Parengtas pirmasis žurnalo "Scientific American" numeris

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Vytautas 2007-10-01 22:26
Visiškai pritariu. Tiesiog skaitytojai turėtų apsispręsti ir patys pagalvoti, kas jiem labiau patinka - tikrai didelė kaina už žurnalą ir jokios reklamos ar vidutinė kaina ir tradicinė reklama. Ir aejoju, ar didelė dalis pirktų tikrai brangų leidinį. Deja, tačiau finansai neišvengiamai reikalingi visiems projektams. Tame tarpe ne tik žurnalams, bet ir web. Tad be reklamos ilgai išsilaikys tik tie rimti projektai, kurie bus arba "valdiški", arba su solidžiu mokesčiu. Nors, man asmeniškai niekada tos reklamos ir netrukdė. Ypač žurnaluose, kur jos pateiktos spalvotai, gražiai, tai netgi galima akis paganyti.
Alius N. 2007-10-01 22:48
Taip, svarbiausia, kad ta reklama nebūtų įkyri - tas, kas norės, reklamą pažiūrės, o nepageidaujamai į akis lendantys "triukai" tik erzina ir tiek.
SciAm Lietuva 2007-10-02 11:19
Tkrai nereikia tikėtis, kad mūsų žurnale nebus reklamos – be jos žurnalo leidimas niekada neatsipirks. Galime pažadėti kitą dalyką: visada stengsimės išlaikyti protingą proporciją tarp straipsnių ir reklamos. T.y., esant dabartinei žurnalo apimčiai, reklamai bus skiriama ne daugiau 8 psl. (3 viršeliai ir 5 vidiniai psl.). Jei mums pasiseks, ir reklamos surinksime daugiau, naudos iš to turės ir skaitytojai: mes didinsime žurnalo apimtis taip, kad reklama jame neviršytų 10 proc. bendro puslapių kiekio, vadinasi daugės įdomios informacijos kiekviename numeryje, nors kaina liks ta pati. Kaip Jums toks kompromisas?
Anonymous 2007-10-03 15:09
Ačiū, pagaliau nors vienas žurnalas Leituvoje, kurį bus galima paskaityti. Nusipirkau vakar, absoliučiai visi staripsniai įdomūs. Ačiū dar kartą.
Anonymous 2007-10-05 13:24
Žurnalo kainos ir kokybės santykis prastas. Mokant 10 Lt tikiesi normalios spaudos, o ne beveik laikraštinės. Maketavimas ir pateikimas vidinės medžiagos atrodo nesolidžiai, greičiau mėgėjiškai. O kaip rimtam populiariai mokslinę informaciją pateikinėjamčiam žurnalui tai atrodo nelabai rimta. Ir 84 psl - yra labai mažai. Kažkaip paskaitęs pagyras IV-ame viršelyje, gan nykiai atrodo pats žurnalas lietuviškai. > 150 m žurnalui, o neranda pinigų kokybiškam pirmam lietuviškam numeriui? Ir dar pirmas ir vienintelis - po 13 dienų tai teks išbraukti... nes bus ir konkurentų...
Anonymous 2007-10-05 20:31
kiek žinau, Verslo žinios leis mokslo populiarinimo žurnalą, Kauno dieną valdanti Diena Media planuoja lietuviško The Economist versiją. Panašu, kad lietuviškoje žiniasklaidos jūroje (ar pelkėje..?), bus šis tas kokybiško...
Anonymous 2007-10-08 00:05
Parašas - "Pikti konkurentai"
Anonymous 2007-10-08 11:04
lietuviska dvasia jauciasi jei nukonkuruot neina, tai bent ikasti
Anonymous 2007-10-10 10:16
Seniai reikejo pradeti leisti tokio pobudzio zurnala nes visuomene tiesiog maitinama visokiomis paskalomis pvz vakaro ziniomis ir pan.manau dar sioje visuomeneje liko saujele zmoniu kurie plecia savo zinias ir atradimus.Istiesu sis zurnalas vertas daugiau bet smagu kad imanoma ji isigyti,as jau metams uzsisakiau:)
Anonymous 2007-10-10 10:23
Labai keista,kad musu visuomeneje atsiranda zmoniu kurie mano kad grazus virselis atspindi zinias net juokas sueme,zinios turi atspindeti tiesa o ne paveiksliukas ar virselis beje ar zinote kaip mokslininkai rengiasi kaip jie gyvena manote prabangoje ir aukse,pazvelgus i toki zmogu nepasakysi kad jis mokslininkas,daugiau primins elgeta bet zinios kurias jis turi pralenkia visus zurnalus su graziais virseliais o tiems sveciams palinkesiu panele nusipirkti maciau ten labai grazus paveiksliukas galetume su ju virseliu konkuruoti.
