Lietuviams siūloma pasiimti 40 000 000 €. „Birželio 11 d.“  ()

Galės pasinaudoti mažiausiai 15 000 namų ūkių.



© geralt (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/illustrations/euro-stack-money-currency-96289/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Birželio 11 d. gyventojai sulauks naujo paramos kvietimo įsirengti saulės elektrines arba padidinti jau turimų saulės elektrinių galią. Iš viso šiam kvietimui Energetikos ministerija skyrė 40 mln. eurų. Skaičiuojama, jog šia parama galės pasinaudoti mažiausiai 15 tūkstančių namų ūkių. 

Į planuojamą paramą galės pretenduoti gyventojai, įsirengę arba didinę turimų elektrinių galią nuo 2023 m. rugpjūčio 23 d. Paraiškas taip pat galės teikti ir dar tik ketinantys įsirengti elektrinę gyventojai. Paskelbtą paramos priemonę kaip ir anksčiau administruos Aplinkos projektų valdymo agentūra.

[Kuponas+Vokietija!] Puikios kokybės pripučiamos „Lixada“ SUP irklentės smagiausioms vandens pramogoms - ribotas kiekis (Video)
2824

Ypatingai geros kainos

Specialus kuponas

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Nuo 2020-ųjų saulės energetikos apimtys išaugo 8 kartus ir svarbiausiu tokio augimo veiksniu tapo gaminantys vartotojai, – sako energetikos ministras Dainius Kreivys. – Gaminantys vartotojai ne tik mažina šalies priklausomybę nuo importo, bet jie reikšmingai mažina elektros kainas visiems jos vartotojams bei prisideda prie visos sistemos stabilumo ir atsparumo, todėl, suprasdami valstybės skatinimo svarbą, ir toliau tęsime paramą gaminantiems vartotojams“.

Nuo 2020-ųjų saulės energetikos apimtys išaugo daugiau nei 8 kartus, daugiausiai – dėl dešimteriopai augusio gaminančių vartotojų skaičiaus. ESO duomenimis, šiuo metu gaminančių vartotojų Lietuvoje yra beveik 106 tūkstančiai, o jų bendra galia sudaro 1,17 GW, kai visa saulės elektrinių galia tinkle yra 1,43 GW. 

 

Energetikos ministerija taip pat primena, jog gaminančiais vartotojais norintys tapti privataus ir viešojo sektoriaus juridiniai asmenys taip pat gali naudotis šiuo metu galiojančiais beveik 600 mln. Eur paramos kvietimais, kuriuos administruoja INVEGA.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(19)
(4)
(15)

Komentarai ()