Lietuvos biotechnologų įdirbis paklojo pagrindą didžiausiam privačiam sandoriui šiuolaikinės Lietuvos istorijoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Indigo89 2010-07-22 09:29
Is straipsnio susidaro toks ispudis, kad cia labai geras dalykas butu tas pradavimas. Mano akimis tai cia lietuvai kaip tik blogai, o ne gerai, kubiliui tik parduot ir svarbu, o ne vystyt kazka. Nors tikriausiai vis tiek daug lietuviu dirbs ten, bet vistiek liudna.
Pumper 2010-07-22 09:36
Na tikrai, nėra čia ko džiaugtis, kai tokios įmonės pereina užsienio žinion. Kubilius gal taip džiaugias, nes pačiam į kišenę nubyrėjo iš to sandorio? Ir iš vis, prie ko čia tas kubilas, kai kalba eina apie privačių įmonių reikalus?
Skylinerz 2010-07-22 09:40
Žinoma, kad sandoris naudingas. Laboratorijos bus atnaujintos, didžiuliai plėtros planai. Daugiau darbo vietų, daugiau BVP Lietuvos teritorijoje, didesnis pelnas Lietuvai. Sveikintinas sandėris mano manymu.
Karak 2010-07-22 10:31
Kad ir taip dalis akcijų priklausė užsieniui...
immortallt 2010-07-22 11:02
Klaidingas jusu mastymas... Jei jau imone Lietuviska, tai jau naudinga. Naudinga, kai imone vykdo veikla Lietuvos teritorijoje. O dabar tikrai jie investuos i naujausia technika, kad pakeltu kartele, ilgainiui priims ir daugiau darbtuotoju, nes pirkejas labai stambus. Seip pagarba Kubiliui, kad per komandiruotes sveciose salyse daro tai, ka is tikruju ir turi daryti su savo komanda.
Pumper 2010-07-22 11:11
Na taip, dabar daugiau BVP surinks, tai Kubilius galės savo algą dar kartą pasikelti.
immortallt 2010-07-22 11:16
Oi Pumper, kad ir jo atlyginimas padvigubeja, biudzeto mastais tai yra kapeikos. Ir yra vienas paprastas dalykas, jei visuomene elgsis tokiam zemam lygyje ir toliau, tai ir seimas bus tikrai toks pat. Kai pasikeis visuomene, keisis ir seimas.
vazzy 2010-07-22 11:17
pumper toks jausmas, kad jeigu kubilius pakeltu persijas 1lt, butu jau butu stebuklas, o mokslo pletra lietuvos teritorijoje yra jau blogis. cia kaip dauguma delfi runkeliu, kad tik dabar gerai butu, o po manes, kad ir tvanas.
Spirgs 2010-07-22 11:20
Indigo89 ir pumper, nesidarykit gedos, snekat kaip visa likusi gyvenima praleidziantys sode pensininkai. Toks didziules kompanijos atejimas i Lietuva pabustins situacija teigiama linkme. Papildomai gauti pinigai uz akcijas (aisku, tik dalis, nes kita dalis eis kaip dividendai) bus investuoti i pletimasi. Ir naujieji savininkai taip pat ples veikla. Viskas liuks, tai vadinasi investicijos is salies. Pinigai ateina i Lietuva. Visos valstybes del tokiu investuotoju kovoja. O pamper tai konkreciai pensininkas
Metanabol 2010-07-22 11:21
Sinner 2010-07-22 11:34
Ei ei ei, visi tik sugebate skustis... Varyti ant politiku ir etc... liūdna klausyti.... Teisingai kažkas minėjo kai susitvarkys visuomenė, politika taps kitokia, politikai yra tiesioginis visuomenės atspindys ir nėra čia ko stūgauti... Kai visuomenėje didžiosios dalies nagai lenkti tik į save, tai ir į politika ne kitokie sueina.... Ir taip ne tik Lietuvoje... George Carlin yra bene geriausiai pasakęs: PS. Metabol kas čia per nutautėjimo protrūkis?