Anonymous 2007-10-10 20:31
Kai tik suzinojau, jog Lietuvoje bus leidziamas sis zurnalas, be galo apsidziaugiau. Nes jis man atrodo kaip vertas demesio leidinys. Tik gaila, kad, kai norejau si zurnala isygyti, jo negalejau rasti spaudos kioskuose. Tikiuosi, kad su laiku sis klausimas bus isprestas, t.y. zurnalas bus parduodamas visuose spaudos kioskuose ar didziuosiuose prekybos centruose.
Vytautas 2007-10-10 20:34
Tai gal jau buvo išpirktas? Arba ieškojot ne Lietuvos spaudos kioskuose - nes bent jau pirmosiomis dienomis jis ten tikrai buvo. Kaip ir IKI bei MAKSIMA prakybos centruose.
masha 2007-10-10 21:34
As nusipirkau.. brangus be galo... gal ateityje atpigs? siaip tai patiko, daabr apie autizma skaitysiu
Vytautas 2007-10-10 22:03
Amžina dilema - pardavėjui vis per maža kaina, pirkėjui vis per didelė Tačiau...kaži ar gali būti mažesnė kaina, juk žurnalo kokybė tikrai aukšta, o kur dar visos papildomos išlaidos, licenzija... Kas liečia mediciną, tai man labai patiko straipsnis apie T-regus. Te medžiagos tiek, kad galima visa pažintinį-fantastinį-meninį filmą pastatyti, kaip imuninė sistema su savo generolais duoda per galvas "blogiukams" Nu, arba generolai pavėpę ir nežino kas ir kaip tame pasaulyje
masha 2007-10-10 23:03
Turiu pagirti, kad gana idomiai parasyta. Tarkim as susidomejimu perskaiciau siaip jau visai neidomu straipsni apie kaciu evoliucija... taip lengvai ir populiariai parasyta. Liux
SciAm Lietuva 2007-10-11 09:30
Laba diena visiems, visų pirma labai ačiū už gražius žodžius, bet gal kas nors turite patarimų ir pageidavimų kitiems numeriams? Mums tikrai būtų labai svarbu juos išgirsti! Tarkim, patys įsitikinom, kad pagrindinis tekstas straipsniams buvo per blankus, taigi parinkom kitą šriftą. Gal dar ką nors reikėtų keisti, kad žurnalas būtų Jums priimtinesnis ir patrauklesnis? Jau pradėjome maketuoti antrąjį numerį ir labai laukiam Jūsų pastabų/pageidavimų/patarimų - tiek dėl dizaino, tiek dėl temų. Dėl "svečio" komentaro apie kainos ir kokybės santykį net nežinau ką ir pasakyti, gal tiesiog iš šono žiūrint tikrai sunku įsivaizduoti, kiek kainuoja tokio žurnalo paruošimas...
Anonymous 2007-10-11 14:16
ACIU!!!!!! uz sita nerealu zurnala:) pagaliau sulaukem kazko panasaus, noretusi palinket daugiau tokiu projektu:) nes siaip tekdavo univero bibliotekoj su zodynu sedet ir verstis uzsienio zurnalus.... ir beje sitas vienintelis lietuvos mokslo populiarinimo zurnalas,nes kiti tik apie lietuvos akademikus, ju darbus ir vienas kitas isverstas straipsnis, na nebent vu leidziamas "lietuvos dangus" vertesnis demesio.... ....nusipirkau du "SA" ir tuo patenkintas tik kaina galetu but DIDESNE
Anonymous 2007-10-17 17:44
teko vartyti draugo zurnala,,, paskui norejau tureti ir "nuosava", bet matyt per velai susigriebiau. neberadau niekur, matyt leidejai nenorejo pirma karta padauginti su tirazu, tai neuzteko visiems,,, is manes tik geri atsiliepimai, studijuoju psichologija, tai man labai naudingi medicininiai straipsniai,,, super,,, kreipiuosi i leidejus: zinokit liko daug norinciu bet nebegavusiu,,, tai kita men gal didesnis tirazas bus???
Anonymous 2007-10-19 17:03
Sutinku. Ar jau visi zurnalai ispirkti? Gal dar yra pas jus uzsilike kurius butu galima nupirkti, nes niekur ju neberandu, o labai reikia.
Anonymous 2007-10-19 19:36
Kad ir kaip norėtumėt sio zuranalo Anykščiuose įsigyti NEPAVYKS O gal pavyks? Bent as tai niekur neradau