„Sabotažas Vilniuje.“ Lietuvos prezidentas perspėja apie pavojų šalyje. Kas vyksta  ()

Lietuva turi informacijos, kad Rusijos užverbuotų asmenų vykdomi sabotažo veiksmai gali tęstis.



© President Of Ukraine, CC0 1.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Volodymyr_Zelenskyy,_Andrzej_Duda_and_Gitanas_Naus%C4%97da_held_a_meeting_in_the_format_of_the_Lublin_Triangle_in_Lviv._%2852719

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-21 „Sabotažas Vilniuje.“ Lietuvos prezidentas perspėja apie pavojų šalyje. Kas vyksta  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai gegužės 21 d. paskelbė Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda, komentuodamas kelių asmenų sulaikymą Lenkijoje, įtariant juos sabotažo veiksmais šioje šalyje ir „Ikea“ padegimu Vilniuje.

„Deja, turime informacijos, kad tokie sabotažo veiksmai gali pasikartoti. Žinoma, mūsų tarnybos yra budrios, žino apie galimas grėsmes ir tikrai darys viską, kad tokie veiksmai būtų sustabdyti, o kaltininkai būtų sulaikyti“, – sakė Nausėda.

Jis pareiškė, kad piliečiams svarbu suprasti geopolitinę realybę, kurioje jie gyvena, ir pabrėžė, kad reikia padaryti viską, kad „mūsų priešai“ „nesistengtų destabilizuoti mūsų vidaus politinės situacijos“.

[Pasaulinė premjera!] Iš EU su kuponais naujausi „Xiaomi“ ekosistemos vaizdo projektoriai. Stebėtina, ką jie sugeba (Video)
2022 4

Pasaulinės premjeros pasiūlymai

Specialūs kuponai

Galioja tik iki 2024-05-30!

Iš EU - saugus ir greitas pristatymas

2 metų garantijos

1) „Wanbo DaVinci 1 Pro“ - LCD projektorius, 1080P, 600 ANSI, Android 11, Netflix ir Widevine DRM L1 sertifikatai

2) „Wanbo Mozart 1 Pro“ - LCD projektorius, 1080P, 900 ANSI, Android 11, Netflix ir Widevine DRM L1 sertifikatai

3) „Wanbo TT“ - puikios kainos 1080P vaizdo projektorius

4) „SkyEcho FreeONE Pro“ - portabilus vaizdo projektorius

Išsamiau

Lietuvos premjerė Ingrida Šimonytė sakė, kad labai dažnai tokios sulaikymo operacijos yra tarptautinės, o jose kelių šalių atsakingos tarnybos stengiasi suimti ne tik provokacijas vykdžiusius asmenis, bet ir organizatorius bei užsakovus.

Šimonytė pridūrė, kad sabotažo veiksmus vykdantys asmenys dažniausiai neturi ryšio su Lietuva, neturi jos pilietybės ar leidimo laikinai gyventi.

Gegužės 9-osios naktį Vilniuje Švedijos baldų ir namų apyvokos prekių parduotuvės „Ikea“ sandėlyje kilo gaisras, kuriame apdegė dalis prekių. Policija įtaria padegimą.

 

Praėjusią savaitę išaugus incidentų skaičiui Europos šalyse, Lietuvos nacionalinis krizių valdymo centras paragino Ukrainą remiančias įmones ir organizacijas didinti budrumą, perspėti apie galimas provokacijas, taip pat didinti priešgaisrinę saugą.

Lenkijos ministras pirmininkas Donaldas Tuskas pirmadienį (gegužės 20 d.) paskelbė, kad dėl sabotažo planų Lenkijoje buvo sulaikyti 9 Rusijos šnipų grupės nariai. Jis informavo, kad sulaikyti Ukrainos, Baltarusijos ir Lenkijos piliečiai įgyvendino Rusijos sabotažo planus ne tik Lenkijoje, bet ir Lietuvoje, Latvijoje, galbūt ir Švedijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(4)
(25)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()