muskas nebesulauks, tai ar tikrai vertėtų dėl to kišti savo visą turtą, kai gali Žemėje nusipirkti kokią salą ir nugyventi likusį gyvenimą kaip koks sultonas. Vis tik mano nuomone Muską skatina mintis - sukurti žmonijai atsarginę kopiją kitoje planetoje, o gal dar pasiseks ir kopija atrodys geriau nei originalas... Visai tikėtina...
Hm 2021-02-03 12:27
Dar vienas Marso misijos įdomumas, tai, kad trečia karta gimusiųjų jau bus tikri marsiečiai. Jie jau bus nebe tokie kaip žmonės. Mažesnė trauka, kita radiacija ir kitoks elektromagnetinis laukas turės įtaką vaisiaus vystymuisi, labai įdomu bus. Aš tai nebe sulauksiu, bet jaunesnieji tikėtina gali pamatyti ir antrosios kartos marsiečius, gal net ir trečiosios...
NekenciuReklamos 2021-02-03 19:59
, su visom is tom isplaukianciom pasekmem..."
NekenciuReklamos 2021-02-03 23:25
beveik garantuota, kad absoliuti dauguma Marso kolonistu nesugebes susilaukti palikuoniu naturaliu budu. Niekas net negali ysivaizduoti, kaip gravitacijos skirtumas paveiks netgi dirbtinai apvaisinta vaisiu. O kur dar padidinta spinduliuote ir visiskai kitoks aplinkos mikropasaulis (pamenat kaip smely valgydavot mazesni? Pasirodo tai padeda islikti sveikesniu suaugus...) Naudojant dabartines sci-fi priemones, labai mazai sansu pagimdyti ir isvystyti pilnaverte Marso kolonistu 1ja karta, o ka jau galvot apie sekancias... Zemes istorija rodo, kad esant pastoviom "nedekingom" aplinkos salygom, kiekviena "ateinanti" karta yra fiziskai ir protiskai "silpnesne" uz pries tai buvusia - DNR pazeidimu ir paveldejimo desnis. Pvz palyginkit fizinius pajegumus vidutinio dabartinio zmogaus ir gyvenusio pries 1000 metu (spoiler alert - fizinis pajegumas labai daznai apibrezia ir protinius pajegumus genetiniame lygmenyje) Tad, uzteks fantazuoti, kol nebus pilnavertes zmogaus DNR manipuliaciju technologijos, apie gyvenima kitose planetose gali planuoti tik psichopatai, nezinantys, roziniu akiniu nesiotojai ir pusdurniai.
NekenciuReklamos 2021-02-03 23:38
Siaip, pagalvojus ir prisiminus, labai juokinga, kai pries kokia 10 metu didziuju korporaciju atstovai galvojo apie plaukiojancios salos sukurima tarptautiniuose vandenyse. O dabar tobulejant technologijom galvoja apie kitas planetas Ar bent vienas is tu visionaries bent jau akcentavo didziasias zmonijos padarytas klaidas persikeliant/uzkariaujant kitas vietoves/zemynus? p.s. Jeigu as buciau Vulcan atstovas (tema is Star Trek) as padaryciau viska kas ymanoma, kad zmonija su dabartiniu mastymu neiskeltu kojos toliau Menulio orbitos.
conjurer 2021-02-03 23:58
Nesijaudink, NASA finansavimas jau 50 metų tai garantuoja. Kaip ir rusų analogų nebuvimas. Gal tik nuo kinų reikia marsiečiams saugotis. Na pagrinde dėl to kad juos pirmiau suvalgys, nei užmegs kontaktą. Bet jei rimtai, manau visos civilizacijos, kurios pradėjo keliauti po kitas planetas, tai darė iš agresyvumo, o ne iš taikos siekimo. Tad jei rasim ateivius, gali būti kad jie mums trukdys dėl potencialios konkurencijos, nei dėl ten keliaujančių polinkio praturtėti, išnaudojant kitus žmones, ir slepiant milijardus mokesčių.
NekenciuReklamos 2021-02-04 01:54
yra geru ideju, bet as nesigilinsiu, nebent bus atskira tam "uzkurta" tema. komentuojant tavo paskutinius sakinius, cituojamus mano poste, galiu dar kart drasiai pakartot, "jeigu buciau Vulcan atstovas (tema is Star Trek), padaryciau viska, kad zmonija niekada nepasiektu toliau Menulio orbitos su dabartiniu mastymu" o mano asmeniskas klausimas tau butu - Ar tu supranti kas yra draugiskas aplinkos tyrinejimas, be noro ta aplinka okupuoti? O jeigu nesutinki, tai parodyk bent 1-na pavyzdy, kur zmonija tyrinejo, bet nenorejo tu savybiu ar aplinkos ysisavinti.
Hm 2021-02-04 10:17
O koks turėtų būti ateities mąstymas?... Jei bus noro ir laiko atsakyti...
conjurer 2021-02-04 11:00
Antarktida? Visi zondai išskridę toliau nei asteoidų žiedas? Bet vis tiek galima privesti, kad tokie tyrinėjimai yra pirmas žingsnis įsisavinimui. Kita vertus ar gali tyrinėjimas būti tik draugiškas? Tarkim pro religingą gentį praskrenda lėktuvas, suknisa jų pasaulėžiūrą, ir pradeda pilietinį karą dėl religijos tranfosrmacijų. Aišku, fotografas krisdamas lėktuvu neturėjo tokių tikslų. Ar iš vis būtų poreikis tyrinėjimams, jei būtume visiškai taikūs? Ir ar gali išlikti taikūs individai, per šimtečius konkuruodami su agresyviais?
NekenciuReklamos 2021-02-04 14:17
zinoma, kad isliktu tyrinejimu poreikis. Kodel tu manai, kad be zmonijos agresijos ir egoizmo neimanomas stabilus visuomenes progresas? Beje, is kur sugalvojai, kad niekas "nenori" Antarktidos? https://en.wikipedia.org/wiki/Territori ... Antarctica
NekenciuReklamos 2021-02-04 14:19
Atsakymas labai paprastas - zmonija be egoizmo. Simuliuojant tokia visuomene, "isbrauk" is jausmu saraso savininkiskuma/egoizma/asmenybes "centralizavima" ir visos dabartines problemos Pasaulyje IS KART BAIGTUSI.
conjurer 2021-02-04 15:29
Mes ne robotai, ir šitų servisų negalime atjungti savo smegenyse (ego galima atjungti kelioms valandoms su +200 mikrogramų LSD, bet čia jau kita tema). Dėl to geriausias sukurtas būdas yra demokratija + reguliacijos. Ir aišku racionali kritika. Gal ateityje bus į kalėjimą visi sodinami, kad nepersiprogramuoja smegenų į tokius taikius, kaip tu mini. Bet šių dienų standartais tai distopinis pasaulis.