Kuriamas sintetinis alkoholio pakaitalas, nesukeliantis girtumo ir pagirių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lgtech 2010-01-11 15:07
pradėkit dar labiau chemija valgyt, bus tikrai puiku...
bahuriux 2010-01-11 15:10
Ka nors turi preis sintetinius narkotikus? Tada vartok naturalius O as patarciau nevartoti nieko stipriau negu kava. Pamaniau, kad visi gales svaigintis limonadu, sultimis, tereiks tik "legaliu" komponentu isimesti i stikline, O alkocholio gamintojai turbut izvelgia klasta tame
Jomajo 2010-01-11 15:11
visur ta chemija iskyrus savo darze uzaugintoj nusususioj morkoj ar sukirmijusiam ridike. o apie gerima, manau tai butu puikus atradimas bet tik butu, nes alkoholio gamintojai des milijonus kad sis pakaitalas nepasirodytu rinkoj, taip kaip ir naftininkai daro viska kad nebutu elektromobiliu todel vazinejam su 100 metu atgyvena vidaus degimo varikliu.
nondescript 2010-01-11 15:39
man idomu, koki jie ten diazepama ruosiasi naudoti, tikedamiesi, jog tai nesukels priklausomybes? bet kuris, bent kiek medicina besidomintis, zmogus puikiai zino, kad benzodiazepinai sukelia fizine priklausomybe, ir gan sunkia. kitas dalykas, diazepamas yra raminamieji, jo poveikis visiskai kitoks, jauciu po tokiu poros "bokalu" uzmigtum tiesiog prie stalo nu kazkaip kazko as nesupratau cia
Kristijonas 2010-01-11 15:53
Visiškai netikęs palyginimas. Naftos magnatai nenori, kad pasirodytų vandeniu (ar dar kokiu nors velniu) varomos mašinos, nes tai atimtų iš jų visą rinką. Šiuo atveju, alkoholio gamintojai sau ramiai galėtų atskirti spiritą nuo gėrimų, į juos įmaišyti šį sintetinį priedą, o gautą spiritą parduoti kaip kurą. Taigi pelnas ne tik kad nesumažinamas, bet dar ir padidinamas.
loggo 2010-01-11 15:59
Ot tai pagalvokite, vieną DEPRESANTĄ (alkoholį) pakeis kitu depresantu ('pseudoalkoholiu')... Tai bent išradimas.
cesna 2010-01-11 16:25
Toksai atradima turi manau draugiau pliusiu nei minusu, jei maziau kenkia organizmui nei alchoholis
Linksmas 2010-01-11 18:22
Taip isheina kad gertume skysta antidepresanta alkoholio butelyje. Zinoma tai turi daug pliusu kad ishgerus antidota nebera poveikio, nesukelia alkoholio bloguju savybiu, eina atsipalaidoti nekenkiant per daugiausiai organizmui, o siaip tai del nepriklausomybes nebuvimo tai kazkaip visad galvojau kad prie valiumo priprantama, ir vis tiek labai daug atsirass pasisakanciu pries sita dalyka nes reks kad chemija ir panasiai...
Gytis4.2 2010-01-11 18:30
O as priesingai manau, kad toks isradimas turi daugiau minusu nei pliusu. Diazepamas yra vaistas, juo ir dabar yra besisvaiginanciu zmoniu. Didesnis preparato poveikis sukelia koordinacijos, kalbos, mastymo ir kt. sutrikimus, panasiai kaip alchoholis. Dar vienas minusas, kad jo poveiki galima panaikinti per kelias min., kiap teigia str. aut. po baliaus i automobili ir namo. Bet... apsvaigusio zmogaus mastysena juk skiriasi (kiekvienam teko matyti neblaivu, kvailai kalbanti pilieti), kas garantuoja, kad apsvaiges vartotojas neutralizuos preparato poveiki ir vairuos blaivus, girtam juk smagiau, o jei ka-visada gali isgert stebuklinga piliule. Tokiu budu eismo ivykio metu niekada nebusi apkaltintas, kad vairavai neblaivus. O kur kita madalio puse? Juk alchoholio gamintojai predeje naudot diazepama, ims skelbti, kad svaigalu vartojimas visai nepavojingas ir nekenksmingas sveikatai, be to jokiu pagiriu. Sunku isisvaizduoti kokia katastrofa visuomenei atnestu besaikis,naujos kartos alkoholio vartojimas.
cesna 2010-01-11 18:33
Manai kad dabar zmones "besaiko" nevartoja alchoholio tik del pagiriu ir del sveikatos?
SaliamonXP 2010-01-11 19:01
Viskas kas gali buti israsta - bus israsta. O isleisto dzino i buteli nebesukisi. Visos naujoves tiesiog uzima jom skirta vieta visuomeneje...
