Naujas tyrimas: mobilieji telefonai gerina atmintį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Splatt 2010-01-08 13:48
Siaubas... Greit nebetikėsiu niekuom
Arvudas 2010-01-08 14:25
Vieka karta raso kad blogai, o kita jau kad net veikia kaip vaistas Parodijos kazkokios. Idomu kieno tokei tyrimai yra finansuojami. Nenustebciau jei finansavimas butu is tu kuriems sitokie tyrimai i nauda...
Makikius 2010-01-08 15:06
Sitokiu straipsniu nekenciu. Telefonas pasakysiu taip yra 98% blogas, taciau turi 2% geru savybiu sveikatai. Ir cia aprasyti tie stebuklingi 2% procentai Zinoma, kad finansuota telefonu kompaniju, tik tikriausiai netiesiogiai...
Justdoit 2010-01-08 15:22
Šis tyrimas nieko nepaneigia. Nėra nei vieno dalyko kuris tik kenkia arba kuris tik daro gerą organizmui. Šiuo atveju telefonas sukelia vėžį bet tuo tarpu ir pagerina atmintį.
blizzard 2010-01-08 15:41
vat tokių straipsnių paskaitęs ir nebesupranti ar tiesa ar ne.. dabar taip pagalvojus iš kur mes žinom kad telefonai vėžį sukelia? ar ne iš tokių pat straipsnių kaip šitas? man atrodo kad tokie straipsniai(už, prieš, gerai,blogai..), nesvarbu ką jie berašytų yra tik antireklaminės kompanijos ties vienu ar kitu dalyku. tai tik įrodo kad su mumis yra žaidžiama ir mus priverčia tikėti tuo ko nori kad tikėtume.. todėl tiek sau tiek jums linkiu nekreipti dėmesio kas ką rašo, jeigu jųs nieko nejaučiat tai labai puiku, jeigu kažką blogo jaučiat, žinot no ko tai yra ir suprantat patys kad tai kenksminga.. o kad gąsdinama ateitimi, galbūt gyvensite trumpiau, gal vežį gausite ir t.t. ankščiau ar vėliau vistiek mirsime, vėžį gauna ir visiškai sveiki žmonės.. Tokie straipsniai manau yra horoskopo lygio..
Mitas 2010-01-08 15:56
Tikėti čia nereikia, čia reikia tik būti šiek tiek platesnių pažiūrų ir viską suprasti nevertinant vienareikšmiškai. Pritariu Justdoit. Jo komentaras net už manąjį tikslesnis.
M.Mantas 2010-01-08 16:03
Tai gal tada parašykim straipsnį apie tai, jog telefonas gali tave "genijum" padaryt? Juk kai vėžys suspaudžia smegenėles, jos geriau dirba.
Paberzis 2010-01-08 16:35
nieko nuostabaus kodėl čia visi pasimetę dabar? pvz alkoholis pakelia nuotaiką, valo kraujagysles, tačiau.... kenkia kepenims... Kultūristų valgomi papildai didina raumenų masę, tačiau... kenkia inkstams ... Galų gale, automobilis pagreitina susisiekimą, bet padidina tikimybę susižaloti ar žūti... Tad būkit ramūs ir gyvenkit savo gyvenimą. Ne nuo vieno, tai nuo kito...
Mitas 2010-01-08 16:38
Būtent.
Jusc 2010-01-08 17:12
Nesuprantu ko jums neįtinka tie straipsniai? Jeigu išėjo vienas straipsnis, kad telefonai yra kenksmingi, nes galimai sukelia vėžį tai negali išeiti kito tyrimo išvadų, jog telefonas naudingas žmonėm sergantiem alzheimerio liga? Ar jums neidomu objektyvumas, tenorit matyti straipsnius, kurie pritaria jūsų nuomonei? Rėkaujat, kad sukelia vėžį, nors tie tyrimai yra itin kritikuojami ir netgi yra užuominų, kad retesnis naudojimas apsaugo. Šiaip pritariu nuomonei, kad yra ir pliusų ir minusų(kaip ir visur).
Dvigubas nulis 2010-01-08 17:18
Ot, iškart matosi, kad technologijos.lt publikacija — trys pastraipos įžangos, primena, kas ką ir kaip, o po to ir naujieną aprašo. Visgi į naudą prisimint, kad po to per ateinančias Kalėdas jau galėčiau parašyti išradimų top 5
Makikius 2010-01-08 18:16
Va nera jokio straipsnio, kur butu aprasyti ir pliusai, ir minusai. Visada nuteikiama pries arba uz. O paciam zmogui apsisprest zinant faktus neleidziama.
eklevas 2010-01-08 18:38
O as sakyciau , kad arba pavadinimas neatitinka straipsnio, arba tyrejai akcentavo neesminius dalykus. kaip manote, kuris zmogus labiau lavina atminti, ar tas kuris savo galvoje laiko 50-100 numeriu ir nesinaudoja telefono uzrasu knygute, ar tas kuris naudoja telefona, tarkim net skatinamas tam tikru bangu ? Ir jei su humoru, tai - kaip manot, kaip daznai sergantis alzgaimeriu skambins kazkam ? ogi retai - nes neatsimins, nei kam skambinti reiketu, nei kodel ... "-Anukeli, anukeli,pasakyk man, kaip to vokiecio pavarde, kuris mane taip VARO is proto ? -Alzhaimeris , mociute, Alzhaimeris ...." =)
Otto 2010-01-09 10:22
Kada atsiras protingi tyrėjai ir pasakys, kad tokie myzerni "galingumai" nieko neveikia? Ir aplinkoje, ir gamtoje yra sočiai didelės galios spinduliavimo šaltinių, ale ne, užkliuvo mobilūs telefonai. Na, netikiu aš tomis raganystėmis, nei per nago juodymą, nei "Levino magnetinėmis juostelėmis", nei "kosmo diskais". Netrukus pamatysime "EM atminties gerintojų" reklamą . Gal metas nustoti tikėti nesąmonėmis ir plačiau mąstyti patiems? http://www.parduodu-perku.lt/skelbimai/ ... 51047.html Juk tokie dalykai- akivaizdus sukčiavimas ir pinigų išviliojimas.
Doncas 2010-01-11 13:05
http://www.scribd.com/doc/24980389/Alzh ... t-Increase tada kaip paaiškinti tai, kad mirtingumo nuo Alzheimerio kreivė ėmė smarkiai kilti nuo to laiko, kai buvo pradėti naudoti mobilieji? Taip teigiamai veikia ?
Otto 2010-01-11 13:53
Gal nereikia pamiršti, kad kaip tik nuo to laiko buvo pradėti masiškai ryti maisto konservantai, ypač natrio gliutomatas, buvo Černobilio avarija ir... daug kitų dalykų.. O gal kad popiežius mirė? Juk tai irgi įvykis. Beje, dabar paplitę žiebtuvėliai, su mėlynai šviečiančiais LED'ais, jau girdisi kalbų, kad jie sukelia kraujo vėžį . Jei rimčiau, atkreipkite dėmesį į kosmetiką, skalbimo priemones, ypač pigias, ir kokios medžiagos (kvapams ir ne tik) ten naudojamos. Ištirkite šnapsą, kurį geriate (daugelis per šventes), kiek procentų ten etilo ir kiek izopropilo alkoholio? Žinoma, dėl visko kalti mobilūs telefonai .