Kosminė laiko krypties kilmė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2008-08-07 11:23
daug skambiu fraziu, laikas, erdve ir t.t. ko paskekoje galima nusifilosafuoti. Apie ta netvarkos didejima ir panasiai. Jei yra tvarka, ir jos atsiranda netvarka, tai cia svarbu pats pirminis faktorius, nuo kurio prasideda netvarka. Bet vel, toliau nagrindejant, gali pasirodyti, kad ir sios frazes yra nepilnos.
Anonymous 2008-08-07 16:46
Vis tik problema ne kosmose, o mūsyse... Paprasčiausiai mūsų pojūčiai ir protas netobuli. Turėtume dar kokius kelis pojučius ir pasaulis mums atrodytu visiškai kitaip. Nereiktu uždavinėti kvailų klausimų, kaip ten su tuo laiku Pvz. Sliekas, greičiausiai, gyvena dvimačiame pasaulyje, jei mes jį išmestume į orą jis net nesuprastu kas vyksta... Taip ir su mumis, kaip ir su tuo slieku, jei mūsų pojūčių būtų daugiau ir tie patys būtų labiau išlavinti, matytume visiškai kitokį pasaulį, gal keturmatį, penkiamatį, nebereiktu ir filosofuot. Va ir iškyla klausimas kas perspektyviau: ar tobulinti su savo netobulu protu netobulus įrankius, kaip kad siūlo mokslinykai, ar tobulinti savo protą, kūną ir pojūčius?
ligonis 2008-08-07 19:03
KKK:(cia atsitiktinai tos raides gavosi ar ne?) taip, nors sliekas ir gyvena 2D pasaulyje, tu stenkis kaip nori, bet jam neparodysi 3 dimensijos - aukscio. taip ir mes. zmones gyvena 3maciame pasaulyje, sugeba orientuotis 4dimensijose(X,Y,Z ir laikas). bet tu stenks kaip nori, ir nepamatysi 5 dimensijos, net nesuvoksi jos. o sizofrenija nera tas supratimas kurio tikiesi. taigi gereu tobulint instrumentus ir leist komputeriui viska suformuot ir pateikti mums suprantama informacija. o apie ta multiverse. esu visiskai tikrai, kad taip ir yra. nes teoriskai irodytos keliones laiku pirmyn ir atgal, tai jei nukeliauji atgal ir butu tik universe. na... nukeliauji pakeist savo "matyta" knyga ant stalo i tau labiau patinkancia, bet jei tu ja pakeitei pries 5 minutes, tai kaip galejai poto nukeliaus it sau patinkancia knyga pakeisti sau patikancia kyga(kvailas pvz. bet nelogiskumas matosi)
Topazas 2008-08-08 17:04
O kaip buvo nustatyta, kad sliekas gyvena 2D pasaulyje? Tik todėl, kad jis nesiorientuoja aukštyje? Jei vieni gyvūnai gyvena 2D, kiti 4D, labai įdomu, gal yra kokių padarų kurie jaučia kitas dimensijas Jei tokių rastume, gal pagal juos ir būtų įmanoma atpažinti kitus matavimus...