Sloth 2010-01-11 19:10
Hmm, aš irgi įžvelgiu daugiau minusų, nei pliusų. Visų pirma, netikiu, kad toks preparatas nesukeltų psichologinės priklausomybės. Beto, jei jį būtų taip paprasta vartoti, kiekvienas žmogus visada kuprinėj nešiosis po buteliuką, kiekvienam tūse, su draugais - po buteliuką. Žmonės iš vis nebemokėtų be chemijos linksmintis, jau nekalbant apie socialines bei ekonomines problemas, kai visa tauta savaitgalį gertų ( juk kas norės sėdėti namuose blaivus ir žiūrėti filmą ar skaityti knygą, jei galima nekenkiant savo sveikatai, be jokių pagirių ir pan lėbauti porą dienų su draugais ) . Prageri savaitgali, suvartoji tabletę, tuomet atidirbi savaitę, kad galėtum vėl tūsintis savaitgalį. Linkstama link teorijos, kad žmonių tikslas gyvenime - malonumų tenkinimas ( gaila nepamenu, kaip pati idealogija vadinasi ).
Alchi 2010-01-11 19:22
Anekdotas: "Mokslininkai išrado bealkoholę degtinę, lyginai tokio pat skonio, kaip ir tikros. Rusijoje prasidėjo masinė egzistencinė krizė " Manes tai toks alkoholis nevilioja. Visų pirma dėl to, kad natūralus alkoholis turi gerą skonį. Gėriau kažkada vakarietiškos degtinės - jomajo, grynas spiritas, absoliučiai jokio skonio. (kalba eina ne apie smirnoff ir panašaus lygio, degtines - jos dar visai nieko). Antra, tai dėl socialinių priežasčių, kurias čia minėjo. Sloth - Hedonistinė.
sigitas 2010-01-11 23:48
Na aš gal esu iš tų kurie alkoholį vartoja saikingai ne dėl to kad kenkia sveikatai ar dėl pagirių . Parasčiausiai neprisigeriu ir nebūna tų pagirių . Kas link sveikatos tai apie tai prieš paimdamas stiklą gėrimo tikrai niekas negalvoja . O jeigu kam vienintelis gyvenimo malonumas yra svaigintis tai jokie argumentai nuo to nesulaikys . Bet ką reiškia be kvapo ir skonio ? Degtinė kaip distiliuotas vanduo ? Ko kteilis kaip sultys ? Alus kaip bealkoholinis ? Aš labiau norėčiau tokio kuris turėtų skonį ir kvapą bet turėtų poveikį kaip diostiliuotas vanduo ar sultys . Būti "įkalusiam" man yra bjauru . Na o šiaip manau čia pasisakiusieji yra gana jauni žmonės ir Jūsų priešiškumą alkoholiui ir kitiems svaigalams galima pasveikinti . Taigi kuo vėliau pradėsite tou mažesnė tikimibė išsivystiti priklausomybei .
Mistė 2010-01-12 18:25
Psichologinę priklausomybę gali sukelti praktiškai bet kas. Daugybė žmonių ir taip nemoka linksminti be alkoholio. Tikrai nemanau, jog pagrindinės alkoholio nevartojimo priežastys yra sveikata. Aš nematau jokio malonumo apsvaigime, moku atsipalaiduoti be alkoholio, jo apskritai nevartoju. Ir kad ir iš ko jį gamintų, man vis tiek maloniau būtų skaityti knygą nei svaigintis. Beje, toks alkoholis gi jau nebegalėtų vadintis alkoholiu, nes jame nebūtų alkoholio?
Hizard 2010-01-13 13:49
Girtuma cia turi galvoj - kai jau is ryto nebeprisimeni ka veikei vakar... O visiems kurie varo ant sintetiniu preparatu tik del to, kad jie sintetiniai, tai prisimikite, jog ne viskas kas naturalu yra sveika (juk musmiriu ar dar baisiasniu nuodu nevalgot?) lygiai taip pat ir ne viskas kas "chemija" yra nesveika, nors aisku pasitaiko ir sintetiniu nuodu...
Strong_Bad 2010-01-13 21:41
Taigi, kad ta priklausimybe vistiek isliks, gal net stipresne nei tikro alkoholio, jug ir to pacio alkoholio isgeres pirma karta alkoholiku netampi, tik palaipsniuj jei perdaug ir per daznai uliavoji, tai ir issivysto. Jus pagalvokit, toks pat poveikis (kaip skelbiama) tik nejausi jokiu pagiriu, taigi 100% malonumas, o kas to atsisakytu? Pagirios yra labai geras dalykas, nes kitakart gerai pagalvosi kiek gert ir ar isvis gert, ar tikrai pasiruose kita diena plystancia galva sedet. Cia alkoholis butu tas auksinis isradimas, o ne kazkokia sintetika. Kita vertus, kaip zmogui uz vairo, tai butu gera alternatyva, nei sedet kaip dundukui blaiviam visa vakara. Bet tik tam atvejui, o ne visuomenei. Tikrai gali but taip, kad visi bus apduje visa laika, tik einant i darba tablete isgers, o po darbo vel pridvese klaidzios, ir nieks jiem nerupes.
MiramiS 2010-07-29 19:34
as vistiek manau kad geriau jau tikimybe del disdesnes priklausomybes, bet be pagiriu ir su greitu prasiblaivymu
StankE 2010-08-01 22:43
Ir nafig tada gerti tą pakaitalą jei jis nesukelia girtumo ? Bullshit.
kionig 2010-08-01 23:22
O kam isvis gerti ? Galetum atsakyti i toki klausima.