Kinija ir Indija perka ateitį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kiesza 2010-04-05 20:22
vietoi zodzio Kinija galetu buti zodis SSRS
kionig 2010-04-05 21:05
Na visame sitame kontekste isvesta Lietuva su kaip Kinija ir Indija tera lasas juroje. Be to, dar musu lietuvele dugno nepasieke, o galetu... Butu proga permastyt is naujo visus tikslus. Pvz kazkokiu tai durniu iniciatyva buvo nusisukta nuo nanotechnologiju... Zinoma, isradineti dvirati yra labai nuostolinga, ta pati kinija mus prarytu vienu kasniu toje nisoje per visiskai trumpa laika, jau negalvojant kad burzujai mus nukonkuruos. Taigi apie aukstuju technologiju eksporta reikes dar ilgai svajoti, kol musu ekonomika neatsigaus ir nebus politinio stabilumo. Nors Lietuva valdanciuju tikslas yra viska prichvatizuot ir parduot..
lizunas 2010-04-05 21:16
Dėl Kirkilo , kuris net žaisdamas tenisą, neskyrė jam lėšų.
Sauliaus 2010-04-05 21:46
Kai tokios valstybes kaip kinija ar indija tai sparciai vystosi tai rodos lietuva su visais vakarais taip ir toliau leisis zemyn net ir po krizes.
kionig 2010-04-05 21:49
Vakarams nera problemos prisispausdinti vertinguju popieriuku. Bet tik mum reiks ismokt geriau melzt ES
Arns 2010-04-05 21:56
kažkas pamiršo jog ES jau nebe kažkokia utopija, o realybė. Taigi, melži ne iš ES, o iš savęs pinigus.
kionig 2010-04-05 22:16
Manyciau, nebutu problemos gauti dr 1 milijarda IAE tikram uzdarymui, jei mes pasakytume kad nera uztikrinta atidirbdo branduolinio kuro apsauga nuo teroristu, o gave parama pastatome 10 sargu ir mokame jiems minimuma Toliau siokie tokie konkretesni darbai, kas pigiau atlieka, o likusius issidaliname kaip kad dabartinis IAE direktorius gauna 26000 lt, tai mes po koki 10 000 kukliai pasiemame Na is saves neismelsime tiek, kiek galime gauti is ES, tai vadinasi tas melzimas yra pelningas. Pinigus ir ES paminejau nebereikalo, kadangi pati Lietuva su kiauru biudzetu gali skirti neperdaugiausiai, o aukstosioms technologijoms reikia tikrai daug. Na gal moksliniu sleniu steigimas ir pasiteisins kada, dar butu galima mastyti apie patentu ruosima.
ligonis 2010-04-05 22:17
"Derėtų keisti mokymo tempą ir suteikti aktualiausią informaciją, nes studentas, pasirinkęs technologinę pakraipą ir mokomas šiandien aktualių dalykų" mokausi infomatika. ir vieninteliai dalykai kurie per pirma kursa buvo sunkus - matematika, fizika. gal ir reikia ju, nezinau nekyla minciu kaip naudinga man gali but dalinio integravimo zinojimas, bet esme tame, kad kol kala zmones tas formules kuriu niekad nereikes, jie tiesiog neturi laiko mokytis specialybiniu dalyku... (iskeikit jei norit, bet cia mano nuomone, kad neverta gaist laiko ir eikvot smegenis tam kas tau mazu maziausia nereikalinga)
cesar 2010-04-06 00:10
ka cia nusisneki? kas zlugo ssrs ar kinija?! kinai is ssrs pavyzdzio mokosi kaip reikia nedaryti... ssrs savo laiku kontrolevo gerai moksla, bet lyderiavimas pasaulyje mokslo/karines pramones srityje nereiskia, kad busi lyderis kitose srityse. kinijos nelaukia toks likimas manau, nes jie kontroliuoja situacija ir yra nekvaili, zino kaip islikti ir prisitaikyti, dar tikiuosi, kad rusai kinu labiau pradetu bijoti, negu nato
cesar 2010-04-06 00:17
tu maziau snekek ir pasidomek visu es saliu skiriamais pinigais i bendra izda procentaliai nu ju biudzetu. tada suprasi kas is ko cia "melzia", o kad seimunams svarbiau ju reputacija ir kaip jie is sono atrodo, o ne bendra Lietuvos gerove ir del viso to mes ne viska pasisaviname. mane jau nejuokas ima is opozicijos akivaizdus politizavimo ir kalbejimo del kalbejimo...
cesar 2010-04-06 00:21
pritariu. jau turiu patirties is vgtu, daug vilciu, taciau dar daugiau nusivilimo... tikiuosi teks pamatyti rimtesnius uzsieniu univeru metodika tada objektyviau galima bus palyginti
Justin999 2010-04-06 09:06
Is esmes problema ne tai ka moko universitetas, o tai - kaip moko. Tai du skirtingi dalykai. Matematikos ir fizikos zinios yra butinos bet kurios technologiskos pakraipos specialybei, tik va klausimas - kodel ateina sovietiniai zmogeliai ir inzinieriui liepia kalti matematikos formules, o dar absurdiskiau - ju isvedimus. Reiketu tiesiog suprasti esme ir moketi tai taikyti specialybeje. Is principo universitetas niekada nemokys specialybes nuo pirmu dienu - nes tada tai butu ne universitetas, o kolegija, sertifikavimo istaiga ar dar kazkas. Universitetas, kaip pats zodis sako, suteikia universalu issilavinima, ir tai yra gerai, tik pacia metodika reikktu kai kur pataisyti.