Giedrius Kadziauskas. Specialistų poreikio formavimas: apglėbti neapglėbiamą, nuspėti nenuspėjamą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Karvė 2010-03-30 23:21
Ateitį nuspėti bendrai yra be abejo sunku. Tačiau ŠMM vadovams mokykloje matyt neteko girdėti apie statistiką. Neabejoju, kad yra statistika, kiek kokios specialybės ir sritys yra paklausios, ten yra kažkokios kreivės, kurios, neabejoju, stačiais kampais nesikeičia. Gal ir sunkiau prognozuoti, kiek kokių specialistų reikės po 10 metų, tačiau prognozes galima koreguoti kas metus, todėl reikia prognozuoti, ko reikės po 3-5 metų ir jei jau tiek nebesugebame, tai gal reikėtų užleisti vietas tiems, kurie sugeba. 3-5 metai valstybės ekonomikoje yra pakankamai nedaug ir tikrai negali per juos įvykti kažkokių itin drastiškų pokyčių (su retom išimtim, kurių vis tiek nenumatysi). Galų gale manau ir kvailam aišku, jog nei po 5, nei po 10 metų staiga neprireiks beprotiškai daug vadybininkų ar teisininkų, ypač jei valstybės tikslas yra eksportuoti aukštąsias technologijas. Dabar gi galimybės pasiekti tą tikslą skamba panašiai, kaip ir tikėtis, kad 2020 žymią Lietuvos eksporto dalį sudarys nafta arba deimantai. Eksportuosim produktą, kurio neturim ir nelabai net stengiamės turėti...
nazijew 2010-03-30 23:46
vadybininku pertekliaus problema jau dabar efektyviai sprendziama pervadinant pardavejus kasininkus ir dar daugeli kitu, anksciau galbut, neprestiziniu profesiju y "vadybininkus".
Azys 2010-03-31 14:46
kaip vaikų daržely. Jie ką niekad nesusitinka, nemato vieni kitų, negirdi?! Vienas pizdelina atsiprašant, kad neįmanoma nustatyti specialistų poreikio, o kitas jau po 10 metų aukštąsias technologijas į kairę ir į dešine ruošiasi stumdyt. Tai kas tas aukštąsias technologijas kurs, gal socialinius mokslus baigusieji?! Tegul pagaliau pradeda dirbti kartu ir galvodami apie ateitį, o neužsiima š malimu.
kionig 2010-04-04 03:00
Na jo su vadybininku gauja kiek utopiska prisivyti burzujus, o kiniecius isvis tik horizonte tematome, bet greitu ir ju nebematysime. Zinoma, jei musu poreikiai ir siekiai nesutampa reikia kazka keisti. Praktiskai nieks ten nenuspes to realaus poreikio po 10 metu, gali buti kad viskas aukstyn kojom versis, todel nereiktu buti nostradamu pasiekejais, o eiti kitu keliu. Cia tas vienas is keliu yra, kur neseniai buvo uzsiminta apie dvigubas specialybes. Bet nesuprantu kam to reikia ? Kaip sake Tai kad ten psichiatrine, tik su iskaba "seimas" arba "savivaldybe" Ka jie ruosiasi stumdyti tai sunku pasakyti, tikriausiai ora Nereikia nuvertinti labai ir tu vadybininku, jie irgi galetu otkata valstybei varyt, bet kai yra galimybes rinktis cia ir svetur, o ir turimas potencialas, tai aisku kodel zmones renkasi antra varianta.