Prasideda... Lietuvoje dar to nebuvo. „Ir šviesiu, ir tamsiu paros metu“  ()

Prasideda karo policijos pratybos.


Asociatyvi nuotrauka
Asociatyvi nuotrauka
© Lietuvos kariuomenė (Stop kadras) | https://www.youtube.com/watch?v=Co32s6tva4o

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vilnius, birželio 22 d. (BNS). Vakarų Lietuvoje šeštadienį prasideda karo policijos pratybos „Šerifas 2024“, jose dalyvaus virš 300 karių iš septynių NATO valstybių.

Kaip pranešė Lietuvos kariuomenė, nuo birželio 22 iki 28 dienos vyksiančiose pratybose dalyvaus Karo policijos kariai iš Lietuvos, Jungtinių Valstijų, Vokietijos, Belgijos, Estijos, Čekijos bei Portugalijos, taip pat Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai ir jų specialioji technika.

Kariai treniruosis Šilutės, Šilalės ir Klaipėdos miesto savivaldybių teritorijose. Pratybos vyks šviesiu ir tamsiu paros metu: kariai judės pėsčiomis arba su ratinėmis karinėmis transporto priemonėmis, naudos imitacines – specialiąsias priemones.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! SUP irklentės, 4K vaizdo registratoriai, išmanieji elektros jungikliai, ant kaklo pakabinami mini ventiliatoriai, automobilio diagnostikos įrenginiai ir kt.
2068 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „FunWater SUPFW03B“ - pripučia SUP irklentė

2) „iMars X22“ - automobilinis 4K vaizdo registratorius

3) „RMDZT-1PNL“ - išmanusis elektros jungiklis

4) Ant kaklo pakabinamas mini ventiliatorius

5) „LANPWR“ - 12V 100Ah LiFePO4 aukščiausios klasės akumuliatorius

6) „Konnwei KW906“ - automobilio diagnostikos įrenginys

Išsamiau

Pasak kariuomenės, didelė dalis užduočių bus vykdoma civilinėse teritorijose, kurių naudojimas pratybų tikslais yra iš anksto suderintas su vietos savivaldos institucijomis ir jų savininkais.

Pagal pratybų scenarijų skirtinguose Vakarų Lietuvos vietose pasitelkiant specialiąsias priemonės ir techniką bus treniruojamasi vykdyti Karo policijos standartines užduotis: riaušių malšinimo operacijas, svarbių asmenų apsaugą, asmenų sulaikymo ir jų konvojavimo operacijas, nusikalstamų veikų atskleidimo ir tyrimo užduotis.

 

Karo policija yra Lietuvos kariuomenės padalinys, vykdantis nusikaltimų bei kitų teisės pažeidimų prevenciją, jų atskleidimą ir tyrimą, tvarkos ir drausmės karinėse teritorijose ir kariuomenėje palaikymą, karinio transporto eismo saugumo priežiūrą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: BNS
(9)
(1)
(8)
Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama

Komentarai ()