Eksperimentas: kelionė Lietuvoje. Kokią transporto priemonę pasirinkti?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Wolfy 2010-10-15 17:27
Paciam ir dujos labai patinka,jei tiesioginis ipurskimas,tai isvis rojus.Bet ir dyzeliai traukia irgi.O blizzard zinok,kad rusisko dyzelio daugiau ima ir jis turi nemazai drumzliu,tai i gera masina tikrai tokio nepilciau.
Sarunas 2010-10-15 18:07
Na mačiau, kad kai kurie į mano skaičiavimus labai keistai sureagavo. Vieni paminėjo batų nusidėvėjimą vaikštant, kiti ligas, belaukiant troleibuso... Iš pradžių man tai sukėlė tik šypseną, kad taip siaurai mąstot. Kaip tada jūs pavadinat išlaidas, kurias skiriat mašinos priežiūrai? "Kitos išlaidos"? Mano manymu kaip tik tikslinga skaičiuoti šias išlaidas, nes jos tiesiogiai susiję su mašina. Tas pats kaip ir pati kelionė yra neatsiejama nuo pačios mašinos. Atskirai niekad negalima šių dalykų skaičiuoti. Galų galiausia ką norėčiau pasakyti tiems, kas nesutinka su mano apmąstymais: patariu ir jums patiems pradėti vestis šeimos buhalterijas, nes tik taip galėsit išvengt nepatogumų, kylančių tuomet, kai žmogus gyvena šia diena ir nežiūri, kad ryt pinigų gali prireikt daug daugiau, nei jis pasilikęs.
Dragoon 2010-10-15 20:09
Pamirštas vienas paprastas ir tikrai malonus kelionės būdas - tranzavimas. Nieko nekainuoja, važiuodamas gali pabendrauti su įdomiais žmonėmis, tik kad niekad nežinai, kiek užtruksi. (paprastai kelionė iš Vilniaus iki Klaipėdos netrunka nė 4 valandų).
Morkis 2010-10-15 20:32
Pas mane tai saliarka.Siaip neskaiciuoju taip kaip Sarunas.Per metus nuvaziuojiu nuo 30 iki 50 stuku kilu.Nu ir ka?Ogi nieko,nesutaupei ir nesutaupysi.Pradek bijot vaziuot,tai tada gal ir valgyti nustoti?
afor 2010-10-15 23:37
jus pamirsot, kad neuztenka tik i baka ipilt. be kuro, reikia draudimo, automobili reikia remontuoti. kodel sito neskaiciojat?
Yra 2010-10-16 00:06
irgi už tranzavimą. laiko atžvilgiu, žinant kaip greitai nusigauti iki tranzavimo vietos, beveik visada gaunas greičiau už autobusus tarpmiestinius, o mieste ir naktį, kada nebėra viesojo transporto - išeitis nuo pasivaikščiojimo. šalia nuomonių benzas vs. dujos vs. dyzelis papasakokit ir nuomone apie tranzuotojus, įdomumo dėlei
immortallt 2010-10-16 00:53
Tikrai siaurai mastoma. Jeigu neskaiciuojat padangu, remontu ir kitu susijusiu islaidu su masina - tai jus neskaiciuojat islaidu is vis. Tas pats, kas isideti i masina nauja varikli ir sakyti, kad cia islaidos ne transportui. Taigi reikia skaiciuoti visas islaidas susijusias ne tik su kuru, bet ir remontais, apvogtomis masinomis, draudima ir islaidas susijusias su avarijomis ir butina nepamirsti PARKAVIMO. Kadangi, man Vilniuje tenka daug laiko praleisti centre, tai uz parkavima vien palikciau per menesi 200LT be jokiu problemu. O kai bus ivestas didesnis tarifas - net daugiau. Kas del dyzelio ir duju. Jei neiperki normalios masinos/irangos, tai gal ir netinkamas kuras masinoms. Kai nusiperki tiesiogini ipurskima ar nauja normalu dyzelinini automobili, tai vaziuoji ir problemu nematai bei maziau moki. P.S. viesojo transporto bilietas Vilniuje kainuoja apie 120LT, studentui 22LT. Taigi vien parkavaimui per menesi isleisi daugiau nei menesiniam bilietui. P.S.S. nesakau, kad turit parduoti masinas ar nepirkti ju. Bet isigijus nereikia dejuoti, kad pinigu truksta.
