Didysis saulės energijos planas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ligonis 2008-04-21 19:48
turi technologija, gali gaut pinigus ir nieko nedaro del zmoniu nesupratimo O_O aisku, jie turbut priemete, kad nesitrenks jokie meteoritai i zeme, arba jie bus numusti pries pasiekiant zeme, nes kaip speju, atsirades dulkiu debesis tarsi paspaustu [off] mygtuka ant tu elektriniu... (aisku si mintis yra pesimistiska labai) linkiu amerikieciam ateit i prota ir pradet statyt saules elektrines
Anonymous 2008-04-21 20:23
Planas geras. O nebūtų dar geriau kad ir europa sugalvotų kaip afrikoje sacharos dykumoj, ar kurioje ramesnėje be audrų vietoje pasistatyti elektrinę kad visai rytų europai energijos užtektų? ten daug saulės o suderinamumas su geotermine energija tiesiog neprilygstamas, daug gi ten požeminių karštųjų vandenų...
edragon 2008-04-22 21:07
Planas geras, bet kažin ar amerikiečiai greit jo imsis... Vat kiniečiai, tai manau greit įgyvendintų...
Anonymous 2008-04-23 09:37
sumanymas tobulas bet yra tokiu zmoniu kuriems neapsimoka to ygywendinti , ir jie stengsis is wisu jiegu tai sustabdyti , patys pagalwokit kur ta nafta reikes det . as manau kad mes to nesulauksim?
Anonymous 2008-04-23 14:26
Ar ne geriau naudoti atomines elektrines??? Juk jau jos gana saugios. Arba laikas visai tai galvoti vandeniliu deginamas elektines.
Anonymous 2008-04-23 18:07
Tikrai negeriau atomines elektrines, visu pirmą visalaiką yra rizika, kad ji gali sprogti ir visų antrą reikia radioaktyvias atliekas kažkur galvoti kur išmesti, bet kur neišmesi urano gabaliuko..
Anonymous 2008-04-23 20:08
Perejimas nuo vienu energijos saltiniu prie kitu visada kazkam skausmingas, bet perspektyvoje neisvengiamas. Taip buvo nuo anglies pereinant i nafta, taip bus ir atsisakant naftos. Priespriesos mastas priklauso nuo nueinancio kuro atstovu itakos, valdzios institusiju korupcijos bei visuomenes pilietiskumo lygiu. Vienur tai vyksta greiciau, kitur leciau. Deje Lietuva aiskiai pretenduoja antros kategorijos austaideres vieta. Uztenka nors viena akimui sekti kas darosi musu energetineje politikoje. Kas nepirks, jeigu siulomasi parsiduoti.
Anonymous 2008-04-28 09:53
isivaizduojat, tik 5 arba 6 amerikoniski centai uz kW/h! jau dabar uz elektra moku 3 kartus daugiau, o moksiminiams teks moketi minimum 6-7 kartus daugiau nei kainuotu salules energija. atseit, LT uzdirbu 6-7 kartus daugiau nei JAV.
Ta 2008-04-28 11:32
Yra simtai atominiu elektriniu Europoje ir Jav - ar daug sprogsta? Moderniu elektriniu saugumas yra labai aukstas, net pries kazkiek metu sprogusi Jav elektrine nepridare Jokios zalos aplinkai del saugumo priemoniu. O del atlieku - is atominiu elektriniu susidaro 100x ar kiek ten maziau atlieku nei is, pvz, anglies elektriniu...
tvset 2008-04-28 19:31
o is kur tu ta wandenili imsi???? kad isskirt vandenili is wandens reik daug energijos, o sudegines elektinej ta wandenili tik prarasi energijos ir wiskas....vandenilis tik labai geras kuras iwairiam transportui....taciau welgi paklausit, o is kur ta energija paimt kad vandenili iskirt???... ogi kuo puikiausiai tiks branduoline....wisas sis uzdaras ratas wisiskai neters aplinkos...... kwaili politikai bei neapsiswietusi visuomene nesupranta, kad branduoline energija gali buti musu issivadavimas nuo priklausomybes NAFTAI..... nemazai cia prirasiau
Anonymous 2008-04-28 21:39
tik ar kas financuos tuos milijardus kad preieti? bus pereinama kai naftos bus like likuciai... ir ji bus reikalinga ne kurui o plastikams
Sokantis Debesis 2008-04-28 21:43
-
Anonymous 2008-04-30 20:03
Ačiū už straipsnį. "Jav elektrine nepridare Jokios zalos aplinkai del saugumo priemoniu." Konkrečiau, kokia elektrinė ir ar tikrai nepridarė "Jokios zalos"?
