[ŽTL] „Neatmetu.“ Gali būti dar vienas referendumas dėl dvigubos pilietybės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

xilix 2024-05-15 10:09
Manau, kad daugelis nubalsavo ne taip kaip norejo, nes balsavimo lape klausimas buvo per daug painus. I zmoniu kalba reikia isversti ta klausima.
kestutisz 2024-05-15 10:28
Manau tik painumo dėka sutinko dar tiek gan daug. Nes klausimo jie tiesiog negalėjo įrašyt tiesiogiai - "ar leisti seimui spręst savo nuožiūra?" nes na paistikėjimas jais tai mažokas.
Hmz 2024-05-15 11:33
O jei klausimas būtų suformuluotas taip: "Ar pritariate galimybei emigrantams išsaugoti Lietuvos pilietybę"?
Benediktas 2024-05-15 11:45
Per daug paprasta ir aišku būtų. Aš už išsaugojimą, tai atsipirks netiesiogiai.
kestutisz 2024-05-15 12:00
Tai ir dabar taip yra - nenori imti svetimos - išsaugai seną. Dirbti ir gyventi nepiliečiams retai kur draudžia. Ir jokių paslėptų triukų. Vieinitelį ką čia realiai matau - norą išsisimti papildomų pilietybių naujiesiems smetonoms ir pamojavus teisingu pasu be problemų jei tik kas dumti į kojas. O į frontą tegu eina ne tokie "gudrūs". p.s. bent šiam referendumui buvo specialiai painiojamos sąvokos pilietybė ir tautybė. Tautybės gi niekas niekada neatima, net ir pilietybę atsistatyti grįžus lyg ir įmanoma. O kaip tiksliai tas digubas pilietis vykdys piliečių pareigas pvz karo metu - šiukštu, nė žodžio.
Pumper 2024-05-15 12:13
Jie net nesivargina atlikti savo pareigos sudalyvauti referendume, kuris tik jiem patiem ir naudingas. Vien iš to visiem turėtų būti aišku, ką tie dvigubi darytu karo atveju.
kionig 2024-05-15 12:28
Kaip nekeista didžioji dalis EU leidžia dvigubą pilietybę be jokių ribojimų, bet mes ne vieni, kurie neleidžia ir taikomi tam tikri ribojimai. https://www.federicamogherini.net/what- ... tizenship/
Magnus 2024-05-15 17:53
Aš visą laiką buvau už dvigubą pilietybę.. Niekada daug apie tai negalvojau.. Tačiau vieną praeitos savaitės vakarą atėjo tokia mintis... Ar čia ne trojos arklys? Galbūt aš paranojikas, bet visa ta reklama, čmilytės, LRT, Marijono Mikutavičiaus palaikymas bei reklamos su mažomis mergaitėmis, mane išgąsdino ir priminė vakcinas. Nežinau niuansų su kitomis šalimis, bet jei imsime didžiają Britaniją kurioje yra daugiausiai Emigravusiųjų ypatingai po 2008m. tai po brexit'o visi kurie gyveno ir dirbo ilgiau nei 3metus gavo Settled Status, kas reiškia jog gauna visus piliečio privalumus UK. Kadangi LT pasas suteikia daugiau galimybių EU, nes LT yra europos sąjungoje, tai nėra jokios priežasties gauti Anglijos pilietybę/pasą apart galimybės lengviau nuvykti į JAV. Taip, kad žmonėms esantiems UK emigracijoje <20metų jokios naudos. Taip pat jie dažnu atveju yra nepraradę tautiškumo, dažnai atvyksta į LT, palieka begales pinigų, žiūri lietuvišką televiziją bei dažnu atveju balsuoja. Su vaikais gimusiais užsienyje, išvis paprasta, jei vaikas gimsta emigrantų šeimoje, jis pagal Lietuvos konstituciją pagal išimtinę teisę gali turėti dvigubą pilietybę, taigi turės tiek Lietuvos tiek Anglijos pasus šiuo atveju. Taip, kad jokios naudos ir vaikams. Visas reikalas ne dėl naudos esamiems lietuviams, viskas dėl naudos BŪSIMIEMS lietuviams. (ukrainiečiams, žydams, rusams, bei rytų azijos piliečiams) Aš suprantu jog esu hipokritas šiuo atveju, nes viskas gerai kol kitos šalys tokios kaip Anglija priima imigrantus suteikia pilietybę, teisę gyventi ir tt, bet mintis jog Lietuva darys tą patį mane gąsdina ir man tai nepatinka. Tačiau manau tam yra svari priežastis. Lietuvių nedaug, mes nelinkę daugintis bent pastaruoju metu, mėgstam savižudybę.. Ir manau neprireiktų nė 10metų, kai natūralių Lietuvių liktų mažuma. Aš turiu nemažai įtakos, ir jei niekas nepakeis mano nuomonės tai sekantį kartą, smarkiai agituosiu PRIEŠ dvigubą pilietybę. Laukiu komentarų bei nuomonių
Hmz 2024-05-16 01:00
Visų pirma, teisę išsaugoti pilietybę nustato ne konstitucija, o Pilietybės įstatymas: https://e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct ... 387811/asr Kas gali turėti dvi pilietybes, o kas ne, aprašyta įstatymo 7 straipsnyje - po 1990 metų emigravusių ir Lietuvos pilietybės netekusių emigrantų palikuonys (bent jau gimę po pilietybės netekimo) tokios galimybės neturi.