„Imsimės atitinkamų priemonių.“ „Bolt“ sugalvojo, ką daryti su šalmų vagystėmis  (2)

Judumo platforma „Bolt“, 13-oje Lietuvos miestų siūlanti elektrinių paspirtukų dalijimosi paslaugą, šalies sostinėje ant dar 400 paspirtukų prisegė šalmus. Dingus daugiau nei pusei tūkstančio šalmų, kurie buvo pridėti prie paspirtukų balandį, „Bolt“ naujuosius šalmus sužymėjo ir jų dingimo atveju turės daugiau galimybių atsekti, kada tai įvyko. Be to, įmonė ragina gyventojus, anksčiau neteisėtai pasisavinusius šalmus, šiuos grąžinti ir apie tai įmonei pranešti.



© Pranešimo autorių nuotr. (Asmeninis albumas)

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-31 „Imsimės atitinkamų priemonių.“ „Bolt“ sugalvojo, ką daryti su šalmų vagystėmis  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš viso per balandį ir gegužę Vilniuje ant elektrinių „Bolt“ paspirtukų buvo pridėta apie 1000 šalmų – taip „Bolt“ siekia įvertinti, ar būtų įmanoma įgyvendinti Seime svarstomas Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisas, kuriomis norima įvesti privalomą šalmų dėvėjimą visiems mikrojudumo priemonių naudotojams.

Pirmieji 600 šalmų ant paspirtukų Vilniuje buvo uždėti balandžio viduryje. Įmonės skaičiavimais per nepilną mėnesį dingo – buvo pamesti ar pavogti – daugiau nei 80 proc. šalmų. Šįkart platformos „Bolt“ atstovai ėmėsi papildomų priemonių, kurios, tikimasi, skatins su šalmais elgtis atsakingiau.

„Šalmai, kuriuos šią savaitę užkabinome ant elektrinių paspirtukų, yra sunumeruoti ir susieti su paspirtukų QR kodais. Tikimės, kad tai mums padės atsekti, kada ir kur šalmas dingsta. Jei turėsime duomenų, kad dėl šalmo dingimo atsakingas elektrinių paspirtukų dalijimosi paslaugos naudotojas, galėsime imtis atitinkamų priemonių. Neatmetame ir galimybės vagystės atvejais kreiptis į policiją“, – sako Benas Jurlovas, „Bolt“ dalijimosi paslaugų vadovas Lietuvoje.

[Vokietija!] Tik 110€ ir pasigaminkite elektros patys: 1200W, 5 menčių, S tipo mini vėjo turbinos generatoriaus komplektas - PASKUTINIAI VIENETAI
3901

Mažiausia kaina istorijoje

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Bolt“ atstovas taip pat ragina gyventojus, kurie per pastaruosius du mėnesius neteisėtai pasisavino ant elektrinių paspirtukų įmonės užkabintus šalmus, pasielgti sąžiningai ir juos grąžinti.

„Suprantame, kad dalis šalmų galėjo būti tiesiog pamesti netyčia, tačiau akivaizdu, kad kai kurie asmenys šalmus pasisavino piktavališkai. Noriu pabrėžti, kad nors ir esame surengę ne vieną akciją, kurios metu dalinome saugumo priemones vilniečiams, šie šalmai, kuriuos užkabinome ant Vilniuje naudojamų elektrinių „Bolt“ paspirtukų per pastaruosius du mėnesius, yra skirti dalinimuisi ir yra įmonės nuosavybė. Deja, pirmasis mūsų projekto mėnuo parodė, kad pagarbos nuosavybei, kuria dalijasi daugybė žmonių, vis dar labai trūksta.

 

Labai raginame neteisėtai šalmus pasisavinusius gyventojus padaryti gerą darbą ir grąžinti šalmus – užkabinti juos ant artimiausio „Bolt“ elektrinio paspirtuko bei padarius paspirtuko nuotrauką būtinai mums apie savo sąžiningą poelgį pranešti naudojantis „Bolt“ programėle arba žinute socialiniuose tinkluose“, – sako B. Jurlovas.

 

Kelionę elektriniu „Bolt“ paspirtuku Vilniuje pradedantys vairuotojai platformos programėlėje taip pat mato raginimą dėvėti šalmą, jei šis yra užkabintas ant paspirtuko, o kelionės pabaigoje gauna priminimą šalmą vėl užkabinti ant paspirtuko, kad juo galėtų pasinaudoti kitas vairuotojas.

Šiuo metu šalmų dėvėjimas privalomas nepilnamečiams, važiuojantiems elektriniais paspirtukais, elektriniais dviračiais ar paprastais dviračiais, o taip pat visiems, važiuojantiems šiomis priemonėmis važiuojamąja gatvės dalimi

„Bolt“ elektrinių paspirtukų dalijimosi paslauga šiuo metu veikia 13-oje miestų, o Vilniuje bei Kaune galima išsinuomoti ir elektrinius dviračius. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(4)
(-1)

Komentarai (2)