Kaip ilgai žmonių civilizacija išliks? Didžiausios ilgalaikės problemos, su kuriomis žmonija neišvengiamai susidurs, ir (ne)beprotiški būdai to išvengti (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

procc 2022-03-30 00:24
Disbalansas, besaikis žmonių dauginimasis, šiuo metu yra vienintelė grėsmė susinaikinti ir neišgyventi žmogaus rūšiai milijardus metų.
technologas 2022-03-30 04:03
Gal pradžiai Putiną nuo raudono mygtuko patraukti, o jau po to Saulės mirtimi užsiimti…
vanduo4 2022-03-31 00:24
- Žmogaus mąstymo problema yra ta, kad jis norėdamas suvokti kaip sukurtas pasaulis, bando visus procesus sustatyti nuosekliai į vieną liniją. - Būtent, įvertinius dabar turimą informaciją, šios linijos kryptis yra visa ko suskaidymas/irimas. Pagal tai, tokie žmonių išgyvenimo iššųkiai yra realūs, tačiau niekas pasaulyje nevyksta viena kryptimi. Vienur irimi procesai, kitur jungimosi - uždaras ciklas. - Mes nematome viso ciklo, tad įsivaizduojame jog šita irimo dalis ir yra visas ciklas. Tad paskutinis teiginys apie materijos pabaigą, manau, yra visiška fantazija. - Materija tieiosg negali baigtis. Jeigu ji kažkur suirs, kažkur padidės jos tankis ir vėl pradės jungtis, jau nekalbant jog jog tokios suirusios materijos yra ir dabar. Gal netgi mūsų aplinkoje.
conjurer 2022-03-31 00:48
Nors tam tikrus dalykus mes linkę vadinti uždarais ciklais, tokie tobuli dalykai realybėje neegzistuoja. Visada yra energija iš išorės, ir energijos nuotekis. Taip pat dabar vyraujanti visatos teorija yra ta, kad ji plečiasi. Taigi totali entropija yra stadija kai visa ši materija atsijungs viena nuo kitos. Spėjama kad iki tol bus labai ilgas laiko tarpas. Kadangi objektai tolsta vienas nuo kito, nebus didesnių tankio sankaupų. Net juodosios skylės po truputį mažėja, jei neturi pakankamai medžiagos absorbavimui. Dar yra teorizuojama, kad protonai gali suirti, bet tas suirimo laikas gali būti ilgesnis, nei dabartinės visatos amžius. Jei tai tiesa, tada totali entropija neišvengiama, jei ne, tam tikras intelektas galėtų rasti priemones, kuriomis galėtų išgyventi rinkdamas suirusią materiją.