okta 2010-07-22 11:36
Turiu teisę pasakyti apie žmogų, taip kaip jis pasako apie Lietuvą. Jeigu jau laikotės tokių taisyklių - trinti, tai laikykitės jų visų komentatorių atžvilgiu. Ačiū už supratingumą EDIT: taip, visgi jūs jų laikotės, šaunuoliai
Zergas 2010-07-22 11:48
ka as galiu pasakyti apie si sandori.zymiai didesne imone prarijo konkurenta.va kas cia ivyko,ir nekliedekit apie tai kaip dabar viskas suzydes Fermente nes buve vadovai irgi nesedejo sudeje ranku,investavo i naujausias laboratorijas,gabius mokslininkus ir t.t.beda ta kad dabar jau neturim lietuvisko kapitalo biotech imoniu,tampam tik intelektualia bet pigia darbo jega uzsienio kapitalo imonem kurios pasinaudoje musu intelektu kuria didziule pridetine verte turincius produktus kuriuos pardave gauna pasakiskus pelnus.nuo tu pelnu Lietuvai nenubyra nei laso(atlyginimu darbutojams as neskaitau didziule nauda valstybei,nors aisku vis sis tas) skirtingai jei imone butu lietuviska.na tikiuosi jaunimas turi ideju ir bandys kurti kazka panasaus,ziurek po 10-20 metu turesim nauja fermenta.
werafonas 2010-07-22 13:25
Visiškai pritariu. Man irgi nepatinka, jog norima padaryti aukštųjų technolgijų darbininkų šalimi Lietuvą. Prie gero tai neprives.
immortallt 2010-07-22 18:24
O jus suprantat, kad esant maziuku negali daug ko pasiekti ? Gi netaps staiga gigantu su 15.000 darbuotoju. O cia buvo isigyta imone, kuri puikiai vykdo tyrimus ir tiek isigytoji tiek pirkejai gaus daug naudos del synergy. Ir fermentas nebuvo konkurentas, nes nu klausykit, apyvartas bent palyginkit... net procento nesudaro... Beje imonei daugiausia naudos yra is mokesciu. Taip pat kai Fermentas buvo prijungtas, jis gali pasiekti zymiai platesnes rinkas, taigi i daugiau saliu vyks eksportas.
bla0 2010-07-22 21:49
JAV įmonės taip ir vystosi, ateina dyyydelis pripumpuoja mažiuką ir žiūri ką toliau daryt. Pagrindinė problema - kur dėti pinigus? Manau visai neblogai jei dės čia.
Zergas 2010-07-23 09:41
prie ko cia tos apyvartos?esme tame kad tam tikrose nisose fermentas gamino galbut pigesnius ir kokybiskesnius produktus,ko pasekoje amerikieciai prarasdavo pelna.o apie sinergijos nauda papasakok savo bobutei nes tiems kuriuos nusipirko ji lygi 0 kadangi jie jau privalo klausyti centro,kaip jis lieps,taip ir bus,jokiu savarankisku sprendimu jau nebebus.o kas del gigantomanijos tai nemanau kad cia dydis taip svarbus,cia esme yra kokybe.
SaliamonXP 2010-07-23 11:48
Galit verkti kiek tik norit del to sandorio, bet reliai yra du pasirinkimai kapitalizmo sistemoj: Susijungimas/bendradarbiavimas (nesvarbu kas su kuo ir kas kam priklauso) ir konkurencija/kova. Kadangi mes esame maziukai, tai didelio pasirinkimo neturim. Didelis zaidejas gali tam tikra laika savo produkcija pardavineti pusvelciui, kol maziukas nesugebedamas varzytis su dirbtinai mazom kainom bankrutuoja, tada kainos pakyla dvigubai ir visi neturedami pasirinkimo moka monopolistui. Patys pagalvokit... kuom labiau noretumete buti Iranu(kovotojas)? ar Saudo Arabija(parsidaveliai)...? Kovoti ir nepasiduoti daznai atrodo labai romantiska, taciau realybeje nera viskas taip grazu...
Indigo89 2010-07-26 20:32
Cia ne kompanija ateina i lietuva, o lietuvos kompanija iseina is lietuvos (nors ir taip aisku visa rinka buvo uzsienis). Esme ta, kad, kaip kazkas ir sake, kapitalas nebe lietuvos, o uzsienio. Nauda yra tik mokesciai valstyvei, kurie vienaip ar kitaip ir taip ejo jai. Todel is tikro vienintele nauda gali but tada, jei ta kompanija investuotu i fermenta, o ne tik juo naudotusi. O tai viai nera garantuota.