Geriausi! Praūžė „Vilnius TechFusion Startup Awards“ apdovanojimai. „Kylančia žvaigžde“ tapo „Ovoko“  ()

Vilniuje surengti „Vilnius TechFusion Startup Awards“ apdovanojimai, kuriuose buvo įvertinti daugiausia per 2023-iuosius metus pasiekę startuoliai, kylančios ir klimatui draugiškas technologijas plėtojančios įmonės. Organizatoriai teigia, kad kasmet vykstantys apdovanojimai leidžia visuomenei susipažinti su Vilniuje įsikūrusių įmonių ir lyderių pasiekimais technologijų srityje. Tradicinėje ceremonijoje dalyviai varžėsi net 7 kategorijose, o laimėtojus rinko tiek speciali komisija, tiek ir visuomenė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paaiškėjo metų startuolis

Šiais metais startuoliai dėl geriausiųjų vardo varžėsi net 7 skirtingose kategorijose.  Pagrindinį titulą – „Metų startuolio“– apdovanojimų metu pelnė pasaulinis saulės parkų projektavimo programinės įrangos lyderis iš Lietuvos „PVcase“, siekiantis apjungti visus saulės elektrinių projektavimo ir operacijų proceso žingsnius vienoje platformoje. Šiam startuoliui įteiktas ir „Technologijos gerovei“ prizas. 2023 m. „PVcase“ ne tik pritraukė 100 mln. JAV dolerių investiciją, bet ir įsigijo sėkmingą JAV įmonę „Anderson Optimization“.

Išrinkti dar penkių kategorijų laimėtojai

  1. „Metų naujoko“ nominacijoje triumfavo startuolių akceleratorius iš JAV „Plug and Play“. Ši kompanija per trejus metus Lietuvoje įsipareigojo investuoti 6 mln. Eur į ne mažiau kaip 45 startuolius. „CB Insights“ duomenimis, 2023 m. IV ketv. jie buvo aktyviausi investuotojai į startuolius pasaulyje – įgyvendino 39 sandorius.
  2. „Kylančios žvaigždės“ apdovanojimas šiemet atiteko sparčiai augančiai naudotų automobilių dalių prekybos platformai Ovoko, Lietuvoje veikiančiai RRR.lt vardu. El. prekybos platforma naudojasi jau per 2 tūkst. autodalių pardavėjų iš Lietuvos, Latvijos, Ukrainos, Lenkijos, Prancūzijos, Italijos, o jų pasiūlą sudaro daugiau nei 6,7 mln. detalių.
  3. Labiausiai nusipelniusiais „Ekosistemos herojais“ startuolių ir komisijos balsais išrinkti Tomas Okmanas ir Eimantas Sabaliauskas, Silicio slėnį Lietuvoje kuriantys vienaragių augintojai. Abu jie vadovauja startuoliui „Nord Security“, kibernetinio saugumo lyderiui pasaulyje ir vienam iš Lietuvos vienaragių, yra vieni iš startuolių akceleratoriaus, dirbančio su per 30 produktų, „Tesonet“ įkūrėjų, šiemet duris atvėrusio technologijų miestelio „Cyber City“ projekto autoriai, aktyvūs startuolių asociacijos „Unicorns Lithuania“ nariai.
  4. „Metų įvykiu“ tapo buvusioje „Spartos“ gamyklos teritorijoje Vilniuje atidarytas technologijų miestelis „Cyber City“. Į tris 35 tūkst. kv. m. ploto biurų pastatus verslo akceleratorius „Tesonet“ perkėlė tokias įmones kaip „Nord Security“, „Surfshark“, „Oxylabs“, „CyberCare“, „Hostinger“ ir kitus. Teritorijoje su bendradarbiavimo erdvėmis, biurais, parduotuvėmis, kavinėmis, barais ir sporto klubais gali dirbti 3 tūkst. žmonių.
  5. „Publikos favorito“ nominacijoje pergalę iškovojo startuolis „RatePunk“, kuriantis įrankį, analizuojantį geriausias kainas skirtingose nakvynės vietų užsakymo platformose ir pasiūlantis geriausią variantą iš galimų keliautojui, taupant jo laiką ir pinigus. „Publikos favorito“ nominacijos laimėtoją lėmė tik publikos balsai.

Apdovanojimai – proga pagerbti startuolių bendruomenę

 

„Apdovanojimai – vienas iš būdų supažindinti visuomenę su šalyje veikiančiais technologijų verslais, įvertinti jų įdirbį ir iniciatyvumą. Džiaugiamės, kad Vilnius ir toliau išlieka verslui patraukliu miestu, kur nori kurtis lietuviški ir tarptautiniai startuoliai, o jų veikla bei idėjos skatina augti tiek bendruomenę, tiek pačią sostinę. Pritraukdami investicijas iš užsienio mieste gimę startuoliai čia kuria naujas technologijas bei tampa šios srities lyderiais, matomais visame pasaulyje. Tai parodo ir duomenys – Vilniaus startuolių ekosistema yra viena sparčiausiai augančių visoje Europoje. Didžiuojamės ja ir tikimės, kad apdovanojimai paskatins dar didesnę jos plėtrą“, – pažymi apdovanojimų komisijos narė, Vilniaus turizmo ir verslo plėtros agentūros „Go Vilnius“ vadovė Lina Šetikienė.

 

Asociacijos „Unicorns Lithuania” vadovė, apdovanojimų komisijos narė Inga Langaitė atkreipia dėmesį, kad startuolių apdovanojimai Lietuvoje vyksta jau 5-ąjį kartą. Per šiuos 5-erius metus startuoliuose dirbančių talentų skaičius augo daugiau nei 3 kartus (iki 18 tūkst.), o sumokėtų mokesčių suma didėjo daugiau nei 5 kartus (2023 m. III ketv. – 92,6 mln. eurų) – potencialo ateičiai turime ir daugiau. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(1)
(2)

Komentarai ()