Anonymous 2008-04-30 20:13
Jeigu galima, konkrečiau kokia JAV elektrinė, pavadinimą ir metus. Ačiū
Anonymous 2008-04-30 23:30
Atominių jėgainių šalininkams gali nepatikti štai kas. The case for nuclear power as a low carbon energy source to replace fossil fuels has been challenged in a new report by Australian academics. Availability of high-grade uranium ore is set to decline with time, it says, making the fuel less environmentally friendly and more costly to extract. The findings appear in the journal Environmental Science & Technology. Šaltinis, BBC. http : / / news . bbc. co . uk / 2 / hi / science / nature / 7371645 . stm Lietuviškai maždaug taip - Australijos akademikų raportas skelbia, kad šiltnamio emisijos, dirbant kasybos darbus (išgaunant) uraną, sparčiai auga. Urano ištekliai senka, jų išgavimas tampa ekonomiškai brangesnis ir mažiau palankus aplinkai (less enviromentally friendly). Galite straipsnį į technologijos .lt įdėti.
Anonymous 2008-05-07 08:54
aha , bet tam paciam straipsni parasyta kad ir technologijos tobules todel atomines elektrines yra gerai ;] Beje juk kazkur rase jog belekada galima ishgaudineta urana ish vandenynu vandens ji filtruojant ;]
Anonymous 2008-05-08 22:51
Nehas. Vieni sako, kad atominės nieko, kiti - kad ne nieko, tam pačiam straipsnį
Anonymous 2008-05-11 14:04
y
Anonymous 2008-05-24 23:13
Visiskai teisingos idejos. Tik jos nepilnos. Ekonomiskai vertingos alternatyvos yra ir vejo, potvyniu, geotermine, biomases energija.Taipogi ir atomine enrgija. Visos jos pobranges, bet ka daryti jei naftos kaina dar augs. Jau 135 doleriai o kas bus jei bus kokie 300 ???????? Tada ir Lietuvoj vietoj bulviu bus saules plantacijos )))
Anonymous 2008-08-06 16:33
Labai geras straipsnis, gerai nušviečia saulės energetikos perspektyvas, bet... Jei iš pusiaujo zonos paimsim kelis tūkstančius teravatų energijos, reiškia, ta planetos vieta jos nebegaus, o gaus kita. Keisis vyraujančių vėjų kryptys, keisis klimatas, viską sunku nuspėti, bet pakeisti gamtos pusiausvyrą yra gana rizikinga. Neįmanoma prognozuoti, kokios gali būti to pasekmės. Kol kas, gera žinoti, kad su tokiais, palyginti mažais galingumais, gamtos mastu, turbūt žymių klimato pokyčių neiššauksim, bet plečiant projektus, būtina ir apie tai pagalvoti. Naftos vartojimas gadina ne tik ekosistemą, bet teršia ir politiką ir manau, kad teisūs visi, kas apie tai užsiminė. Juk naftininkams svarbu tik pinigai, o ekologiška energija kvepia jų laidotuvėmis, todėl visais būdais bus stengiamasi panašius projektus stabdyti. Bet kadangi pasauliniai energijos poreikiai nuolat auga, o naftininkai tampa nebepajėgūs jų patenkinti (ir kada jie pagaliau šitai supras?), todėl problemą bando spręsti keldami naftos kainas. Jei dar kinai prisipirks automobilių, tada naftos energetika gali ir pasitraukti iš elektros energijos. Galimas dalykas, kad netrukus pavyks užkurti valdomą termobranduolinę reakciją, šiuo metu ji labai reikalinga, tada naftos dalis pasauliniame energetikos balanse žymiai sumažėtu.