bahuriux 2010-10-16 01:49
dujos>viryklems saliara>traktoriams benzas>kietiems bachurams su bnv . Kokio siauro mastymo reikia buti zmogui, kad taip mastyti? O kam skirtas E85 ekologiniams fanatikams, ka? O kam bus naudojami elektromobiliai? Gal super duper ekologiniams fanatikams, arba mazochistams. Apie dujas, buvo tokia reklama "karta paragaves negali sustoti", taigi naudoju dujas nuo tada kai tik pirma karta pradejau ir negaliu sustoti. Niekas is manes neatims vairavimo malonumo ir konforto, turiu netgi dvi masinas ir man nera brangu ju draudimas ir dujos joms taisau pats kai reikia ir man dzin, kainuoja tik dalys ir kai reikia ratu suvedima darau servise, bet uztai zinau kad pats savo rankom perrinkau atsakingus mazgus. Jei apie ekonomija tai 21 metu senumo audi bulka 2l veza 100 km trasoj su 7,5-8L duju, (5-5,5L benzo), a vam slabo? O mano antra auto skirta pramogai ir vairavimo malonumui, beja irgi su dujom. Svajoju apie elektromobili, kaip teslaroadster, arba tesla model S o jus pasvajokit ir paskaiciuokit apie benzo kaina ir viesaji transporta, jai netingit. PS kas tas viesasis transportas ir kiek jis kainuoja priminkit (ironizuoju) PPS. nekreipkit demesio pripizdielinau ir tiek jei ka, bet faktai neiskraipyti. PPPS visada pavezu tranzuotojus ir neprasau pinigu, tiesiog zmogiskumo faktorius suveikia.
Linas000 2010-10-16 03:12
tuscias straipsnis. google per trumpesni laika duotu atsakyma i klausyma apie keliones kaina. 1-as puslapis butu atstumui nuo Vln iki KLP 2-as litrail del traukinio bilieto kainos ir marsrutu laiku 3-ias kautra puslapis autobusu bilietu ir marsrutu laiku. Vilniuje man nuo namu iki stoties 1,5val. Nuo namu iki Kauno - 1,5val. Ir as is tu, kurie vertina keliones traukiniu komforta. Nesupratau kodel reikia vaziuoti is Vilniaus i Klaipeda be konkretaus tikslo, tiesa sakant, o jei siaip "pabimbineti" po miesta, tai yra pigiu skrydziu i idomesnius Europos miestus ir tas kainuoja tiek pat
kristupas 2010-10-16 09:37
O ką manote apie keliones "tranzu" ?
Swift RR 2010-10-16 12:12
ivertinus keliu bukle masina turi tureti ypac atsparius armortizatorius, ir butinai variklio gaubta po dugnu, nes nereikes
Nerkashis 2010-10-16 13:58
Labai geras pasiteisinimas: "nes dujos yra dujos" Ir dar atsiranda tokių kuriems užtenka tokio pasakymo. Mano 22m bulkikė, jau 7metai maitinama dujomis. Variklio niekada neremontavau. Tepalo, antifrizo neėda. ai pirkau "netraukė", tai ir dabar taip pat "netraukia". Gal būt ponam užpylimas nepatogus, gal smirda. Bet užveskit dyzelį ar benzą keliom min. Padusit. Ko nėra su dujom. O pigumas priklauso kiek važiuosi.
herbas 2010-10-17 21:58
Kai aplinkui tiek buduliu, baisu užsiminti apie aplinkosaugą, turbūt palaikys nevispročiu...
DzeiPi 2010-10-18 08:08
Važinėjant viešuoju transportu galima nemažai sutaupyti, o už sutaupytus pinigus geriausia nusipirkti automobilį.