Kodėl savivairius automobilius gali ištikti kupraketų lemtis (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2021-08-10 12:28
Bus privalomas autopilotas miestuose ir magistralėse per kokius 10-15 metų nuo to laiko, kai automobiliai galės būti be vairo. Neatitiks tavo automobilis tokių reikalavimų, negausi technikinės, arba negalėsi įvažiuoti į draudžiamas zonas. Įvažiuosi - gausi vieną kitą tūkstantį eurų baudos. Bus problema - atiminės automobilius kaip už vairavimą girtiems. Absoliuti dauguma avarijų įvyksta dėl eismo taisyklių nesilaiymo ar užsižiopsojimo. Autopilotui tarp žmonių važiuoti gerokai sunkiau, nei būtų tarp kitų autopilotų, nes žmonės yra neracionalūs, daro pastoviai durnas klaidas, dalis ego negali palikti už mašinos ribų.
kukulis4 2021-08-10 12:58
Va butent. Eliminavus nenuspejamo eismo dalyvio faktoriu, pati autopiloto realizacija tampa nepalyginamai lengvesne. Taigi, is pradziu neliks automobiliu be autopiloto. Veliau, greiciausiai bus visiskai atskirti autopilotuojamu automobiliu srautai. Ty. fiziskai apribotos galimybes patekti i trasas, kuriomis juda autopilotuojami automobiliai. Vat tada nebeliks jokiu avariju.
conjurer 2021-08-10 13:08
Gal tai autopiloto ateitis, bet ši technologija turi būti sukurta taip kad veiktų ir su žmonėmis kelyje, tiek pėščiaisiais, tiek kitais vairuotojais. Tai kad kažkas gaus baudą, nereiškia, kad negalės pavogti automobilio, ir nardyti tarp autopilotais valdomų automobilių srautų. Na o kitas dalykas, autopilotinės mašinos turi būti su LIDAR, sprendimai be jo yra šūdo verti. Milijonieriai taupantys centus neturėtų būti pagrindas ateities kelių transportui.
Benediktas 2021-08-10 13:11
Jau 100 metų ne akli žmonės gali važinėti be lidarų, kodėl turėtų dabar pradėt su Lidarais. Jei žmogus turėdamas dvi biologines kameras gali suprasti, koks atstumas, kas per aplinka, tai kodel negali to padaryti kompas? Nors gali ir lidarais naudotis, jei nuo to geriau.
gytis13 2021-08-10 14:13
To benediktas Todėl kad kompui iki žmogaus intelekto toli kaip ik Mėnulio nepaisant įvairių tarpinių pasiekimų, pvz laimėjimo prieš pasaulio šachmatų čempioną. Dirbtinis intelektas yra tikro intelekto pamėgdžiojimas gerai nežinant kaip tas intelektas veikia.
Benediktas 2021-08-10 14:37
Kiekvienais metais tas sugebejimas smarkiai patobuleja praktikoje. Tai yra laiko klausimas. 10, 20 metu daugiausiai
gytis13 2021-08-10 15:35
Na apie metus gal geriau nieko nereikia sakyti. Apie 1960m buvo pradėti plačiai naudoti tranzistoriai ir buvo laikoma, kad tuometinės elektroninės skaičiavimo mašinos labai greitai tobulės ir sudėtingės ir bus sukurtas dirbtinis protas. Maždaug tais metais buvo sugalvotas "perceptronas" - dirbtinio neurono modelis sugebantis išmokti duomenų priklausomybes, kas yra šiuolaikinio dirbtinio intelekto pagrindas. Jei neklystu 1980m sukurtas "backpropagation' mokymo principas,kuris leido naudoti sudėtingesnius dirbtinių neuronų tinklus, nes perceptronas buvo gana "kvailas' ir netiko sudėtingiems uždaviniams spręsti. Taigi dirbtinio intelekto matematiniai principai sukurti gana seniai ir dabartinis dirbtinis intelektas yra sudėtingos tų principų variacijos remiantis vis didėjančiu kompiuterių greičiu ir duomenų kiekiu. Ar to užteks tobulėjimui ar reikės kažką naujo atrasti - nežinau. Aišku prigalvojama visko bet kiek žinau ten tas pats per tą patį. Pabaigai priminsiu tokią klasikinę fantastikos knygą A. Klarkas "2001m kosminė odisėja", parašytą atrodo 1970m. Išsipildė labai daug joje pranašautų dalykų - zondas į Jupiterio atmosferos gilumą, Saturno mėnulių tyrimai, daugkartinio naudojimo raketos išskyrus vieną dalyką - dirbtinį intelektą,kuris jau 2001m turėjo vairuoti kosminį laivą. Ten didžiausias autoriaus pravalas. Taip kad aš nieko neprognozuoju, gal kada nors....
X-log 2021-08-10 16:53
Su nurodytu terminu sutinku, kitaip sakant bendroj sumoj esam kokiu 30 metu out nuo tokios utopijos. Miestuose isvis uzdaus motorizuota TP greiciau negu leis tik DI valdomiems, nes kitaip turetu uzdraust visus kitus neprognozuojamus eismo dalyvius - pesciuosius, divratininkus, paspirtukininkus ir t.t.
immortallt 2021-08-10 23:47
Motorizuotą jei turi omeny VDV - tai tikrai uždraus. Viso motorizuoto tikrai ne.
AAA000 2021-08-11 12:02
buhalteriai kaip tu nesuvokia - kad jei stovejimo vietu automobiliams truksta = tai ju TRUKSTA. ir nesvarbu, kad jos bus mokamos - ju vistiek TRUKSTA. o tokie kaip tu galvoja, kad naudosis savo kaimo isimties tvarkomis kokiom nors akcijomis, lengvatomis, kaimo japiu kortelemis, isimtims gejams ir pan... o kai parkavimosi kaina neadekvati, pigiau sukt tiesiog ratus ir daryt kamscius. ypac su elektromobiliu tas bus pigiau. cia pasekme problemos. o ne priezastis - kaip bandai pateikt tu. nors manau tiesiog nesuvoki del buhalterinio primityvizmo. o savavaldziai aplamai padarys istisini kamsti. ypac kaimuose kur per daug buhalteriu tas pasaulyje neblogai matosi, kol transporto valdyme neatsiranda bent vienas protingesnis uz tipini buhalteri.
kukulis4 2021-08-11 16:58
Jeigu durniai suks ratus, tai parkingo vietu tikrai bus. Man tinka!
HardAxe 2021-08-11 23:39
niekas nesuks realybej tu ratu. Tik isvaziuos is gedo prospekto parkuotis truputi toliau. Arba numetes vairuotoja prie rimi ivaziavimo isvaziuos i krasta pasiparkuoti. Uztai turesim kamscius prie iejimu, kai masinos isleidines zmones prie pat duru, o paskui surinkines prispirkusius visokiu batu ir siaip smutkiu per abi rankas.
Xdmin 2021-08-11 23:48
Oro uostose kazkodel nesusidaro