„Iki 2024 m. pabaigos.“ Keičiasi pinigų atsiėmimas Lietuvos bankomatuose. Ką skelbia „Swedbank“  ()

Naujovė „Swedbank“ bankomatuose. Pradėtas diegti naujas funkcionalumas leis pinigines operacijas atlikti greičiau ir patogiau – neįdėjus kortelės, taip pat su turimais išmaniaisiais įrenginiais, rašoma pranešime žiniasklaidai.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© mrganso (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/photos/fraud-atm-security-bank-money-2048851/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Operacijų saugumą užtikrins tai, kad, pridėję kortelę prie bankomato, klientai ir toliau turės įvesti kortelės PIN kodą. Funkcionalumas bankomatų tinkle bus diegiamas palaipsniui, o klientus apie šio funkcionalumą veikimą bankomate informuos žalios spalvos kortelių skaitytuvo ikonėlė ir užsklanda ekrane.

„Daugelis šalies gyventojų jau įprato ir pamėgo bekontakčio atsiskaitymo kortele būdą prekybos ir paslaugų vietose – jie šiuo metu sudaro apie 74 proc. visų atsiskaitymų ir apie 57 proc. apyvartos. Tikimės, kad nauja funkcija leis dar patogiau atlikti operacijas ir bankomatuose. Ši naujovė dar daugiau patogumo suteiks ir tiems klientams, kurie savo kortelę yra susieję su telefonu ar kitu išmaniuoju įrenginiu ir fizinę kortelę ne visuomet su savimi nešiojasi“, – sako „Swedbank“ Klientų aptarnavimo tarnybos vadovė Jūratė Gumuliauskienė.

Kišti kortelės į bankomatą nereikės

[Vokietija!] Tik 110€ ir pasigaminkite elektros patys: 1200W, 5 menčių, S tipo mini vėjo turbinos generatoriaus komplektas - PASKUTINIAI VIENETAI
3870

Mažiausia kaina istorijoje

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Teigiama, kad klientams, kurie naudos įprastą mokėjimo kortelę, „Swedbank“ bankomatuose įdiegta nauja bekontaktė funkcija leis išimti lėšas, jas įmokėti į sąskaitą ir patikrinti sąskaitos likutį fiziškai neįdėjus mokėjimo kortelės į bankomatą – užteks ją priliesti prie specialaus laukelio su žalia bekontakčio nuskaitymo piktograma, kurį bus galima rasti šalia klaviatūros.

Pasinaudoti bekontakčiu identifikavimo būdu bankomate bus galima ir naudojant e. piniginę, esančią telefone ar kitame išmaniajame įrenginyje. Su išmaniuoju įrenginiu iš bankomato bus galima tik išimti pinigų bei pasitikrinti sąskaitos likutį.

 

Nauja bekontakčio identifikavimo funkcija „Swedbank“ bankomatuose bus diegiama palaipsniui.

Kada įsigalios naujovė?

Planuojama, kad bekontaktes operacijas iki 2024 m. pabaigos bus galima atlikti 9 iš 10-ies „Swedbank“ tinklo bankomatų, o 2025 m. visi „Swedbank“ bankomatai turės šį funkcionalumą.

Kortelės identifikavimas bekontakčiu būdu nekeičia konkrečiai kortelei galiojančių įkainių ir limitų.

Šiuo metu „Swedbank“ visoje šalyje turi daugiau kaip 400 bankomatų, iš kurių pusę sudaro bankomatai, išduodantys pinigus, o kitą pusę universalūs bankomatai, galintys ir išduoti, ir priimti pinigus. Per vieną dieną „Swedbank“ bankomatuose atliekama daugiau kaip 87 tūkst. operacijų, o dažniausiai klientai išima arba įmoka grynuosius pinigus bei tikrinasi sąskaitos likutį.

 

Naujasis funkcionalumas neturės jokios įtakos klientams, kurie įpratę ir nori bankomatu naudotis įdėdami mokėjimo kortelę į bankomatą: įdėjus kortelę ir toliau bus galima išimti ir įmokėti pinigus, pasikeisti kortelės PIN kodą, peržiūrėti banko sąskaitos likutį ar gauti paskutinių 5 operacijų išrašą.

Be to, nuo šių metų pradžios bankomatuose taip pat galima aktyvuoti atnaujintą debeto kortelę – tai papildomas patogumas klientams, kurie rečiau naudojasi internetine bankininkyste.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(13)
(5)
(8)

Komentarai ()